Nisam te mislio uvrijediti ničim, a čini mi se da jesam.
U svakom slučaju puno hvala na pomoći, ali jednostavno sa postavkama od p910i ja ne mogu na internet![]()
Nisam te mislio uvrijediti ničim, a čini mi se da jesam.
U svakom slučaju puno hvala na pomoći, ali jednostavno sa postavkama od p910i ja ne mogu na internet![]()
ma nisi me uvrijedio nicime nego mi je cudno zbog cega puces paralele u vezi 3g telefona i wapa. Ajd napisi koji su ti sve trazeni parametri pa cemo cackat. Mora proradit.
dobar grah daleko se čuje
Ovako, to je prvo bio brandani A1000 na "3" mrežu. Zatim sam stavio najnoviju nebrandiranu verziju softwarea u njega i dobio mogućnost promjene internet postavki.
U Control Panelu imam opcije Internet Accounts i Messaging accounts, i to je sve vezano uz internet, te Operu 7.5 koja standardno dolazi s ovim mobitelom. Kod Opere se ne da ništa podešavati.
Internet accounts -->opcije su : new; edit; delete
new-->opcije su : account name; connection type (GPRS ili dial-up) ; advanced
kada upišem ime i odaberem GPRS odem na advanced i imam slijedeće:
4 taba za podešavanje: 1.Server, 2.Log in, 3.Proxy, 4. Other
1.Server
tri polja u koje trebam upisati user name, password i adress
2. Log in
Get IP adress automatically i Get DNS adress automatically za uključiti/isključiti i ako je isključeno onda upisati pripadajuću IP, odnosno, DNS adresu
3. Proxy
Use proxy server za uklj./isklj. i ako uključim pita me proxy server adress, proxy server port
4. Other
Enable PPP extension i Plain text authentication za uklj./isklj.
Internet accounts -->opcije su : new; edit; delete
new-->opcije su : account name; connection type (GPRS ili dial-up) ; advanced
kada upišem ime i odaberem GPRS odem na advanced i imam slijedeće:
4 taba za podešavanje: 1.Server, 2.Log in, 3.Proxy, 4. Other
1.Server
tri polja u koje trebam upisati user name: 38591, password: 38591 i adress: gprs0.vipnet.hr (ako koristis gprs Start)
2. Log in
Get IP adress automatically i Get DNS adress automatically za uključiti/isključiti i ako je isključeno onda upisati pripadajuću IP, odnosno, DNS adresu
probaj sa IP adresom 212.091.099.091 i dnsom 212.91.97.3 (ali se DNS najcesce netreba upisivati
3. Proxy
Use proxy server za uklj./isklj. i ako uključim pita me proxy server adress, proxy server port ne bi trebao ukljucivati
4. Other
Enable PPP extension ostavi ako ti je ukljuceno i Plain text authentication za uklj./isklj.
dobar grah daleko se čuje
Sve sam isprobao i javlja mi slijedeću grešku: No Packet network available i Connection closed by remote server![]()
Usluga gprs start mi je aktivirana, ili barem tako kaže povratni sms koji dobijem od servera kada pošaljem poruku za aktivaciju gprs start-a.
Taj mobitel se u svijetu prodaje samo kao "3" i ima njihove postavke. Ja sam ga unbrandao i mogu mijenjati opcije, neki ljudi su se spojili na npr. T.mobile Deutchland, O2 ...
Nije valjda da standardne postavke za VIP dns i ostalo nisu dobre za moj mob?
Sve mi se čini da bi kvaka mogla biti u portu koji treba namjestiti (9201 ne radi)...
Help!
meni je proradio gprs..
1.Server-> account name->GPRS, adress-> gprs0.vipnet.hr, username i pass makni
2. Log in-> sve stavi na automatski
3. Proxy->isključi
4. Other-> obadvoje uključi
sad odes na browser i ides open page, tada te pita dal da se spoji na taj account GPRS i kliknes connect..
Bookmarks