dal postoji koj program za K750i da moze upravljati televizorom.... teoretski bi se moglo al dal postoji program ako da plz nek netko posalje na pm hvala
dal postoji koj program za K750i da moze upravljati televizorom.... teoretski bi se moglo al dal postoji program ako da plz nek netko posalje na pm hvala
Ne postoji.
ne postoji jer infra crveno na mobu radi maximalno na 10cm... bluetooth nema niti jedan tv...
Seriously?
Hm, istina da IrDA ne dobaci bas daleko, ali mislim da je ipak (dosta) vise od 10cm. Imam Palma koji isto tako ima IrDA-u, na njemu imam program koji sluzi kao daljinski za TV, i bez problema ga koristim na udaljenosti ~2m.
Po meni, veci je problem sto je IrDA, buduci da je orijentirana na prijenos podataka, baca tanak i vrlo usmjeren snop (da se smanji broj gresaka pri prijenosu podataka), dok daljinac baca na sve strane.Sto znaci da IrDA-u moras tocnije usmjeriti prema kontroliranom uredjaju (TV ili stagod).
Takodjer, problem sa K750i je sto jedino moze vrtiti Javu, a JVM AFAIK nema direktan pristup IrDA portu.![]()
Mislim da od frenda Nokia 9210i Comm ima do 6 metara mogućnost ostvarivanja IrDa veze. Al nisam siguran.Izvorno postao Compov
ćuj, meni se ovih 6 m čini malo previše za bilo koji irda uređaj, moj daljinski za tv ne hvata više od 4(kad ima nove baterije)..... a pogotovo za jedan mob.... čito sumnjam.
IrDA ti ima domet od 30 cm na k750 (ak je tolki imao t630 valjda ima i ovaj). Probal sam testirat to, slanje između jednog siemensa i w800 je bilo na nekih 20 cm.
Postojala je ideja da se napravi jedan software (jedan čovjek je to već krenuo raditi, tip fakat zna posao) koji bi to radio ali je došlo do nekih problema kod testiranja, program postoji, sve je uredno napravljeno i to, al neće radit na mobu. Vjerojatno zbog ovog kaj je ravilov rekao/la.
Postoji razlika između IrDA i consumer infra red uređaja, proguglajte malo pa ćete vidjeti u čemu je razlika. Uglavnom, ne može svaki IrDA uređaj upravljati televizorom...
Rekao.Izvorno postao mbusic
![]()
ok hvala vam puno jer zna da frend ima uredno programcic na nokii 7650 i najnormalnije mi to funcionira ima oko 200 raznih marki za sve moguce komponente (tv,dvd,vhs, linije.....) sick![]()
da, svi symbian telefoni(S60 i UIQ) ti imaju te aplikacije.....
Symbian, ole, ole
Symbian, ole, ole
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Da, zato sto Symbian aplikacije za razliku od Jave imaju dopusten direktan pristup IrDA portu.Izvorno postao zerobravo
![]()
Bookmarks