BD malo si falio s tim prosjekom plaća profesora, oni jako lijepo maste brke sa svojih tekućih :bunny:
[QUOTE=BlueDevil]
A i da napomenem isto tako da iz prve ruke znam kakve su plaće profesora i asistenata, predavača i inog osoblja na fakultetima. Ne svi, naravno, ima i onih s većim plaćama. Ali kad bi prosjek povukli, on je ISPOD prosjeka plaće Grada Zagreba. To 100% znam.
UOTE]
molim? place na faksu male??? od kud ti to..pa u srednjoj su velike place za tih bjednih 20sati tjedno koje rade i svi ti praznici..u srednjoj jedan prof tjelesnog,ima placu od 5200kn uz 20sati na tjedan a napor..jest da taj prof ima malo vecu placu zbog...ali recimo da ostali imaju oko 4 i vise..al na faksu imaju mnogo vece place..
bio nekad oglas...
BD malo si falio s tim prosjekom plaća profesora, oni jako lijepo maste brke sa svojih tekućih :bunny:
Ništa nije falija. Moja žena je do danas (ide u Ericsson, fala qurcu) radila na faksu kao znanstveni novak/asistent s magisterijem i plaćom od 5100,00 kuna. Prosječna plaća u Zagrebu je nekih 5300. Moram napomenuti kako tek docent ima nekih 7000 kuna, a da bi postao izvanredni profesor s plaćom od cca 10k kuna, treba mu proći 3/4 životnog vijeka. Stručni suradnik ima plaću tek nešto višu od 4000 kuna, znači manje od državnog prosjeka.Izvorno postao jay
Pa onda se primi knjige i neće biti problema.Izvorno postao mala
Nemreš razmišljati kako bi ti sad malo se vozikala u Lexusima i partijanala, a da se upad na fax u međuvremenu sredi sam od sebe i da niš ne košta. Nejde to tak, odnosno na žalost još ide, ali ne bi trebalo ići i nadam se da neće.
No ko što si rekla, ti nećeš imat problema s tim jer će ti roditelji moći to priuštiti, pa si tako i ti sad možeš priuštiti zayebanciju ako ti to roditelji toleriraju, no oni koji žele studirat a da ih netko drug sponzorira (firma, stipendije razne) će morati zagrijati stolac.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ma žasu! Cijeli život učiš, radiš ko marva i tek kad prođu 'najbolje godine' imaš kakvu-takvu plaću... koma. I onda tu plaću trošiš na svoje djete i opet nemaš niš.Izvorno postao Drug Mile
A lova ti treba baš kad si mlad.
Ma problem kod nas je u totalno izmjenjenom (izopačenom) sustavu vrijednosti, gdje se gleda tko što ima i koja misica hoda s kojim nogometašem, pa takve gluposti ispunjavaju i novinske stupce, a znanstvenici, učeni ljudi i ostali ''izrod'' se marginalizira. Katastrofa.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Slažem se... ali isto tako, morate priznati da je "studirati" u Hrvatskoj poprilično jeftino... a samo 3,3% studira!![]()
Evo sad kad već o tome govoriš, ne mogu se ne sjetit kako država daje velike nagrade (novčane) našim vrlim sportašima osvajačima raznih medalja. Nemam ništa protiv toga, ali me boli kad vidim kako naši mladi talenti osvajaju medalje na matematičkim olimpijadama, a državi nije palo na pamet da njih nagradi sa recimo barem pola onog iznosa koji je dodijelila Kostelićima, nogometašima, rukometašima i sl. Mislim da ne treba navoditi razloge za ovakav stav.
ne znam baš koliko će ti plaćat...Izvorno postao BlueDevil
državna stipendija je, recimo manja od školarine koju treba plaćati za faks (500kn/mj).
još ne znam nikoga koga financira budući poslodavac.
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Bookmarks