ekipa molim za pomoć. Trebao bih kupit kameru do 4500-5000 kn. Eh sad jeli bolje da snima na mini DV ili hdd ili dvd-r. zatim da po mogućnosti slike snima na memory karticu.![]()
ekipa molim za pomoć. Trebao bih kupit kameru do 4500-5000 kn. Eh sad jeli bolje da snima na mini DV ili hdd ili dvd-r. zatim da po mogućnosti slike snima na memory karticu.![]()
crnikmet@gmail.com
Putniku bez cilja svaki je smjer dobar! Jer, ako ne zna kamo ide, svaki će ga put baš tamo i dovesti!
HDD pa DVD-R pa Mini DV.
Hvala puno!![]()
crnikmet@gmail.com
Putniku bez cilja svaki je smjer dobar! Jer, ako ne zna kamo ide, svaki će ga put baš tamo i dovesti!
Ha...nisam niti vidio ovu temu...tek mi je ovaj "Hvala puno!" odgovor, pobudio zanimanje.
Sto se medija snimanja tice...HDD je vrlo zahvalan...kako cijena kamerama koje sminaju materijal na HDD pada, tako se sve vise i vise korisnika odlucuje upravo za takve modele. Razlika medju kamerama koje snimaju na HDD i onih koje snimaju materijal na DVD medije, jesto sto je snimljeni materijal snimljen na HDD nakon prebacivanja sa kamere na HDD racunala potrebno doraditi...ili da tako kazem finalizirati prije prebacivanja na DVD medij, ili snimanja kompilacije u zeljenome formatu, dok kamere koje snimaju na DVD medije i taj dio odrade same. To nekada zna biti prednost (ako nemamo potrebe za nekom znatnom preradom ili montazom) a nekada i nedostatak (ukoliko zelimo koristiti razlicite ekstenzije i formate...pa mora doci do prekodiravanja, iako je taj proces izvediv cak i sa snimljenoga meterijala sa DVD a snimljenoga u kameri).
Mini DV kazetice...vec svima dobro poznate. Jeftine, lako ih se nabavlja, moguce gomilanje i pregledavanje po zelji. Na zalost malo su slabije kompatibilne sa racunalima. Pa je tako pri eventualnoj zelji prebacivanja materijala sa DV kazetice na racunalo potrebno angazirati svu silu aplikacija. Najjednostavnija metoda prebacivanja materijala snimljenoga na DV na racunalo je preko firewire sucelja, pa stoga ako se odlucis na kameru koja snoma na mini DV gledaj svakako da ima frewire izlaz. Tada ti jos treba i neki SW za capturing...a o tome se vec govorilo na forumu, pa potrazi malo. Vazno je i naglasiti da se prebacivanje sa mini DV na racunalo obavlja u realnome vremenu preko firewire porta (dakle prebacivanje 1 sata snimljenoga materijala sa mini DV na racunalo, traje 1 sat)!
Jednako tako bitno je reci i sljedece. Morati ces sam razluciti sto ti je bitnije...kvaliteta slike, detalji ili snimanje na HDD unutar kamere. Naime za cijenu jedne relativno pristojne kamere sa HDD om od 20 GB, moze se danas kupiti i trocipka koja posjeduje dva ili cak tri puta vecu rezoluciju od navedene sa HDD - om.
U svakom slucaju evo dva nelosa modela:
Sa HDD - om:
JVC GZ-MG 20
Sa snimanjem na DVD medije:
SONY DCR DVD-304
![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
I koliko materijala stane na tih 20GB i koja je cijena cca te kamere.
SONY DCR DVD-304, oko 4200,00 kn ako se ne varam i mislim da ćemo upravo tu i kupiti.![]()
crnikmet@gmail.com
i mene ovo zanima...kolko sati snimanja stane u tih 20gb... , al svejedno ispada da je dvd i korisnija jer ionak se treba przit na dvd, jer 20 po 20gb di ces tolki hard imat...nego, ja se nis ne kuzim u kamere, ove dvd, to se ubaci dvd unutra i direkt se na njega snima jel?i tak na put poneses 5-6dvd-a..ak ja na foticu di je reza snimanja 640*480 i 30fps na kartici od 4gb mogu oko sat vremena snimat) i sam izvadim iz kamere i ubacim u dvd player? jeb** kak je to napredovalo sve od onih kazetica....kolko je to onda sati,minuta po gigabajtu?(
bio nekad oglas...
U kojem formatu su snimci, i da li je moguce gledati snimak direktno sa DVD-a na racunalu, bez ikakvih korekcija dorada i sl.?
Evo detaljnog testa Sony DVD kamere koja podržava snimanje na sve formate (ima ugrađen disk od 8GB, snima na memorijske kartice i DVD-ove)
http://www.usporedi.hr/testovi/pogled/1431/
Snimke su odlične (Full HD) i 4 mpx leća
Jednina mana je cijena od 6 000 kuna
Bookmarks