Ne može. Moraš kopirati sve kontakte s kartice u memo telefona. Ovako ti neće prepoznati nijedan kontakt.Izvorno postao k0va
Imam nokiu 6630, i jedno pitanjce,
naime kada otvorim kontakte, telefon po defaultu cita kontakte iz
memorije telefona, pa me interesuje da li nekako moze da se namesti da cita
sa SIM kartice
Ne može. Moraš kopirati sve kontakte s kartice u memo telefona. Ovako ti neće prepoznati nijedan kontakt.Izvorno postao k0va
Hvala na brzom odgovoru, malo je glupo sto ovakav telefon nema
neke osnovne opcije.
Primetio sam da kada udjem u contacts, pa izaberem SIM Contacts, i potom
minimizujem aplikaciju, sledeci put kada udjem u Contacts stoje brojevi sa SIM
kartice.
Nema ti to veze. Naime, Symbiani uvijek ostave otvorenu aplikaciju ako naglo stisneš crvenu slušalicu, ali to ne znači da ćeš moći koristiti SIM kontakte.
Mene je par puta iživciralo to, jer kad dodajem kontakt (novi), zaboravim ga kopirati na SIM. Onda kad promijenim mob, neke kontakte niti nemam.
Ali, dobro, Symbiani su kao mali kompjutori, ne bi bilo niti logično (možda) da se služe direktno karticom.
Pa meni ne smeta to što se kontakti moraju kopirati u memo telefona... Kako bi inače nekom kontaktu dodijelio sliku ili poseban zvuk zvona... Što je meni super opcija...
@Mobyy: To sa novim kontaktom riješiš tako da svaki put kad uneseš novi kontakt, odmah ga prebaciš i na sim karticu... Minuta posla, ali barem onda imaš sve brojeve...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
...ili prije nego izvadiš karticu kopiraš sve tel. brojeve na sim......Izvorno postao Ićo
Ali slažem se i sa ovim gore.....ali Symbian je Symbian i zato je meni najbolji......
Ula la, jupi je, život mi gre na boje o kako son oplovi koko škoja jabuke...
Ma da. Slažem se, nisam ništa lošeg kazao o Symbianima. Dogodi mi se da od recimo 20 novih kontakata, bar 3 ne kopiram. Jednostavno zaboravim u to trenutku i... ode!
Ja vrlo cesto menjam telefone tako da mi bas nedostaje ova opcija
...pa pravi backup imenika barem svaki mjesec... znači kopiraj s telefona na SIM... ja tako radim...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Izgleda da cu morati da se naviknem, posto ce moj sledeci telefon definitivno
biti sa Symbianom
Bookmarks