Hmm, da malo je gusto.
Evo moja preporuka: Nisam siguran za forcebook kakav je ali ima dobre specifikacije (to je obično bilo ono na čemu love ljude da tako kažem jer ljudi padaju na karakteristike, ali to ti ne znači i kvalitetu, zapravo upravo suprotno). Ja sam uzeo zvijer u HG spotu od laptopa a oni mi isporučili krivu konfiguraciju, svađao se s direktorom i nisam uspio riješiti ništa i stoga ne vjerujem ničemu u toj trgovini. Malo mi je čudno za navedeni HP jer se ovično uz navedeni model isporučuje Turion AMD procesor. Kako god bilo s HP-om nećeš požaliti (samo što ima nešto slabije karakteristike) jer ima dobru kvalitetu izrade i izbora kvalitetnih elemenata. U laptope tipa Forcebook, Gericom i sl. proizvođači (tj. slagači) trpaju snažne komponente da bi privukli kupce ali pri tome premalo pozornosti obraćaju na kompatibilnost komponenti, i upravo stoga se tako mnogo ljudi jada na te proizvođače. Ali ako je čovjek prije mene odgovorio pozitivno za forcebook-ove serije tko sam ja da se suprotstavljam.
Ja bih osobno izabrao HP jer sam sigurniji na duže staze s njm (ali onda to je dosta subjektivno mišljenje).
Tebi mogu samo preporučiti da sam isprobaš oba modela osobno, kakve su karakteristike i kakve su kvalitete. Eto mislim da ti je to najrealniji savjet. Nemoj se žuriti, polako i sve će biti u redu.