Slažem se u svemu Što je rekao BIMBI za Nikon, ali ako čovjek nema baš para za različite objektive, dodatne bliceve itd., tada ga SLR prilično ograničava, zar ne. Nije da ćeš s tim Finepix-om (e da i mislim da se zove S9500 u europi, naziv S9000 je predviđen za američko tržište, ali u biti to je isti aparat) imati sve što poželiš, svejedno ćeš kao i ja morati nadokupiti još jedan blic, UV zaštitnu predleću (minimum), i još kojekakvu opremu, ali bar nećeš imati problema s mjenjanjem objektiva i zaštitom i čišćenjem senzora. Prednost S9500 pred starijim modelom kojeg imam S5500 (mala igračka) je ogromna i uz malo truda i prakse moći ćeš raditi s njim zanimljive i kvalitetne fotke. Pogledaj samo osjetljivost senzora, rezoluciju slike, možeš se prebacivati između 4/3 i 2/3 omjera slike, kotačić za ručni fokus (nije ni približno kao na slr-u alki služi svrsi puno bolje nego kontrola na tipke), zatim LCD i EVF imaju povećanu rezoluciju prikaza i još mnogo toga. Nije niti konkurencija loša koju BIMBI predlaže, sve ovisi o željama kupca i osjećaja koji želiš prilikom fotografiranja, ali ja bih na tvom mjestu dobro razmislio o tome Fuji-u. Stvarno nije loš. A i za taj raspon žarišne daljine bi ti na SLR-ovima trebala bar tri objektiva.
E da, i onaj makro od 1cm radi (provjereno), jest da je na najširem kutu ali uz rezu od 9 megapixela...odlično
Sretno!