imam pitanje o procesoru. naime, jucer sam cuo da sempron bas i nije neki procesor, a pogotovo u laptopu. to mi je rekao covjek u hg spotu. dal je to istina ili njegova procjena?
pa kaj je vani to tolko jeftinije vani da bi mi se isplatilo ic samo po to?
ak je i isplativo, nemam vremena za ta putovanja, jer najkasnije moram imat laptop na stolu za 15 dana.
uglavnom, vi se slazete da je ovaj acer dobar, ali najveća mana mu je slaba baterija?
bil sm u ve-milu i trenutacno ga nemaju, ali se moze naruciti. koji je jos ducan dobar kaj se tice laptopa? i stavljat cu unutra gb rama, ali moram kupit obadvije plocice, jer su unutra 2 po 256, tak da mi je i to veci trosak nek sam mislil
edit 1:
najeftiniji je u optimum racunala, 8198 kn + memorija=9000 kn. jel ko ka kupoval u toj trgovini? iskreno nisam bas cul da ljudi tam kupuju puno
edit 2:
i jel moze koji prijedlog (krompirko), znaci tocno koji laptop i koji model. ja to sve shvacam kaj si ti nabrojil, svaki laptop je za nesto, ali koji bi za mene bio najbolji?
da znam koji da uzmem, ne bih trazio savjete i prijedloge. mislim nije da sam totalni neznalica kaj se tice kompjutora ali nisam ni takav znalac da znam sve u detalje o svakom procesoru ili memoriji ili kaj ja znam kaj.
edit 3:
koja je bolja grafička, radeonka x300 ili x700(oba dvije 128 rama). nasel sam jednog hp-s tom grafičkom
Zadnji uredio ExCenTric : 09-05-2006 u 10:58
Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(
imam pitanje o procesoru. naime, jucer sam cuo da sempron bas i nije neki procesor, a pogotovo u laptopu. to mi je rekao covjek u hg spotu. dal je to istina ili njegova procjena?
Stariji AMD i laptop ti bas i nisu neka najsretnija kombinacija.Drzi se ti pentiuma i neces pogresiti.
E, ali za tu lovu ne mogu naci nikakav laptop s pentiumom da ima i dobru grafiku. a kaj velis za turiona?
dobar je turion procesor...
X700 je graficka koja je daleko jedna od najjačih za tu cijenu...
mislim da je par puta jačća od X300 i taj laptop koji uzmiaš, neće te iznevjeriuti u igrama i sve će igre ići glatko... nove, stare, one kje nisu još izašle i tak...
optimum je OK, ali bolji je vemil...
turioni su super procesori... sa strane AMDa
Samo gledaj da grafa ima svoj ram!
Acer Aspire 1692wlmi
Centrino 1.73 GHz
768 MB RAM (+ 256 staroga)
80 GB HDD
ATI X700
DVDRW
Win XP Home
15,4 Crytal Brite ekran 1280x800
mis, torba
očuvan
hr tastatura
star 5 mjeseci, garancija
cijena 6500 kn
ili zamjena
Ovako se po newsima kreću cijene...
moj savjet je da ih pogledaš...
ovakav laptop je sve što ti treba, a i više od toga, po pristojnoj cijeni...
Jesu dobri, ali ne za laptopIzvorno postao Krompirko
joj raul opisao sam ja negdje kaki su koji procesori...
i njemu na PM poslao stanja koliko trose, koliko ima autonomije...
Intel je vodeći pri laptop procesorima - centrino...
AMD ima turion procesore koji su pokušali konkurirati...
lijepo vidiš da čovjek nema novaca za bacanje, i turion je bolji od semprona
(razlikuju se samo što turion jako manje troši energije)
onda ide celeron, po potrošnji i na kraju sempron koji najviše troši, ali je zato bolji od celerona... brži i bolji za igre...
Zaboravio si da centrino tehnologija izlazi iz upotrebe i dolazi njen nasljednik.Zato je i pala cijena laptopa sa centrino tehnologijom.Aloi necemo o tome nego covjeku treba dati pravi savijet.Neka pogleda neki jeftini model od koncara pa moza nadje nesto za svoju dusu.
u zivotu sam bio svega jedanput na newsima, tak da se neznam bas kretati po njima. i ne bih uzimao rabljenog.
meni laptop netreba za igre, nego za autocad. odigrat ce se nesto gore, ali netreba biti na full detaljima. uglavnom kupit cu laptop sigurno s tom karticom.
u hg spotu mi je lik rekel da je sempron za k...c, tak da sam onda opet u nedoumici u vezi ovog acera 3025. vidio sam da acer 3024 ima turiona i ovo ostalo je isto ko na 3025, tak da se sad interesiram za njega.
kaj se tice cijene, mogu reci da kupujem laptop do max 9500-9700,ali je u tu cijenu uracunat i ram koji cu morat kupit naknadno.
edit:
i s potrošnjom baterije ću bit zadovoljan ak traje 2h. nabavit cu auto punjac, tak da cu si to rijesit. koncara bih uzeo, ali nema bas nijedan do 10 000 sa dobrom grafikom
Zadnji uredio ExCenTric : 10-05-2006 u 14:42
http://217.14.221.177/mol/euweb/Star...03HE2SvMJQHyYw
Jedino sto je malo tezak.
neznam kolko su dobri ti nec-ovi laptopi. evo i da nabrojim firme koje bih ja najradije htio: hp, ibm, acer, toshiba, i neznam, jos neke malo bolje firme
i tezina me previse ne muci.
dajte misljenje o ovom laptopu. ja mislim da je ovo i vise nego dobro. i kaj je najbolje netrebam nista nadogradivat odmah. najeftinije kaj sam ga nasel je 9700 kn u m- computersu.(jel to ok ducan)
http://www.links.hr/index.php?option...kl=013.100.052
znam da sam vec jako dosadan, ali kupujem stvar koju ne mislim brzo mijenjati, i zato se zelim dobro savjetovati
ovaj laptop je super, jedino je graficka slabija od X700...
i to par puta slabija...
sve u svemu, ako ga uzmes, mislim da ces biti zadovoljan, no ipak kosta mnogo vise nego sto si planirao...
Prema Bug-u Best buy:
Acer aspire 3023WLMi, trajanje baterije 2:37, cijena 7.868/8.149 kn
Prema Bug-u Njihov izbor:
Toshiba Satellite M70-160
11.301 kn
Check this out:
http://www.tportal.hr/tehnologija/racunala/fset.html
Bolesno
BTW ExCenTric, ovo d.s. je kao Donja Stubica????
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
a ja sam mislil da je ta grafa puno jaca od x700, a je..ga. onda ću potrazit jos nesto drugo. si siguran da je slabija??
znam da je skuplji, ali taj je puno bolji kaj se tice procesora i rama od 3025, ali ga muci grafa.
ma neznam vise ni sam kaj da kupim, kaj da trazim. od tolko trazenja vise neznam nis.trebal sam uzeti prvi na koji naletim i gotovo. ali opet si mislim,ipak cu to koristit nekoliko godina.
da, ja sam iz d. stubice, a kolko vidim i ti si.
e ljudi nasel sam jedan laptop u trstu. zanima me vase misljenje. cijena je 999 eura, a sve s carinom bi me to kostalo, ak je to tocno bilo bi 1100 eura. mislim da je to vise nego povoljno. covjek mi je rekel da se to ovak racuna:
""Ukoliko se dobro sjećam, sistem je slijedeći: IVA je 20% i to oduzmeš od cijene koja je u prodavaoni, dodaš na to 10% carine i onda na zbroj cijene i carine staviš 22% PDV-a. Pa ti računaj. Ako misliš na šverc, onda imaš cijenu u prodavaoni.
edit: ovakav izračun važi za sve EU države. Zaboravio sam da na to ide i još poneka kuna (max. 200) za raznu papirologiju na našoj carini.""
jel moze to nekto potvrditi?
aha evo laptopa:
http://compraonline.mediaworld.it/we...0000&langId=-1
idete lijevo na personal computer-notebook-i trazite ACER 9500 WLMI
Sto se tice carine i davanja http://www.carina.hr/
evo jos jedan laptop koji me interesira, pa ak moze strucno misljenje.
