Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fuji FinePix S9000

Imali ko iskustva s ovim fotičem i da li je to O.K. fotič za tu cijenu ili može bolje?
    Ko što sam napisao u prijašnjoj temi krepo mi je C770 pa razmišljam o nabavci novog fotiča.
    Nisam neki ljubitelj fotografije ali često slikam akvarije (koliko mi vele ljudi koji se kuže to je jedna od zahtjevnijih tema za slikanje) pa mi treba ozbiljniji fotič.
    Limit mi je oko 5000 kn, a za tu lovu mi se ovaj fotič čini interesantnim.
    Imali što bolje u tom cjenovnom rangu?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tuljan_A.net
    Imali ko iskustva s ovim fotičem i da li je to O.K. fotič za tu cijenu ili može bolje?
    Ko što sam napisao u prijašnjoj temi krepo mi je C770 pa razmišljam o nabavci novog fotiča.
    Nisam neki ljubitelj fotografije ali često slikam akvarije (koliko mi vele ljudi koji se kuže to je jedna od zahtjevnijih tema za slikanje) pa mi treba ozbiljniji fotič.
    Limit mi je oko 5000 kn, a za tu lovu mi se ovaj fotič čini interesantnim.
    Imali što bolje u tom cjenovnom rangu?
    Najprije zelim spomenuti da nemam iskustava sa ovim digitalcem, pa stoga niti zelim niti mogu ulaziti u detaljno komentiranje njegovih karakteristika, barem ne iz prve ruke, vec bi navedeno eventualno mogao uciniti ba bazi proucavanja njegovih specifikacija.

Zelim samo napomenuti da je klasa kojoj S9000 pripada klasa koje se u zadnjih godinu dana podosta razlila i producirala nekoliko vrlo zanimljivih digitalnih foto aparata, koji su doista dostojni da se zovu SLR like digitalcima.

Cijena navedenoga modela je u Info Gami oko 4100 kn, kada sam ja zadnji puta gledao. To je mozda i sitna prednost u odnosu na konkutente za koje je potrebno izdvojiti ipak nesto vise novca.

Bez obzira na navedeno savjetujem vam da ipak pogledate i sljedece modele:

1. Panasonic Lumix DMC FZ30 - cijena cca 4700 kn
    2. Kodak Easy Share P850 - cijena cca 3700 kn (jedini jeftiniji od S9000)
    3. Kodak Easy Share P880 - cijena cca 4500 kn

Osim gore spomenutih, zelio bih skrenuti paznju i na jos nesto. Iznos novca potreban izdvojiti za kupnju SLR digitalnoga foto aparata, svakim danom je sve nizi i priblizava se granci od 5000 kn. Posto si ti taj iznos naveo kao zadnji prihvatljiv koji bi izdvojio za digitalni foto aparat, ne mogu a da ne predlozim jos nesto, pogotovo imajuci u vidu svr prednosti koje SLR aparat donosi pred ne SLR digitalcima.

Tako skrecem paznju na jos jedan, ovaj puta dSLR model:

1. Nikon D50

U Info Gami je u kitu sa 18 - 55 objektivnom dostupan za 5100 kn, te bi definitivno upravo on bio moj izbor!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala.
    Za digitalce sam totalni tutlek.
    Inače Nikon D50 je izbor velikog broja akvarista i slike koje rade s njim su mrak ali ja imam 1GB karticu iz olimpusa i htio bi kod kupnje novog fotiča iskoristiti barem nju (odnosno ne iči i u taj trošak).
    Poroučit ču i ostale Vaše prijedloge, a s obzirom da mi hrpa brojki iz podataka o fotiču ne znači skoro ništa bit ču bezobrazan i gnjaviti s pitanjima o stvarima koje mi nebudu jasne

