Ne, ovaj koji je do sad bio u eksternom kućištu je onaj stariji tip (ATA 100 čini mi se), spaja se na matičnu preko onog širokog kabla (IDE).Izvorno postao Krompirko
Imam u kućištu glavni SATA disk na kojem su windowsi. Spojen je dakle na matičnu preko SATA kabla.
Sve mi se čini da ću ga i ostavit u kućištu (ovaj ATA), samo me zanima kako da to spojim da se komp ne boota tako dugo, tj. da ne trači bootabilni CD tako dugo. Kao što rekoh gore, oba optička su mi spojena sa matičnom preko zasebnih IDE kablova (i svaki ima slobodan jedan priključak, onaj donji i na jedan od njih sam sad spojio ovaj hard). Sad mene zanima dal mogu staviti oba optička na jedan kabel (i kako, što sve treba podesiti, imam DVD-RW i CD-RW), a da mi je ovaj hard na svom zasebnom IDE kablu (te na koji onda priključak spojiti, gornji ili donji, te što podesiti glede biosa i jumpera).
Još ću jednom probati spojiti hard sa ext. kućištem, da vidim dal je problem u njemu, pa na reklamaciju.. jer sve mi se čini da je stvar do kućišta.

Bookmarks