Ispričavam se ako sam te uvrijedio, znam da G5-ice s dva procesora idu definitivno preko 20k kuna, ali to su radni strojevi za obradu videa, grafike i ostaloga čovječe.
Govorim konfiguracijama za širi krug korisnika. Recimo ovaj iMac koji sam naveo košta novi 15k kuna, a valjda postoje i rabljeni, zar ne.
Ja sam osobno našao poprilično nadograđen G4 za 4000 kuna, ali su takve platforme na zalasku (to bi onda bar ti trebao znati).
Zato sam i napisao da bi trebalo još malo pričekati, cijena bi im trebala u idućih 6-8mj. značajno pasti.
Pa i napisao sam da im je to nedostatak u odnosu na PC, to svi znamo.
Treba još malo pričekati. Mislim da se isplati.
Bez ljutnje, ali mislim da sam u pravu
Evo da se nadovežem (samo za krompirka, joooj što ne volim tipkati samo da bi nekome nešto objasnio).
U "M-computers" imaš:
iMac 17" 1.83GHz intelov proc. za 9.296 kuna
iMac 17" 1,9GHz sa G5 procesorom također za 9.296 kuna
U "Ve-mil"-u imaš:
iMac 1.83GHz sa dvojezgrenim intelovim proc. 160GB hdd i 512 RAM Ati x1600 sa naravno 17" koji je ipak lcd (naravno ugrađeni) za nešto više (10.850 kuna)
U "Nitel"u imaš pak:
iMac G5 17" 1.6 GHz G5/512MB/40GB/Combo/Kbd za 9.552,83 kuna
G4 platforma se prodaje samo da još nešto zarade ali je zastarijela, a to bi ti trebao znati!
I da se još jednom nadovežem (za krompirka)
G4 i G5 se zovu platforme napravljene na Motorolinim G4 (dosta loši) procesorima i IBM-ovim G5 (970 64 bitni) procesorima.
Kada govoriš o G5 ti očito misliš na PowerMac G5 sa dva G5 procesora.
Ja pričam o G5 konfiguracijama i onima baziranim na intelovim procesorima s jednom ili dvije jezgre.
G5 ti nije oznaka kompjutora već procesora i platforme koja je na njemu bazirana.
Bookmarks