Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Samsung S22 Ultra
    Operater
    T-Vip2
    Bodovi
    33.109
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.109, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovo je već malo drukčije. prvi put spominju da bi i financijski status studenta (ili bolje rečeno roditelja) mogao utjecati na (ne)plaćanje školarine. to bi bilo izvedivo...

p.s. eto, kako sam vidjela u tom tekstu, u europi su manje školarine nego kod nas. nadam se da će uvođenjem školarina svim studentima, ipak malo smanjiti količina novaca koja se plaća po studentu.
    kad već oponašamo europu...
    .
    If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konačna odluka je da NEMA povišenja od 10% novoupisanim studentima. bar ovu nadolazeču akademsku godinu....

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Više i visoko školovanje MORA koštat. Ne koliko sad, nego više. I SVI trebaju plaćat. SVI, bez razlike.
    Jedini detalj je tko plaća: ako si dobar učenik, blabla, netko će te sponzorirat: država, budući poslodavac, itd. Banke će davat kredite, koje ćeš vratit kad završiš s faksom. Ali nema besplatnog studiranja, ni za koga.

Ja ću dat meni jedan vrlo blizak primjer jednog kretena koji je 2 godine trošio tuđu lovu a za ništa (govorim o sebi). To nije u redu, i to ne smije tako biti. Faks nije priručna stvar s kojom izbjegavaš vojsku i/ili se luftaš i tulumariš na trošak svih ostalih (i tvoji starci to plaćaju, ali i tuđi).

Pa da vidim kako će roditelji trpit kerefeke svoje djece (ovakve kao što sam ja bio) kad počnu odvajat poveće cifre za školovanje. Neće mame više cvilit "ma to je moj sin, malo je bio zaljubljen, sad će on to". Hoće ponovo? Može. Al nek plati. Hoće studirat 4 godine? Ili 44? Samo naprijed, cijena je za sve ista.

A i da napomenem isto tako da iz prve ruke znam kakve su plaće profesora i asistenata, predavača i inog osoblja na fakultetima. Ne svi, naravno, ima i onih s većim plaćama. Ali kad bi prosjek povukli, on je ISPOD prosjeka plaće Grada Zagreba. To 100% znam.
    A svi ćemo se složit da to ipak nije u redu. Neka razlika bi morala bit.
    Točno je netko gore napisao da znanje (obrazovanje) nije cijenjeno u RH. Više vrijedi susjedov novi BMW ili Audi od jednog magisterija (starog magisterija, ne ovog bolonjskog shita - nećemo o bologni, to je drugi par rukavica).
    Bili smo cijenjeni svugdje u svijetu (iako diploma nije vrijedila) jer se znalo da kad netko izađe s našeg faksa da je prošao prejbn program. Ali sad više ni tome nije tako.

Uglavnom, nema besplatnog studiranja. A što se tiče povećanja cijena, bolje da idu polako nego odjednom - bit će manji šok.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    po tome oni sta nemoajau novaca a relativno su dobri ucenici i imaju zelju ici na faks a ne mogu si ga priustit ostat ce bez skole samo zato sta je preskupo za njih..nije u redu..
    mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ak su dobri, bit će firmi koje će im to platit, pod uvjetom da npr. sve prolazi sa 4 i da prvih 4-5 godina ne ode iz firme...
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da je to sve ipak previse... ja sam daleko od dobrog ucenika a zelimici na faks i nece sad starci dizat kredit da bi meni platili faks,a sastrane ima jos milijun stvari za placat...jos ak ima vise djece...jos teze...eto kod mene je hvala bogu takva situacija da mi mogu priustit skolovanje ,ali kod mnogih je daleko od toga...
    mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=BlueDevil]

A i da napomenem isto tako da iz prve ruke znam kakve su plaće profesora i asistenata, predavača i inog osoblja na fakultetima. Ne svi, naravno, ima i onih s većim plaćama. Ali kad bi prosjek povukli, on je ISPOD prosjeka plaće Grada Zagreba. To 100% znam.
    UOTE]

molim? place na faksu male??? od kud ti to..pa u srednjoj su velike place za tih bjednih 20sati tjedno koje rade i svi ti praznici..u srednjoj jedan prof tjelesnog,ima placu od 5200kn uz 20sati na tjedan a napor..jest da taj prof ima malo vecu placu zbog...ali recimo da ostali imaju oko 4 i vise..al na faksu imaju mnogo vece place..
    bio nekad oglas...

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Samsung S22 Ultra
    Operater
    T-Vip2
    Bodovi
    33.109
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BD malo si falio s tim prosjekom plaća profesora, oni jako lijepo maste brke sa svojih tekućih :bunny:

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jay
    BD malo si falio s tim prosjekom plaća profesora, oni jako lijepo maste brke sa svojih tekućih :bunny:
    Ništa nije falija. Moja žena je do danas (ide u Ericsson, fala qurcu) radila na faksu kao znanstveni novak/asistent s magisterijem i plaćom od 5100,00 kuna. Prosječna plaća u Zagrebu je nekih 5300. Moram napomenuti kako tek docent ima nekih 7000 kuna, a da bi postao izvanredni profesor s plaćom od cca 10k kuna, treba mu proći 3/4 životnog vijeka. Stručni suradnik ima plaću tek nešto višu od 4000 kuna, znači manje od državnog prosjeka.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Više i visoko školovanje MORA koštat. Ne koliko sad, nego više. I SVI trebaju plaćat. SVI, bez razlike.
    Jedini detalj je tko plaća: ako si dobar učenik, blabla, netko će te sponzorirat: država, budući poslodavac, itd. Banke će davat kredite, koje ćeš vratit kad završiš s faksom. Ali nema besplatnog studiranja, ni za koga.
    ne znam baš koliko će ti plaćat...
    državna stipendija je, recimo manja od školarine koju treba plaćati za faks (500kn/mj).
    još ne znam nikoga koga financira budući poslodavac.
    .
    If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove