Ma tak je i kod mene iako nije ničim poliven...
Evo iman priliku kupit CX65 za sitne pare.Problem je u tome što joystick nije 100% ispravan,naime lijevo,desno,gore,dole radi normalno ali da bi sredina "uhvatila" treba jako pritisnut ponekad i više puta.Zanima me jeli se može kvar otklonit tako da otvorim mob i to nekeko očistim(npr. alkoholom).Kvar je posljedica 2X zaljevanja colom.
PENIS BONUS PAX IN DOMUS
Ma tak je i kod mene iako nije ničim poliven...
tesko je reci napamet, ali mislim da bi se to dalo rijesiti bez vecih problema... opet ovisi za koliko sitne pare...
maraschino - PTICICA
naravno da možeš probat, alkohol neće naštetit, a i maska se lako skida tak da to nije problem. pošto je kola u pitanju, sigurno ti je ostalo na tom mjestu tog ljepljivog sranja, ali u večoj količini nego drugdje, pa zato ne hvata. meni se to dogodilno na SE P910, i očistio sam, radi sve ok, a imao sam i CX65, pa po meni to ne bi trebao bit problem. samo slobodno natopi bez problema, alkohol neće naštetit ploči, ak ti se slučajno razlije po njoj, samo obavezno osuši fenom, i osatvi sve skupa da se jako dobro osuši, jer alkohol može ostat u malim porama, i ak ga upališ, a ostalo alkohola, nije dobro. sve u svemu, alkohol bez problema otapa takve stvari, al najbitnije je dobro osušit ploču nakon natapanja, i nema bojazni da će nešto riknut.Izvorno postao jozo112
Zaboravi alkohol i slične ideje za čišćenje joysticka. Samo ćeš namočiti ploču, a ni kap alkohola neće doći u joystick.
Joystick kod CX65 je maleno tipkalo koje se lemi na tiskanu pločicu. Nije ga problem zamijeniti, jedino se raspitaj koliko bi te zamjena koštala.
Osim zamjene, postoji mogućnost da se je zbog nakretanja joystick odvojio od pločice i da nema dobar kontakt. U tom slučaju dovoljno ga je ponovo zalemiti.
Sudeći prema tvom opisu greške, prije bi rekao da je došlo do odvajanja od pločice, jer s obzirom na konfiguraciju joysicka jako teško može neka tekućina ući u njega.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
kod mene je problem sam joystick ova guma...pukla je otišao sam na servis (još je bilo problema jer teta u ht-u je neki krivi broj na račun napisala,ali na svu sreću priznali su garanciju koja je bila još tjedan dana) eh a ovdje sam čitao da je onaj tanki bolji od debljega,a ja opet dobio debeli i za mjesec dana opet puknuo i još k tome izgubio sam ga nisam ga mogao ni zaljepiti,sad se sestra s njim muči....
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Pokušat ću prvo sa alkoholom pa ću onda raspitat se za mjenjanje.
Ima li tko link sa slikama za rastavljanje?
PENIS BONUS PAX IN DOMUS
e moj lipi čovik, a jesan ti napisa da alkohol ne može pomoć. Može ti samo naštetit.
Za rastavljanje trebaš torx broj 5 , kad ukloniš masku, vidiš vijke i dalje nije problem. Ako hoćeš mogu sutra rastaviti svoj CX70 i to slikati pa ti staviti slike.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ajde dobro nemoj se ljutit.Izvorno postao Sljaka
Neću dirat alkohol.Fala ali netribaš rastavljat svoga znat ću i sam ako triba samo odvidat vide.Znači neme mi druge nego prominit joystick.
Ali me zanima ako je cola mogla uć kako alkohol ne može?
PENIS BONUS PAX IN DOMUS
Pa je li ti reko da nije cola nego se joystick odvojio od plocice.Izvorno postao jozo112
Ne kradi! Vlast mrzi konkurenciju!
U redu.Al baš se pokvaria nakon šta je zaliven kolom.Nije ni bitno dobit ću ga za sitne pare i nosat do joystick skroz nerikne pa ću onda razmišljat o popravku.
PENIS BONUS PAX IN DOMUS
E možda je malo off, ali ubacite meso u kolu i ostavite preko noći oa ćete vidjeti
Ja ti predlažem, otvori mobitel, pa vidi kakvo je. Ako se da štogod ručno napravi, ako ne nosi možda do servisera ?????
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Bakar, silicij, plasika, vitroplast, zlato, kositar i ostalo (ovo su materijali od kojih je u većinom sastavljen mobitel) nisu organske tvari pa ta teorija pada u vodu.Izvorno postao blazzer
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ma to sam samo naveo bezveze, jer je bilo u myth bustersima. Isto kažu da kola dobro skida kamenac i hrđu, bolje od svih Wanisha, Purova i Ivana Horvata
Nego nisam baš najbolje razumio kako je odvojen joystick. Ja bih to rastavio i vidio dal se da štogod popraviti u kućnoj radinosti.
PS. A ovo za kolu to je samo šala![]()
Kad već spominješ, popravak je moguć u kućnoj radinosti uz tri uvjeta. Treba ti lemilica sa dovoljno uskim vrhom (za SMD dijelove) , mirna ruka i dobro oko.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
i tvrda k***Izvorno postao Sljaka
enivej, obična lemilica (ona brza, kaj radi na principu šljusa) je ok za nabrzaka zalemiti. cca 50kn, i umjesto vrha stavi iglu
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ne bi ovo preporučio, mali drhtaj ruke i zaboravi mobitel. Treba lemiti u vrlo uskom prostoru i još uz to u neposrednoj blizini plastike koju nije moguće ukloniti.Izvorno postao V3rt!g(o)
Osim toga i sam joystick je djelomično plastičan i potrebna je stvarno kvalitetna lemilica da se ne napravi veća šteta od koristi.
Samo za stjecanje dojma, ja sam joystick na svom CX70 lemio sa Wellerovom lemnom stanicom i SMD vrhom.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Moj zaključak:
ili prodaj s umanjenom cijenom ili odnesi na servis to ti je zakon
Bookmarks