tako nesto bi se moglo dogoditi i kod nas bez pol frke..Izvorno postao Drug Mile
Western Wireless International d.o.o. odlazi iz Slovenije
I to 31.05.2006. Dio mreže su prodali SiMobilu, odnodno 135 baznih stanica i pripadajuće lokacije, a 191 Mobitelu. Isto tako su opozvali međusobne sudske sporove. 110 ljudi ostaje bez radnih mjesta. Korisnici prelaze postojećim operarerima uz zadržavanje broja. Ne navodi se koliko je korisnika, ali mislim da sam negdje vidio da su u 4 godine rada skupili 40.000 korisnka.
Eto, pušiona za trećeg, slično kao u Italiji s četvrtim (Blu). Čini mi se da je i Telering u Austriji u sličnim problemima, ako nije već prodan......
http://www.mobisux.com/mobi/view.php?id=15064
tako nesto bi se moglo dogoditi i kod nas bez pol frke..Izvorno postao Drug Mile
e da ovo je već gadan problemčić.... ne bi baš bilo dobro da se tak šta kod nas desi, i to u roku mjesec dana, ionako ima dosta problema s našim krasnim operaterima....
propao je i cetvrti operater u italiji,Blue.isto bi se moglo i kod nas dogoditi sa tele2,ali ipak mnogo toga ovisi o njima.
Ma ovi Ameri su uletili u Europske vode ,gdje vladaju malo drugačija pravila igre nego kod njih i malo su se izgubili.
Nemojte ih odmah potkopavati, dajte im šansu![]()
Ali sva ta situacija ne priječi "Debitel" i "Voljtel" da i dalje funcioniraju kao virtualni operateri u Mobitelovoj mreži.
U krivu si, teleringu je išlo jako dobro, imaju preko milijun korisnika kolko se sjećam i baš zato ih je t-mobile kupio. Zadnje kaj sam čuo je da europska komisija razmatara da li da dozvoli prodaju.Izvorno postao Drug Mile
S obzirom na to kak su kod nas ljudi tromi i voljni plaćat skupe usluge ne bi me čudilo.Izvorno postao zerobravo
E pa zašto je na prodaju ako dobro poslujeIzvorno postao ojpi
Pa ne znam, t-mobile je ponudio valjda ogromnu svotu. Meni se čini kao dobro poslovanje biti treći operater u austriji sa preko milijun korisnika.Izvorno postao Drug Mile
Nije treći nego četvrti.Izvorno postao ojpi
ne vjerujem... pa vega je jedva navukla 2% trzista ili vec koliko... a tele2 su makar za sada zadovoljni poslovanjem - recimo da je 150 000 korisnika po onim podacima, sto je dosta dobar postotak, s obzirom da je u HR oko 2 mil korisnika mobilnih telefonaIzvorno postao jdabic1
Vega je imala katastrofalnu kampanju te dijelili su kartice i mobitele sakom i kapom, bez obvezujuceg ugovora i minimalne potrosnje, sto je bio samo jedan od cavala koji su zabijali u vlastiti lijes... drugi je bio - katastrofalna pokrivenost... ako se tuzite na tele2, trebate vidjeti kako je tek Vega pokrivena![]()
I ja se bojim za Tele2...al vidim da polako raste broj korisnika... polako al ide... Samo im se usluge presporo razvijaju...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Tele2 ima potpuno drugaciji pristup. Potrebno je napomenuti kako vega ulaskom na SLO trziste nije uopce ponudila nize cijene nego su prakticki po ulicama gradova dijelili svoje kartice. To je bila jako losa strategija jer su ljudi te kartice drzali u ladici, a signala jedva da je igdje bilo. Jednostavno, greska u startu.
Za Tele2 se ne bojim, u vecini zemalja bili su treci, nisu se nigdje ugasili, osim u nekim zemljama gdje su bili virtualni operater.
Nece tele2 propasti u to sam siguran.
Jer koliko ja ljudi znam svi koji su imali jednu karticu sad imaju uz tu i tele2 tako da ce tele prezivjeti radi toga sto ce ga svi uzeti kao rezervu.
u hrvatskoj ima oko 3.5 milijona korisnikaIzvorno postao pppprrrr
mozda cak i 4mil.
Nebitna je Vegina pokrivenost, kad su imali nac. roaming. Problem je što nisu ponudili niže cijene, niti neke smišljene usluge. GPRS ni u 4 godine poslovanja nisu bili u stanju ponuditi, vjervatno vodeći se iskustvima u Americi. A Ameri su opet priča za sebe, naime tek prije par godina su "otkrili" slanje SMS-a s mobitela![]()
pa kako su ti ameri komunicirali bez sms-a, nisu valjda imali samo pozive?![]()
ne. nego ih to jednostavno nije toliko diralo kao sto nas neke ne dira previse americki nogomet.
a sto se Vege tice oni su krepavali vec godinama ali su imali vjerojatno input iz vana pa su nekako se vukli, ali nove usluge tipa GPRS ili MMS za koje vecina kaze da su nepotrebne su ih dotukle, a i neimanje poslovnih korisnika u vecem broju.
dobar grah daleko se čuje
evo, potpuno se slažem s neredom!
stvarno bojim se za tele2,jer umts signal moraju imati do 12 mjeseca 2006,a oni će tek sredinom 2007 ponudit mms,ako i dotadIzvorno postao zerobravo
Da... Na našem tlu Tele2, malo kasni za konkurencijom, ali će i dalje privlačiti potencijalne kupce nekim "jeftinim" ponudama, dok ne uvedu sve usluge, a tada će cijenu dignut...
Da li će propasti ili ne, nebi zanao... Ako i propadnu, onda i će to napraviti elegantno i kao prodati sve VIP-u (jer s njima dijele odašiljače [kolko ja znam])...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ici ce MMS prije 2007. UMTS bi trebao krenuti iduce godine. No, nije VEGA propala prvenstveno jer nije imala GPRS nego zato sto nisu ponudili niti jedan razlog da korisnik prijedje k njima. Nisu imali nize cijene, a to im je jedino moglo priskrbiti korisnike jer su uletjeli kao treca mreza na vec dobro razvijenom trzistu. MMS usluga se vrlo slabo koristi u vecini EU zemalja, sam GPRS nesto bolje stoji.
Bookmarks