= Citat = Izvorno postao cvrlj50
Ja sam bio pogledao ove druge teme digitalaca....
Ali iako nisam napomenuo meni je potreban digitalac male velićine,
da ima negdi preko 5Mp i da i ma preko 8 zoom-ova, boja mi nije važna ,
po mogućnosti baterija da malo duže traje....displej da nije pre mali...
digitalac bi se koristio za slikavane po danu...ali nebi bilo na odmet da i slika po noći,tj da mu dobra slika ispadne........tako nekako iako se ne razumin u digitalce to je manje više to.....iako neznam jesam li ja to sve previše naveo ali.....oprostite šta to nisam navea detalje koji su mi potrebni...mislia sam ono da mi date preporuku ja vidim i to je ka ono to....
eto bilo bi poželjno da mi odgovorite ako nije problem......pozdrav....
Hmm...popis zelja ti je nesto poduzi...ali probati cemo udovoljiti!

Jedino sto mi je malo nespojivo je sljedece:

= Citat = Izvorno postao cvrlj50
da ima negdi preko 5Mp i da i ma preko 8 zoom-ova
Dakle s obzirom na cinjenicu da zelis aparat manjih dimenzija pretpostavljam da pucas na kupnju u ultra compact ili najvise compact klasi (okvirno govoreci tu bi usli digitalni foto aparati prihvatljivih, manjih dimanzija te mase do cca 250 - 300 grama), a u tim klasama ces vrlo tesko naci model koji ce imati opticki zoom 8x ili veci. Postoji i reklamn trik kojim se neki od proizvodjaca sluze, a to je ispis kombinacije optickoga i digitalnoga zooma. To nije realno, s obzirom na to da koristenje digitalnoga zooma treba izbjegavati, otprilike kao pticju gripu, jer vidno degradira fotografiju.

Ako zelis tako visoke vrijednosti optickoga zooma morati ces foto aparat traziti u visim klasama...npr. ultra zoom klasi. E, ali ako pricamo o ultra zoom klasi, onda vise ne govorimo o malim i simpaticnim i izgledom tako jako privlacnim, foto aparatima, vec o nesto vecim, robustnijim i tezim modelima.

Dakle, za pocetak, ako zelis doista mali ikvalitetan aparat, koji ce ispuniti sve tvoje zahtjeve osim optickoga zooma od 8x ili vise, tada uzmi Canon Ixus 60 ili Sony DSC T9. Ako pak zelis veci i tezi aparat, koji ce zadovoljiti sve tvoje zahtjeve, cak i opticki zoom veci od 8x, ali nece bas biti mali, tada se odluci za Sony H2 ili malo priceka pa kupi Sony DSC H5 kada izidje. Inace u ovoj klasi ljudima uvijek savjetujem Canon S2 IS ili sada S3 IS posto ga vec i kod nas ima za nabaviti, ali cijena ovih dvaju aparata je preko 3000 kuna pa ti ih nisam naveo kao prijedlog, iako smatram da su najbolji u klasi (Canon S2 IS je cca 3250 kn, Canon S3 IS je 3500 kn)!

Eto, toliko za sada, ako imas jos pitanja ili nesto iz mojega posta nije jasno...pucaj!