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se u svemu Što je rekao BIMBI za Nikon, ali ako čovjek nema baš para za različite objektive, dodatne bliceve itd., tada ga SLR prilično ograničava, zar ne. Nije da ćeš s tim Finepix-om (e da i mislim da se zove S9500 u europi, naziv S9000 je predviđen za američko tržište, ali u biti to je isti aparat) imati sve što poželiš, svejedno ćeš kao i ja morati nadokupiti još jedan blic, UV zaštitnu predleću (minimum), i još kojekakvu opremu, ali bar nećeš imati problema s mjenjanjem objektiva i zaštitom i čišćenjem senzora. Prednost S9500 pred starijim modelom kojeg imam S5500 (mala igračka) je ogromna i uz malo truda i prakse moći ćeš raditi s njim zanimljive i kvalitetne fotke. Pogledaj samo osjetljivost senzora, rezoluciju slike, možeš se prebacivati između 4/3 i 2/3 omjera slike, kotačić za ručni fokus (nije ni približno kao na slr-u alki služi svrsi puno bolje nego kontrola na tipke), zatim LCD i EVF imaju povećanu rezoluciju prikaza i još mnogo toga. Nije niti konkurencija loša koju BIMBI predlaže, sve ovisi o željama kupca i osjećaja koji želiš prilikom fotografiranja, ali ja bih na tvom mjestu dobro razmislio o tome Fuji-u. Stvarno nije loš. A i za taj raspon žarišne daljine bi ti na SLR-ovima trebala bar tri objektiva.
    E da, i onaj makro od 1cm radi (provjereno), jest da je na najširem kutu ali uz rezu od 9 megapixela...odlično
    Sretno!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tuljan_A.net
    Hvala.
    Za digitalce sam totalni tutlek.
    Inače Nikon D50 je izbor velikog broja akvarista i slike koje rade s njim su mrak ali ja imam 1GB karticu iz olimpusa i htio bi kod kupnje novog fotiča iskoristiti barem nju (odnosno ne iči i u taj trošak).
    Poroučit ču i ostale Vaše prijedloge, a s obzirom da mi hrpa brojki iz podataka o fotiču ne znači skoro ništa bit ču bezobrazan i gnjaviti s pitanjima o stvarima koje mi nebudu jasne
    Sto se postavljanja pitanja tice...samo naprijed zato forum i jest tu!

U svakom postu imas potencijal da saznas nesto novo. Primjer je i observerov post. Covjek je izgleda i vlasnik jedne 9000 - ice, pa ako se odlucis upravo za taj aparat, moze pomoci sa mnogo vise detalja, koje ti netko tko aparat ne posjeduje ne bi mogao navesti.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne posjedujem S9500 ali sam radio s njim jedno tjedan dana, a i inače sam poprilično upoznat s FinePix serijom fotoaparata, i mogu slobodno reći da su jedni od boljih vrsta aparata na tržištu (gotovo da i nema korisnika koji se je opekao na njima, jedino ako je krivo odabrao ono što je želio). Osobno najviše obožavam Canonove SLR-ove (najčešće koristim 350D) ali za rezervu imam i dva kompakta od kojih je jedan Finepix S5500 koji često ponesem iz zafrkancije jer ne moram nositi sve objektive. To je još jedna prednost kod aparata kao što je S9500 ili S9000 (svejedno). U biti sve što vam treba je 2 seta baterija i blic i spremni ste za akciju. E sad, isprobao sam (na kratko) navedenog Panasonica, i mogu reći da mi se nije previše svidio, ne mislim da je loš, jednostavno imam loš osjećaj kada mi je u ruci. Ja bih definitivno uzeo prije Fuji-a ispred Panasonica, iako moram priznati da ćete s Panasonicom napraviti bolje fotografije, puno realnijih boja, pravilnije eksponirane i oštrije slike. Mislim da je to stvar navike i ukusa.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao observer
    Ne posjedujem S9500 ali sam radio s njim jedno tjedan dana, a i inače sam poprilično upoznat s FinePix serijom fotoaparata, i mogu slobodno reći da su jedni od boljih vrsta aparata na tržištu (gotovo da i nema korisnika koji se je opekao na njima, jedino ako je krivo odabrao ono što je želio).
    Potpisujem navedeno.

