Evo na zahtjev imatica, jedan mali amaterski review
Telefon W810, revizija software-a R4CK003.
Fokusiracu se na poredjenje sa K750/W800, jer vjerujem da to sve interesuje.
Kao prvo ekran, dosta je kvalitetniji, boje su zivlje i ljepse, a i malo je veci u odnosu na 750/800.Kada se direktno uporede razlika je ocigledna i vidljiva, gdje prikaz kod 810 briljira.
Trajanje baterije je , cini mi se ipak nesto krace nego kod mog bivseg W800, ali ne toliko, vjerovatno posljedica boljeg ekrana.
Brzina kretanja kroz meni i sama struktura identicna u poredjenju sa W800, s tim da na W810 ima nekih novih opcija, a izdvojicu mozda najzanimljiviju, a to je da update software-a se moze vrsiti preko telefona direktno.
Navigacijska tipka je dobro izvedena, i jeste, malo skripi na pocetku, ali vec nakon 7-10 dana prestane, cim se malo razradi .Ostala izrada kucista je besprijekorna, tipke su odlicne i sam telefon super lezi u ruci.
Kao sto vec znate, interna memorija je sada 20 MB, medjutim ima jedna pojedinost, za koju nisam siguran da sljaka na 750/w800, a to je da se aplikacije i igre sada mogu instalirati na memory stick i odatle pokretati.Cini mi se da to nije moglo kod 750/800, ako grijesim ispravite me.Sve u svemu, znaci da memorija nije problem.
Podrzane su i flash teme, koje cool izgledaju, ali da bi uzivali u njima, telefon ne smije biti brandovan.
Kamera je ostala ista kao i kod 750/w800, ali cini mi se da slika za nijansu (vrlo vrlo malu, ja sam picajzla) losije od 750/w800, ali to ce naredni firmware-i sto posto ispraviti.
Zvuk preko slusalica je odlican, kao i inace kod W serije mobitela, preko eksternog zvucnika takodje je isti kao i kod W800, iako neki tvrde da je malo bolji zvuk, ja nisam primjetio razliku.
Kada telefon spojite sa PC-em, preko usb-a, ponudi vam se opcija transfera file-ova ili normalni rad.Ako izaberete transfer telefon vam iscita i karticu i internu memoriju telefona, tako da dok ste u tom modu, nedostupni ste.Ako izaberete drugu opciju telefon vam normalno radi kao da je na punjacu samo, i ne mozete pristupiti memoriji, mc ili internoj.Zgodno, jer kod 750/w800 da bi pristupili internoj memoriji morali ste korisiti neki od programa (phone manager i sl.) sada se pristupa direktno.
Kada udjete u menu sa slikama, melodijama, temama, imate nove tri kartice da birate u gornjem dijelu, da li samo da vam cita file-ove sa MC, ili interne memorije ili sve.Tog nije bilo kod 750/800, a zgodna je stvarcica.
Sam izgled telefona je fenomenalan, i po meni mnogo bolji nego kod 750/800.Crno narandzasta kombinacije je odlicna!!!
Samo da napomenem da za mjesec i nesto dana, otkad imam ovaj telefon, nisam imao ni najmanji problem
Vjerovatno ima jos stvari za spomenuti, ali nemam vise inspiraciju , pa ako vas sta konkretno interesuje, pitajte.

P.S.
Hehehe, sad vidim da je i cvita prije mene napisao review, hajde neka bude ovo mala nadopuna.