= Citat = Izvorno postao Tuljan_A.net
Imali ko iskustva s ovim fotičem i da li je to O.K. fotič za tu cijenu ili može bolje?
Ko što sam napisao u prijašnjoj temi krepo mi je C770 pa razmišljam o nabavci novog fotiča.
Nisam neki ljubitelj fotografije ali često slikam akvarije (koliko mi vele ljudi koji se kuže to je jedna od zahtjevnijih tema za slikanje) pa mi treba ozbiljniji fotič.
Limit mi je oko 5000 kn, a za tu lovu mi se ovaj fotič čini interesantnim.
Imali što bolje u tom cjenovnom rangu?
Najprije zelim spomenuti da nemam iskustava sa ovim digitalcem, pa stoga niti zelim niti mogu ulaziti u detaljno komentiranje njegovih karakteristika, barem ne iz prve ruke, vec bi navedeno eventualno mogao uciniti ba bazi proucavanja njegovih specifikacija.

Zelim samo napomenuti da je klasa kojoj S9000 pripada klasa koje se u zadnjih godinu dana podosta razlila i producirala nekoliko vrlo zanimljivih digitalnih foto aparata, koji su doista dostojni da se zovu SLR like digitalcima.

Cijena navedenoga modela je u Info Gami oko 4100 kn, kada sam ja zadnji puta gledao. To je mozda i sitna prednost u odnosu na konkutente za koje je potrebno izdvojiti ipak nesto vise novca.

Bez obzira na navedeno savjetujem vam da ipak pogledate i sljedece modele:

1. Panasonic Lumix DMC FZ30 - cijena cca 4700 kn
2. Kodak Easy Share P850 - cijena cca 3700 kn (jedini jeftiniji od S9000)
3. Kodak Easy Share P880 - cijena cca 4500 kn

Osim gore spomenutih, zelio bih skrenuti paznju i na jos nesto. Iznos novca potreban izdvojiti za kupnju SLR digitalnoga foto aparata, svakim danom je sve nizi i priblizava se granci od 5000 kn. Posto si ti taj iznos naveo kao zadnji prihvatljiv koji bi izdvojio za digitalni foto aparat, ne mogu a da ne predlozim jos nesto, pogotovo imajuci u vidu svr prednosti koje SLR aparat donosi pred ne SLR digitalcima.

Tako skrecem paznju na jos jedan, ovaj puta dSLR model:

1. Nikon D50

U Info Gami je u kitu sa 18 - 55 objektivnom dostupan za 5100 kn, te bi definitivno upravo on bio moj izbor!