Eto nakon skoro pola godine koristenja k800, odlucio prijeci na w850 prvenstveno zbog zvuka koji se fakat jako razlikuje u odnosu na k800, ali dobro kasnije cu nesto vise o tome...
Kroz review cu usporedivati ovaj mob sa k800 jer imaju isti software samo je razlika u cyber-shot, odnosno walkman brandu..

DIZAJN:
S obzirom da je prvi slider, dosta dobro izgleda i kvaliteta izrade djeluje dosta cvrsto samo se odmah primjecuje da poklopac baterije ne sjedi na svom mjestu kako treba te ima malo lufta, sto nije slucaj sa k800...
Slider sistem cini se da je dobro napravljen te cim se gurne prema gore, skocni mehanizam ucini svoje, koje djeluje dosta elegantno i pouzdano...
Tipke na tipkovnici su dosta razmjestene jedna od drugih, malo su tvrde i lakse se pisu poruke nego na k800 i nema mogucnosti da se vise tipaka stisne odjednom sto je cesto bio slucaj na 'grbavcu'..
Navigacijske tipke zahtjevaju privikavanje pa ce na pocetku djelovati pomalo cudno, ali zbog toga su i stavljene da se na kraju krajeva izbjegne joystick...
Display je identican onome na k800 i ne treba ga previse spominjati. Novost u w850 je senzor osvjetljenja s lijeve strane kamere za video poziv koji pojacava/smanjuje svjetlost ovisno o dnevnom svjetlu, koji stedi bateriju i po meni, nepotrebno postavljen..

SOFTWARE
Trenutno imam R1ED001 koji je identican onome u k800 samo sto se kod modela w850 pojavljuju flash teme koje potpuno promjenjuju izbornik sto nije nista novo jer i stariji walkman modeli to imaju, npr. w810. Moguce je postaviti ove teme SAMO ako je telefon nebrandiran, odnosno ako ima cisti software!

WALKMAN
U ovaj model je stavljen novi , walkman 2.0 software koji u odnosu na stari nudi svjetlosne efekte, sliku postojeceg albuma i animaciju iste, odnosno vizualizaciju.. Sam soft vizualno djeluje dosta unaprijedeno kojeg se jedino moze vidjeti u modelu w950.
Zvuk sa slusalicam HPM-70 je stvarno sjajan i u usporedbi sa k800 na istim sluskama, razlika je vise nego ocita sto je i najveci razlog prelaska sa k800 na w850. Zvuk na k800 je dosta prazan i to jednostavno nije to bez obzira sto su izostavili megabass, jer im je to uostalo i cilj razdvojiti ove dvije serije uredaja.
Radio je takoder promjenjen sto se tice vizualnog aspekta gdje se takoder osjeti razlika u zvuku.
Funkcija TRACK ID je dobar dodatak samo sto je nisam uspio jos isprobati..

KAMERA
Kamera od 2 MP djeluje dosta dobro s obzirom da je smanjena rezolucija u odnosu na k800 i nema autofocus.
Izbornik je dosta slican onome u k800, kao i brzina snimanja te pregledavajna fotki samo sto su izbacene sve scene(logicno) i flash te ima sljedece opcije:
- SHOOT MODE: normal, panorama, frames, burst
- PICTURE SIZE: 2MP, 1MP, VGA
- NIGHT MODE
- TURN ON LIGHT
- SELF TIMER
- EFFECTS: off, black and white, negative, sepia
- WHITE BALANCE
- PICTURE QUALITY
- SHUTTER SOUND
- TIME AND DATE

Evo, to je zasad sve s obzirom da sam tek jucer dobio mob a kasnije cu staviti prednosti/mane dok ga bolje isprobam, pa ako ima netko sta za pitati neka slobodno pita...