Acer Aspire 9502WSMi (LX.A6205.007)
http://global.acer.com/products/notebook/as9500.htm
Centrino PM 740 1.73GHz (533FSB), 17" WXGA+ (1440x900) CrystalBrite, 80GB ATA100, 1x512MB DDR2, Slot-in DVD±RW DL, ATI M-Radeon X700 128MB, WLAN 802.11g, Gb Lan, Bluetooth, 5in1 card reader, DVI, FireWire, ExpressCard, SPDIF, integriran Subwoofer, Windows XP Home, 3.60kg, jamstvo 12mj
cijena 9116.00 kn nadoplata za jos 512 rama je 338 kn. mislim da je ovo stvarno povoljno jer je takav unitel computersu 15 000kn. s tim da taj laptop nije u italiji, nek jedan covjek u zg prodaje. svi laptopi su jako povoljni
edit:
evo jos jedan laptop koji me interesira, a zelio bih vase misljenje:
Acer Aspire 5652WLMi (LX.ABW05.002)
http://global.acer.com/products/notebook/as5650.htm
Intel Core Duo T2300 2x 1.66GHz, 15.4" WXGA (1280x800) Crystal View, 100GB SATA 5400rpm, 1024MB DDR2 533 (2x512), DVD±RW DL, NVidia GeForce 7600 Go 256MB, WLAN 802.11bg, GB Lan, Bluetooth 2.0 EDR, FireWire, 5in1 card reader, SPDIF, DVI-D, Windows XP Home, 2.89kg. Jamstvo 12mj
cijena 9739.00kn.
kakva je ova graficka nvidia? koji je bolji po performansama. ovaj gore ima 17", ali ak je ovaj bolji acer 5652 onda cu uzet toga i necu morat nis nadogradivat rama.
Zadnji uredio ExCenTric : 12-05-2006 u 08:25
Pa dobro kolega nemoj misliti da te vrijeđam ali kad ćeš ti već jednom uzeti taj laptop. Mislim, krenuo si s nekim opisima i cifrom do max 8500 kn, i potražio pomoć oko procjene konfiguracije. Sad bi neki do 10000 kn i opet bi da ti ljudi opisuju stvari oko tih konfiguracija. Pa tako bi mogli beskonačno.
Ajde uzmi u obzir što su ti ljudi rekli što trebaš gledati kada tražiš laptop i za koju ga svrhu trebaš itd., i prosurfaj po cijenama, zatim po konfiguracijama, pa odi vidi te laptope i kupi jedan.
Pa nećemo ti mi ovdje svaku konfiguraciju koju navedeš komentirati.![]()
ok. znam da sam pretjeral. ja sam rekel da laptop kupujem za 15-20 dana. znaci jos imam fore 10 dana. ali bez brige necu vise nis pitat, jer sam u dilemi izmedu par laptopa, a to cu sam rijesit. sad znam kaj je najbolje. hvala svima za prijedloge i savjete i ispricavam se svima kojima sam bio dosadan.
javim kad kupim makinu. pozdrav
Ovo tebi trebahttp://www.koncar-inem.hr/racunala/racunala/janica.htm
e stari, da imam jos 10 000 sigurno bih ga kupil. laptop je mrcina. vidio sam ga u zivo i stvarno je iznad svih modela i hp-a , i ostale elite medu laptopima. ajd napokon da i mi hrvati imamo nesto najjače na svijetu
evo ljudi napokon sam i kupil laptop. u subotu sam isel u trst po njega. kupio sam acera 9502 wsmi, 17" widesreen, ati x700 128 ram, 1 gb ddr2, 80 gb hard, plus svi ostali priključci kaj se može stavit na laptop. tu masinu sam platio samo 6000 kn( naravno kad si vratim IVU). inace lapotp kosta 999 eura. ak treba bilo ko kakve info u vezi shopinga u trstu slobodno se javi. svima toplo preporucam kupovinu laptopa u trstu. samo da znate, ovaj moj laptop ovdje košta oko 13-14000 kn. pa si vi racunajte isplativost. pozdrav svima i svima puno hvala na pomoći i jos jednom se ispričavam svima koje sam zivciral sa svojim pitanjima.
Bookmarks