Evo, skinuh i vidim da mi piše pod "volt" 0.756 V. Što to znači, pojma nemam...
Kao sto sam rekao, nisam ni vjerova da je rijec o kabelu![]()
@Frish-ki
Evo ti link na njihov system utillity, pa si instaliraj i vidi kaj je s voltazom, te jel ti javlja jos kakve greske
http://www.epox.com.tw/eng/support.php?ps=255&type=6
(ovo prvo gdje ti pise EPOX USDM)
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Evo, skinuh i vidim da mi piše pod "volt" 0.756 V. Što to znači, pojma nemam...
Zadnji uredio Krompirko : 11-05-2006 u 00:35
Printscreen bi pomogo, po mogucnosti cijelog tog screena gdje su voltaze, pa bum ja usporedil s svojima, pa ti javim ak se podudaraju, odnosno ne podudaraju.
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
sve se ide redom... ja sam pitao bio za to sto monitor ispisuje kad nije ninasta prikopcan, i ispostavilo se da prikazuje drugaciju sliku nego onu koju je prikazao kad je kom bio neispravan...
ovako se uklanjaju kvarovi, dakle kabal nije,,, hehehehe...
sad samo treba skontati sto je...
Ajme meni, sve je nešt zbrkano tamo... Daj probaj flashat novi BIOS sa sticka, ja bar mogu na svojoj ploči tako.
Kaj je zbrkano, gdje je zbrkano?
Rečeno mi je da EPOX-ove ploče ne mogu flashat BIOS preko sticka, već samo preko floppyja, kojeg ja nemam...
Od svih voltaža samo 1-2 valjaju, al sve je to stvar senzora. Ne bi bilo loše da voltmetrom izmjeriš napone, ak imaš...
Evo gledam svoju voltazu usporedjujem s tvojom, nisu bas iste vrsta voltaze.
Kod tebe mi je definitivno cudno da imas voltazu od +12 izmjerenu 34.848 V!!!!??
Saljem ti sliku stanja kod mene, pa usporedi.
Al uglavnome ako pogledas na svojoj slici vidjet ces da desno imas Low i High limit voltaze, pa tamo provjeris koje ti ne stimaju.
Po tvojoj slici ne valjaju sljedece:
+5V
Vdimm
5VSB
+12V
VDDQ
VCore
Dakle od izmjerenih 8 njih 6 ne valja > mislim da nemas kaj vise razmisljat napajanje je kapput!!!
![]()
Nemoj se previše držat tih očitanja, ploča laže 101%. Da su mu stvarno takvi naponi, komp bi prdnuo iste sekunde nakon paljenja.
Ok mozda nisu bas ti naponi, al po nekoj zdravoj logici, ako ne pokazuje dobre napone znaci da nesto ne valja s naponima, kak meni pokazuje unutar zadanih limita?Izvorno postao domy_os
Nesto definitivno ne valja s napajanjem
meni za napon CPUa pokazuje od 3V...
ventilator na CPU ugasen ( po ocitanjima )
temperatura CPUa je cca 90 C ( po ocitanjima )
svi programi koji čitaju sa senzora čitaju upravo to, nema pomoći...
jedino bios očitava normalno... to je bug u ploči...
i sta sad? nista.... tako i tebi, očito je da programi griješe... ono što piše u biosu je daleko sigurnije nego iz nekog programa...
Kaj da onda očitam stanje u BIOS-u, pa da ga postam ovdje ili...?
True, kao sto kroompirko kaze, ocitaj u Biosu pa vidi kaj tam kaze kaj se tice voltaze.
A postaj tu napone pa cemo vidit, ali trebali bi biti izmedju onih vrijednosi koje su u tome programcicu za monitoring napona, opet ako su izvan tih granica neke ne valja.
BTW kaj ti programcici za ocitavanje napona ne koriste iste senzore koje koristi i Bios?????
programi se baziraju na tome da po izvješću windowsa prepoznaju matičnu ploču koju imaš u računalu, onda pronađu popis senzora te matične ploče u svojoj bazi i zadaju komande koje očitavaju stanje senzora...
dakle prolazi kroz jedan niz software-skih zabilješki
dok bios čita direktno sa senzora, ima program u sebi koji je isprogramiran samo za to i nemože se mijenjati te je testiran...
u većini slučajeva ( kao i u mom ) windowsi za moju ploču recimo navedu da je jedna od neke 3 ( trenutno imam Epoxicu, pa u opisu koju ploču imam, on navede 3 modela) E sad je poanta što je njemu tako u bazi, da su svi modeli isti, no zapravo vjerojatno postoje razlike i eto dođe do jednostavnih pogreški...
Samo da vas obavijestim da je bila stvar u matičnoj... Bio sam kod frenda da sve ispitamo i na kraju je zaključeno da se matična počela jako grijati... Zamijenjena je novom ASUS-ovom, pa ćemo vidjeti koliko će ovo blaženstvo trajati...
Bookmarks