Meni se baterija općenito przo puni ali i mene zanima dal je zdravo da se mob tak puni preko USB-a![]()
baterija mi je bila pri samom kraju..taman sam ju namjeraval deti punit
(mob sam kupil tek jucer) al sam ga prije s usb-om spojil s kompom da denem neku mjuzu gore i tak kojih 15 min je trajalo i pogledam a baterija mi je vise od pol puna
kaj je sad to..pa kaj se i tak puni..je to ok??
molim nekoga za obrazlozenje..thanks
Meni se baterija općenito przo puni ali i mene zanima dal je zdravo da se mob tak puni preko USB-a![]()
There are no shortcuts in evolution.
Ako si "formirao" batriju, onda ti to punjenje preko USB-a ne bi trebalo smetati, tj imati ikakav utjecaj na bateriju...
Na D750/k750/W800 se baterija može puniti i preko USB kabela, samo što se ne da isključiti, tj na USB-u ne postoji neka vrsta prekidača da isključiš punjenje mobitela...
Da li je zdravo tako puniti bateriju ili nije, o tome bi se dalo raspravljati... Ako ti se baterija isprazni možeš ju najnormalnije napuniti preko USB-a samo što će duže trebati da se napuni...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
S tim da ce se duze puniti se bas i ne slazem jer USB moze dati max 500mA, a sam punjac daje max. 450mA, zapravo je isto punis li mobitel s punjacem ili compom.. Mislim da je vaznije da bateriju ispraznis do kraja, i da ju onda punis, jer ce ti duze trajati.. Ja sam iz pocetka punio skoro svaka 2 dana, jer bi mi pisalo da je kapacitet 20%, sad mi dura i po tjedan dana...
da ali onda prakticki (ako cekas da se do kraja isprazni prije nego je stavis punit)nemozes niti povezivat s kompom ..jer "nije zdravo"Izvorno postao venki
tebi je baterija na pola puna..povezes je kompom i onda ti se automatski napuni sto onda nije bas dobro..sacks
Koliko mi je poznato SE D750 (kao i većina novijih mobova) koristi Li-ion bateriju, kojoj nadopunjavanje nesmeta... Tj nemora ti se mobitel do kraja isprazniti pa ga onda puniš... To mogu reć iz vlastitog iskustva, jer nakon "formiranja" baterija na 6020, nadopunjvam ju kad imam još samo jednu crticu, i baterija mi drži dva dana bez problena (uz oko 1h+-10min dnevnih razgovora)...
To da li je zdravo punti mob preko USB-a kad se mob skroz izgasi, neznam... Možda...
sad sam nakraju vani cuo da punjenje preko usb-a se niti nemoze smatrat punjenjem jer se baterija ne puni vec se samo pomakne crtica baterije na zaslonu..neznam..al tak se rekli fendi koje je isto to mucilo![]()
To je bul šit... Ja sam jednom USB-om punio T630... Mob se najnormalnije napunio... Bila mi je baterija pri kraju, uštekao sam ga na USB, i nakon nekog vremena se napunila, i normalno sam koristio mob...
To sa pomicanjem "crtice" za bateriju na SE mobitelima, jako varira... Npr. na k700i, mob mi javlja da mi je baterija pri kraju (baterija je obojena u ranađasto), onda ne diram po mobitelu ništa nekih 45minuta, i kad ponovo pogledam, baterija je skoro do pola puna (baterija u zeleno)... Tako je i sa USB punjenjem... Ostaviš ga na minutu da se puni, pa ti se pomakne "crtica"...
Bookmarks