Sta je UMTS ?
Sta je UMTS ?
UMTS je skraćenica od: Universal Mobile Telecommunications System (ili na hrvatskom: Univerzalni Mobilni Telekomunikacioni Sistem)
To ti je zajedno sa 3G, standard koji omogućava brzu vezu na internetu i brži prijenos podataka...Pomoću UMTS-a možeš, također gledati TV na mobitelu...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
TV na mobitelu i nema neku budućnost. UMTS će se više koristiti za videotelefoniju jer za TV će se koristiti DVB-H signal koji je neovisan o mobilnim operaterima
ja bas mislim da je obratno, odnosno da videotelefonija nekako nece biti prihvacena sljedecih godina a da ce operateri sadrzaje prodavati putem UMTSa a tu je i TV odnosno snimke vijesti i ostalo. za DVB-H treba jos duuuugo cekati.Izvorno postao Dark
dobar grah daleko se čuje
UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) je ništa drugo nego li nova vrsta RF prijenosa podataka koji spada u treću generaciju (tkz. 3G) mrežne infrastrukture koja omogućava brzine prilikom downloada od 384 kbit/s i upload od mislim 64 kbit/s (mada ja meni prvih tjedan dana download postizao peak-ove i do 700 kbit/s ali iz "nekog" razloga to se smanjilo). Trenutno pokrivenost nije baš nešto što raduje korisnike ali provideri rade na tome da pokriju cijelu Hrvatsku. Brzina je dosta dobra ali koliko sam čuo problem je u propusnosti između pojedinih ap-ova unutar mreže, tj. ako bi jedan par uspostavio video poziv na području jednog kvarta to bi sasvim usporilo ostale korisnike te usluge unutar istog kvarta.
Da bi vam ta mreža funkcionirala morate imati i hardware koji podržava taj način prijenosa podataka kao i pretplatnički profil kod providera koji vam pruža usluge te vrste.
Trenutno studenti mogu dobiti jako povoljnu ponudu od Vodefona koji je u suradnji s CarNetom sklopio ugovor. Za sve stranice raspitajte se na vipovim ili Carnetovim stranicama.
Nadam se da sam bio od pomoći.
Bookmarks