da netreba mi ali sam ga ja kupio novcem kojim sam sam zaradio(iso sam preko ljeta radit kod susjeda u kafic)a moji starci meni nebih nikad kupili takav mobIzvorno postao Eminem
da netreba mi ali sam ga ja kupio novcem kojim sam sam zaradio(iso sam preko ljeta radit kod susjeda u kafic)a moji starci meni nebih nikad kupili takav mobIzvorno postao Eminem
Pa ni meni moj nije neophodno potreban... niti je svakome Symbian ovdje potreban toliko... 90% ljudi koristi bolji mob iz gušta...ne iz potrebe...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Hm, klinci i mobitel! gledano iz perspektive roditelja, mobitel je danas čak i potreba, bez obzira koliko klinac ima godina, ali nije nužno da bude top model. Ako roditelj kupuje bilo koji osim početnog modela, onda je blago rečeno budala. Danas svaki model podržava osnovne komunikacije, a za kontrolu di se klinac nalazi i zašto nije došao doma, a trebao je ne treba više, zar ne?
Da sad ne bi ispalo da mlatim praznu slamu, moji klinci imaju svaki svoj mobitel. Mlađi ima Siemens A75 kojeg si je sam kupil od ušteđevine, a stariji nosi moj stari Siemens C45. Bez obzira koliko njih ima mobitel u razredu nikad ih ne nose u školu, jer su naučeni da mobitel prvenstveno služi za komunikaciju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Slažem se, zato čuvam svoj c55 da mali ima šta nositi pa makar ostali klinci imali miniPC!Izvorno postao Sljaka
Opet da ne zaboravim zavist između djece koja se stvara takmičenjem međusobnim ali sve to roditelji mogu ispraviti pravilnim pristupom.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Svakako pretjerano kupovati djetetu od 8,9 godina mob u visini prosječne hrvatske plaće.
Na žalost, to je jedna od cijena demokratskog društva ili bar ovoga dijela u kojem se nalazimo. Ne samo mobitel, to je početak. Sa 16 godina ide prvi motor, pa s 18 kakav jeftiniji autić...
Da ne spominjem kako su djeca pod stalnim svakodnevnim "napadima" raznoraznih reklama počev od jumbo-plakata do interneta i televizije.
I, kakav svijet sutra očekivati?![]()
![]()
I prije i sad i za 100 godina postojat će prestiž, zavist i želja za isticanjem. Protiv toga se ne može boriti, treba se znati s tim nositi. Danas su u modi mobiteli, kad sam ja bio mlad bili su bicikli, a za 100 godina, tko zna. Sve počinje u vlastitom domu već u vrtićkoj dobi.Izvorno postao Mobyy
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ja mislim da roditelji nebi trebali kupovati skupe mobove djeci npr. prije d600 sam nosio od starog 6510,pa ot 511,m55 pa kad sam skupio dovoljno novaca za mob koji sam htio onda sam si sam kupio mob(ali nikad nisam starcima dosađivao daj mi kupi)
nije da se hvalimali ja sam dobio mob u prvom razredu i to je bio simens c35 koji je tada kostao cca 2000 kn i jos ga danas cuvam kao svoj prvi mob
-alooo bre, idu kobre....
-kobre????
-Da bre...
Slično je bilo i u moje vrijeme. Bicikli, eventualno prve igrice, one mobilne, zaboravih kako su se zvale, prvi autići na daljinsko upravljanje i to je bilo to. Bilo je bicikla za kojima sam slinio, novi, 18-brzinci, a ja na starom BMX, naravno Yu made. Ali starci mi nisu mogli priuštiti novu Moutain bike ma koliko ja to želio.Izvorno postao Sljaka
Uglavnom, mislim da 3250 nije rješenje za tu djevojku.
Poanta je u tome da tvoje mišljenje (kao i ničije drugo osim mišljenja tih roditelja te cure) nije bitno. I to je u redu i to tako treba biti. Nikad nisam, niti ću popovati nekome kako će trošiti svoj novac. To nije moja stvar. Jedino što ja mogu je kontrolirati kako ja trošim svoj novac, te jednog dana pokušati usaditi prave vrijednosti svojoj djeci.Izvorno postao Mobyy
I mislim da je jadno kad si netko daje za pravo da odlučuje 'kakav je mobitel za koga'. Kriteriji po kojima biramo svoje mobitele nisu isti i nikada neće biti, što nikako ne znači da su moji kriteriji bolji od nečijih drugih.
Testis unnus, testis nullus!
Ovo su riječi mudracaHm, klinci i mobitel! gledano iz perspektive roditelja, mobitel je danas čak i potreba, bez obzira koliko klinac ima godina, ali nije nužno da bude top model. Ako roditelj kupuje bilo koji osim početnog modela, onda je blago rečeno budala. Danas svaki model podržava osnovne komunikacije, a za kontrolu di se klinac nalazi i zašto nije došao doma, a trebao je ne treba više, zar ne?
Da sad ne bi ispalo da mlatim praznu slamu, moji klinci imaju svaki svoj mobitel. Mlađi ima Siemens A75 kojeg si je sam kupil od ušteđevine, a stariji nosi moj stari Siemens C45. Bez obzira koliko njih ima mobitel u razredu nikad ih ne nose u školu, jer su naučeni da mobitel prvenstveno služi za komunikaciju
Ovo se podržava
EDIT: zaboravih quote![]()
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Bookmarks