Ma da, taj beton ti je kad su dizali terasu na restaću, pa ih je snijeg iznenadio, pa sad to tako stoji. Bit će do početka sezone sređeno. A sezona je završila 1.5. i sad je GO i remont žica i otvorenje je 24.6. Da, 24.6. Whole year 'round.
Ići će se i iduće godine, tako da su svi welcome, tkogod želi.
Lokacija je Matterhorn, odnosno Monte Cervino. To je granica Švice i Italije (s druge strane je gradić Zermat, u CH). Samo što je Italija nekih 220km bliža i pun q. jeftinija.
Plaćali smo ski-kartu 121 euro (4 dana, vrijedi i za Italiju i za Švicu), app. nekih 25 eura dnevno (čini mi se) i put nekih 650kn. Ima oko 800km u svakom smjeru, plus 30ak km loko-vožnje svaki dan.
OK, nije jeftino, ali kvaliteta snijega (plus sunčano vrijeme) je out of this world. Pazi, izgorio sam na suncu a mazao sam se faktorom 30. A šaka mi je pocrvenila za 30 minuta što sam skinuo rukavicu (a nije bila namazana kremom).
Ono, toplo preporučam svima koji su zainteresirani za takve stvari - velim, next year. Termin je, u pravilu, 2. vikend nakon Uskrsa.
Ostale cijene su više-manje normalne, ko i na ostalim skijalištima (kave, žestice, pive, itd). Recimo, velika točena je 4.5 eura... velim, ko i inače na skijalištima.
A Looka & Borna - nemaju oni tih para![]()
![]()
![]()

Bookmarks