Iako...mene je bas uvijek nekako smetala ta "ziheraska" igra Fuji - ja pri izbacivanju na trziste ultra compact, compact i prosumer aparata. Uvijek su bili pouzdani, kvalitetni, relativo izdrzljivi...i prosjecni. S tim da je uprevo prosjecnost bila njihova osnovna odlika. Jedino je mozda model F402 svojevremeno bio nesto novo. Nekako se ne mogu oteti dojmu da je Fuji na trzistu mogao vise, samo da su malo hrabrije izlazili sa novitetima. Imaju odlicnu optiku, dobar dizajn, niti cijene nisu nepristupacne...ali modeli im kasne za konkurencijom i kada izidju na trziste ne moze ih se ubrojiti u inovativne i upravo iz toga razloga ljudima nisu zanimljivi.

Sto se odluke izmedju high end prosumer aparata tice (dakle tu govorimo o Fuji 9000, Sony R1, Sony F828, Canon Powershot PRO, Olympus E10, E20...) i entry klase dSLR digitalnih foto aparata...ona nije laka i svatko tko razmislja imati ce tesku odluku ako dvoji izmedju navedenih modela.

Sa jednim od ovih high end prosumer aparata dobiti cete vrlo kvalitetne fotografske rezultate, izuzetan raspon objektiva, polivalentan aparat koji ce pouzdano sluziti u velikome broju situacija, obicno i vrlo kvalitetnu optiku.

Opet, sa entry klasom dSLR a (Canon 300D, 350D, Olympus E300, E500) dobiti cete bolje performanse aparata, brzi fokus, kvalitetniji continous mode, bolje ISO osjetljivosti, veca mogucnost manuelnih zahvata na fotkama, ali cete morati uloziti u opremu, dakle objektivi (da bi pokrili raspon koji vam pruza neki od aparata iz high end prosumer klase morati cete kupiti barem dva objektiva), grip, baterije, bljeskalica...

Osobno volim slobodu, brzinu i pouzdanost koju u radu pruzaju SLR aparati, ali smatram kako je za vecinu ljudi...osim onih fotografskih zaljubljenika i znalaca...high end prosumer kvalitetnije i bezbolnije rijesenje.

Osim navedenoga, konstrukcija, ergonomija, masa i dimenzije aparata, poput Canon 300D ili 350D ili Olympus E300, E500, E330, nalazu da je gotovo grijeh spomenute modele nazvati SLR - ovima. To su modeli koji sa pravim SLR aparatom dijele karakteristiku da posjeduju mogucnost izmjene objektiva...sve ostale slicnosti tu prestaju.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi je dobro rekao da ču samo čitanjem postova dosta naučiti o fotičima (zapravo več sam naučio više nego što me zapravo i zanima ).
    Buduči da mene fotografija ne zanima ni približno koliko vas ostale, nego jednostavno želim povremeno poslikati nešto što se događa u mojim tankovima da bi mogao poslati na svoj matični forum (akvari.net) ili slikati rođendane klinaca ideja o ulaganju u objektive i ostala "čuda" mi nije prihvatljiva.
    Koliko vidim nemate neka loša iskustva s Fujiem, a to što nije zadnji krik tehnologije nego pouzdano prosječan iz moje perspektive i nije neki nedostatak.
    Dakle još jednom hvala svima na odgovorima.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Problemi s Fuji digitalcima (Fuji S2Pro , Finepix A303, F410 i F700)
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 05-10-2005, 10:50
  2. Fuji Finepix S5000 vs Olympus C750
    By marijo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 22-03-2004, 23:13
  3. Tri zakon digitalca
    By Ivica in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 22-06-2003, 01:45

Bookmarks