jesi taj kabel vec koristio za neki drugi mob na tom kompu? ako nisi, mozda ti fale driveri...
Znam da je star mobilen telefon, no treba mi pomoć oko njega. Pretražio sam sve živo i malo sam našao o njemu. Naime PC ga ne prepoznaje sa 540 kabelom. Ja bi mu htio ubaciti HR jezik. Zato molim pomoć:
Gdje, šta i kako.
Možda ste već xxxx puta pisali o tome - no molio bih linkove i uputstva oko toga.
jesi taj kabel vec koristio za neki drugi mob na tom kompu? ako nisi, mozda ti fale driveri...
maraschino - PTICICA
Da, isti kabel koristim sa Siemens C72 i funkcionira. PC mi naime uopce ne raspoznaje A60. Dakle molio bih još jednom drivere ili softvare i link od kuda se može skinuti HR jezik za A 60 i kako ga staviti.
Hvala.
neznam kojim si programom pokusao spojiti mob na komp, ali A60 i nije zamisljen da ga mozes spajati sa kompom za izmjenu melodija i sl, na njega bi trebalo sve to ubacivati preko gprs-a pa te to mozda buni...
za promjenu jezika trebas ubaciti FW sa HR jezikom - linkove za download imas ovdje na forumu siemens/ostalo/korisni linkovi...
maraschino - PTICICA
@ freon
Nažalost DCA-540 nije kompatibilan sa A60,s njim rade samo DCA-500 i 510(ili 512) i namijenjen je spajanju sa računalom ako su informacije na stranicama proizvođača točne.Evo ti link na kojemu možeš naći više informacija o kompatibilnom priboru: Siemens A60
A za HR jezik izbornika ti prvo treba DCA-510 ili neoriginalni kojeg se prepravi da ga fon prepoznaje kao 510 i firmware sa http://eh.student.utwente.nl/~landy/ (username: mobile, pass: elibom) pa nađeš folder A60 i skini A60_270600_xbz.zip (4,7MB).Ako download ne radi otprve onda je vjerojatno gužva ali pokušavaj dok ti ne krene.
Onda instaliraš drivere za kabel,ukopčaš kabel u komp,Windowsi će ga sami instalirati.
Spoji telefon sa kabelom i programom SiMoCo napravi backup svojih stvari sa telefona jer se one brišu sa stavljanjem novog firmwarea.
Ugasiš telefon,spojiš sa kabelom,pokreneš A60_270600_xbz i ukloni kvačicu sa Pre-Check (poruku koja se pojavi potvrdi sa Ok) i isto sa Post-Check.
Klikni na Serial config i postavi na COM port koji je od kabela(trebalo bi pisat Device/slabser ili slično) a brzinu na 115200 ako već nije na njoj.
Zatim klikni na Start dugme i kratko pritisni crvenu slušalicu(tipku za uključivanje) i ako je sve u redu polje Connect mobile će se ispuniti i proces počinje.Sad više ništa ne diraš dok program ne završi.
A kod bude gotovo upali ga i vidi kako radi,utipkaj *#0385# i stisni zelenu slušalicu da prebaci na HR jezik.
Zadnji uredio Sljaka : 11-05-2006 u 21:10
Molio bih nekoga da mi pošalje dotični file za A60, jer se ja već danim trudim skinuti i to nisam u stanju.
Hvala unaprijed.
kod landy-a jednostavno moraš imati strpljenja, ako skinem poslat ću ti. Samo javi na koji email oćeš. Onaj od hotmaila ili neki drugi.
edit: skinul sam , javi za mail.
Zadnji uredio Sljaka : 11-05-2006 u 21:42
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Već sam mu poslao,hvala i tebi na trudu.
Sms Freak antivirus firme je pojeo sve što si poslao.
Sljaka na Hotmailu nema dovoljno mjesta, javim ti mail.
MAY THE DREAMFORCE BE WITH YOU!
Bookmarks