zanimljivost s t-portala...pitam se kad će biti dostupno običnim smrtnicima![]()
Hrvatski inovator dobio zlatnu medalju
Dražen Smoković je sa svojim konceptom Coolt, radnim stolom koji pomaže u hlađenju računala, osvojio Zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi
Dražen Smoković je Coolt predstavio i na ovogodišnjem informatičkom sajmu CeBIT u Hannoveru, gdje je bio jedini hrvatski predstavnik, a sada je dobio i službeno priznanje u obliku Zlatne medalje na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi.
Coolt je prilično jednostavan koncept: riječ je o radnom stolu koji se sastoji od metalnih cijevi, kroz koje se provodi zrak koji izlazi iz računala te se dodatno hladi prolaskom kroz veliki radijator. To je zatvoreni zračni tok, čija je najveća prednost eliminacija prašine koja se često nakuplja u računalu zbog stalnog protoka zraka.
Zainteresiranih za Coolt već ima. 'U jednom mi je razgovoru ponuđen otkup izuma pod uvjetom da se maknem od projekta, tj. da ga oni nastave razvijati. Ali previše sam dugo razvijao taj koncept i previše dobro znam kako se to može napraviti kvalitetnije da mi ne pada na pamet da od toga odustanem', rekao je Smoković u intervjuu Novom Listu.
www.coolt.info
T-Portal/Novi List
četvrtak, 11.05.2006.

Odgovori uz citat
kao i ono da izvlači prašinu iz kućišta!
Bookmarks