k750 ima najbolje slike ikada videne s mobitela.. vlada zbog autofokusa..ko zna...najbolje su.
Lega , to teško da D500 ima bolju kameru , nema je ni D600 vjeruj mi probao sam. Samo da ti velim da kad sam imao D750 sve fotke za prezentacije i neznam za šta sve ne sam radio sa tim mobom i sve su ispale super. Pogledaj slike na
http://burnout.blog.hr pa se uvjeri u mogućnosti kamere ovog mobitela
k750 ima najbolje slike ikada videne s mobitela.. vlada zbog autofokusa..ko zna...najbolje su.
samo kazem mogucnost kako bi mobitel bez autofocusa mogao imati bolje fotke od onoga sa autofocusom. nisam znao tocnu kvalitetu senzora na pojedinom mobuIzvorno postao smogovac
...........
istina!Recimo mitshubishi m430i ima bolje fotke od k750i a nema autofokus!Razlika je u ccd chipu kojeg k750i nema!Izvorno postao coma_zgb
kasnije verzije kod k750 imaju ccd čip....m430i nije pravio bolje fotke...imao sam doma na kompu pa sam uspoređivao...slika nije toliko oštra,a u neidealnim uvijetima da ne pričam-naravno uspređujuči sa k750!ali u idealnim uvijetima svjedno m430i daje svejedno impresivne razultate,a naravno zbog fuji leće...![]()
Pa koliko sam čito po testovim, u usporedbi mobova sa 2MPx kamerom, K750i je pobjednik zbog autofocusa... Ali sada će na tržište mobiteli sa 3Mpx kamerom (k790 [ili kako već] i N73) i autofokusom... Makar, moje skromno mišljenje je da je i 2Mpx dosta i previše za mobitel...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Tu si u pravu!Ko hoce super fotke nek si kupi digitalacIzvorno postao Ićo
![]()
Da li se moze provjeriti koji čip je u k750, cmos ili ccd?
PREDATOR
Da, rastavis ga i pogledas.
Ne znam kako drugacije...
Thanks![]()
PREDATOR
samo su prve verzije imale comos
k750i je proglašen mobitel sa naboljom kamerom za 2005 god. tako da su ostale rijeći suvišne ... a što se tiće senzora otkud to da noviji imaju ccd a ne comos... iskreno me baš zanima
ja sam to za senzore čitao na forumima...i da je razlika očita...
ma mislim...usporedba slika s kamera na s700,k750 i neka tamo nokia(sigh) http://www.gsmarena.com/sony_ericsso...-review-34.php
s700 meni jos uvijek rulz hehe, bas i nije neka razlika usprkos autoru texta na toj usporedbi. malo pretjeruje, razlike su puno manje niti je test dobro izveden.
btw S700 ima ccd, k750 cmos senzor.
moj glupi digitalac od 3megapixela radi savrsene slike prema slikama s mobitela..ono jeftinjak je! i bilo koji mobitel se moze sakrit prema digitalcu jeftinom cak
![]()
Zadnji uredio maximagnus : 10-05-2006 u 01:55
U mobitele općenito se ugrađuju CMOS senzor... Razlog je, ako ništa, to što je jeftinij... I prvi digitalci su izašli sa CMOS snzorima, a tek su kasnije počeli ugrađivati CCD senzore u njih... Prema tom k750i ima CMOS senzor. Da su stavljali CCD senzor, vjerojatno bi bilo nekih preinaka na samom mobitelu i došao bi skuplje...
BTW: fotići sa CCD senzorom slikaju puno blje slike nego fotići sa CMOS senzorom...
E to sam htio reć...Izvorno postao Nostromobox
![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
pa Canon u svojoj ponudi ima digitalce sa CMOS senzorom i sigurno nije los.novije serije k750 imaju CCD senzor.
Jednom sam citao neki tekst o digitalcima i opcenito o foto-elektronici. Zakljucak je bio da su CMOS i CCD dvije razlicite tehnologije, te da CMOS ne mora nuzno biti losiji od CCD. Stvar je samo u tome da je tehnoloski lakse napraviti dobar CCD nego dobar CMOS. Medjutim, skroz je moguce za vece/jace firme tipa Fuji, Canon i sl. da naprave CMOS koji je bolji od nekih jeftinijih CCD-ova. Jedino sto je onda takav CMOS naravno i skuplji...
Da ne idem skroz u off, ne znam sto je u K750i (CMOS ili CCD), ali Sony inace pravi prilicno dobre digitalce, pa mi ne zvuci nemoguce da naprave i kvalitetan CMOS senzor.
e bas tako...![]()
![]()
![]()
Stvarno sam osto iznenađen kad sam vidio kakve slike daje ovaj mob... Pa to je skoro u klasi mog digitalca od 1400 kn. Odlično...
Bookmarks