Čim mi dođe u Osijek, dolazi mi 10 mbps/10 mbps veza...
hahaha
jedva čekam...
definitivno seprebacujemo na ovo...
priključak je skup jer je to optika...
inače, ovo će moći dobiti samo oni koji žive u zgradama kako sam čuo...
Čim mi dođe u Osijek, dolazi mi 10 mbps/10 mbps veza...
hahaha
jedva čekam...
definitivno seprebacujemo na ovo...
priključak je skup jer je to optika...
inače, ovo će moći dobiti samo oni koji žive u zgradama kako sam čuo...
Super je to, ali pošto grade vlastitu mrežu, to se i neće tako brzo širiti![]()
Za falt rate su napisali da je potrebno samo 100 kuna nadoplate, što mi nije logično jer je to u biti najjeftinije, dok su paketi ograničeni na volumen skuplji! jel zna kolika je brzina za flat rate i jeli je moguće dobiti samo pristup internetu jel telka i telefon mi baš i ne trebaju preko njih
flat rate za 100kn je za 2/2 mbps, a kod ostalih nadoplata se dobiva 5/5 odnosno 10/10 mbps brzina
evo da vam kažem:
pzitivno:
-2 telefonske linije
-120 minuta besplatno prema svim mrežama
-povoljniji razgovori (povoljniji od tcoma)
-obracunska jedinica 1 sekunda
-sve picaboce vezane za telefoniju
-bolja kvaliteta zvuka
-tv program sa mnogo boljom kvalitetom slike i u 5.1 zvuku
-mnogo brzi internet
-flat za samo 100 kn mjesečno
-sve ide preko optike ( čije granice ne postoje )
-nista ne placam t-comu ni DCMu te polagano propadaju
inače samo da nabacim, japanci imaju vezu 350/350 mbps (najbrza koju si obicni smrtnici mogu priustiti, sa cijenom 35€ mjesecno)preko optike...
koja je na istom principu ko ova vodatelova...
ja sam si reko, uzimam to 1000%..
jer DCMu placamo 150 KN tv i 150 kuna internet te 100 kn je mjesecno pretplata za telefon
to je 400 kn zate novce sam mislio da od vodatela mogu dobiti mnogo bolje, sto je istina... ali...
negativno:
-instalacija kosta 1000 kuna
-sve ide preko interneta ( video steaming i sve ostalo)
-da bi gladali tv morate imati TVbox ( za svaki TV u kuci posebno)
dakle to je 50 kn po televizoru mjesečno
-uzasan paket programa koji dolazi s njim
-los PayTV paket
dakle ako ikako bude moguce uzeti prikljucak na rate, recimo 10 mjeseci, to je 100 kn više...
dakle 2/2 mbit = 199 kn
flat= 100 kn
TV box = 200 kn ( imam 4 televizora)
mjesečna rata za prikljucak = 100 kn
600 kn mjesecno
dakle to je prve godine...
a vjerujem da ce krajem godine doci sigurno jos neke nove tehnoligoije, pa neznam dal se bas isplati upucati tih 1000 kuna...
navodno sam cuo da se 15 programa moze gledati normalno, a da za tvbox, svaki dobiva 5 mb video streaminga idu svih onih ostalih 60 programa...
tak da bi mozda i mogao samo za jedna tv uzeti...
samo na to obratite pozornost ako se odlučite za kakve akcije...
da dodam jos:
kad prebacujete programe, sa jednog na drugi, potrebno je onako par sekundi da se streaming učita...
osim tog problema, uvijek morate imati taj uređaj pored tva koji je kao satelitska, sto onda stvara više daljinskih uređaja, jedan za TV stišavanje , drugi za prebacivanje programa, a to je malo problem... i malo mi se nesviđa...
ako uspiu napraviti jedan box od jedno 10 MB straminga da bude za 4 moja TVa da neometano mozemo gledati lijepo TV i net i sve to da mi ipak nekako bude oko 400 - 450 mjesecno, 100=% bi uzeo, ovako se još i premišljam
![]()
![]()
Evo baš mi je danas lijepo došla obavijest kabelneta (provider kabelske tv) da od 1.6. raste mjesečna pretplata sa 50kn na 65kn, a za taj iznos imam 40 programa. Gledajući po telefonskim, internet i kabelskim uslugama koje trenutno koristim (super 150, adsl 512/256 2gb, kabelska) u samom startu radi cijena pretplata bi štedio 45kn mjesečno prelaskom na ftth i vodatelov triple play, a o dodatnim beneficijama koje triple play nudi (dodatna linija i broj, jeftiniji razgovori, veća brzina neta, veći broj tv kanala i sl.) da ne govorimo.
Možda glupo pitanje. Jel onih 120 besplatnih minuta samo inicijalno ili je to svaki mjesec.
Bookmarks