Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 67

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    je li netko od vas nekom tekućinom ili na neki drugi način čisti vanjski dio leće kad padne malo prašine ili nečeg drugog pa ostane trag? pretpostavljam da nije baš pametno čistiti majicom iako samo to morao učinit jednom...

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja cistim sa posebnom malom krpicom, dosta skupom, inace za stakla od maminih naocala ima i tekucina
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo podosta o tome i slicnim pitanjima...mozda pomogne:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10865

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question

evo mene opet s pitanjima.... s S3com sam uzeo originalni adapter i telekonvertersku leću (koja povećava 1.5x, dakle, optički je onda 18x), ali razmišljam o ne-canonovom adapteru kako bih mogao stavit neki filter kojim bi zaštitio vrh leće. Na lencemateu sam vidio adapter od 52 mm na kojeg se mogu staviti wide leće, ali to me ne zanima. koristio bih možda taj adapter i neki filter i poklopac.... gdje se najbolje informirati i ima li toga kod nas?
    kakva je, recimo, korist od UV filtera?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jerincsson
    evo mene opet s pitanjima.... s S3com sam uzeo originalni adapter i telekonvertersku leću (koja povećava 1.5x, dakle, optički je onda 18x), ali razmišljam o ne-canonovom adapteru kako bih mogao stavit neki filter kojim bi zaštitio vrh leće. Na lencemateu sam vidio adapter od 52 mm na kojeg se mogu staviti wide leće, ali to me ne zanima. koristio bih možda taj adapter i neki filter i poklopac.... gdje se najbolje informirati i ima li toga kod nas?
    kakva je, recimo, korist od UV filtera?
    Ponajprije ne shvacam zasto se ljudi koji kupe aparat koji vec ima 10 ili 12x opticki zoom, jos odluce na kupnju tele konvertera...pa koji ce vam vrag toliki zoom. Mnogo je i u mnogo vise prilika korisniji sirokokutni konverter, i u interijerima i za panoramske fotografije u eksterijarima.

Pored navedenoga sirokokutni konverter generira manje mana u fotografijama, u svakome slucaju manje od tele konvertera. Pored toga pri max izvlaci objektiva uz tele konverter, bez stativa, dobiti ostru fotku je otprilike vjerojatno kao i dobiti na lotu.

Nadalje...uloga filtera nije da stiti objektiv. To je otprilike kao da kazemo da membrana zvucnika sluzi da prasina ne upada u zvucnicku kutiju. Dakle zastita objektiva je logicna posljedica uporabe, ne i razlog!

Filtera postoji mnogo vrsta. Svaki od njih ima svoju svrhu i ulogu. PReporucam da malo istrazis filtere...na netu ima doista mnogo o njima, pa da onda prema vlastitim sklonostima izaberes neki koji bi iskoristio najvise, a ne ovako nasumce birati onaj koji ti najbolje zvuci.

Evo ti link na nas forum gdje se dosta pisalo o filterima. Procitaj ga ima dosta korisnih informacija i linkova:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11423
    Zadnji uredio Bimbi : 02-06-2006 u 00:29

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a čuj, zašto ne? uostalom, nisam nasumce kupio telekonverter, nego za ono što će mi trebati...
    ...nego nije meni toliko do filtera samog koliko do adaptera koji bi mi zaštitio dio koji se izvlači vani pri upotrebi fotoaparata. dakle adapter koji ima svoj poklopac, a dug je koliko se leća izvadi van pri korištenju, a na njega se dodatno mogu ili ne moraju moći staviti filteri...
    ima li neka specijalizirana prodavaonica kod nas?

= Citat =:
    Originally Posted by Bimbi

Nadalje...uloga filtera nije da stiti objektiv. To je otprilike kao da kazemo da membrana zvucnika sluzi da prasina ne upada u zvucnicku kutiju. Dakle zastita objektiva je logicna posljedica uporabe, ne i razlog!

Filtera postoji mnogo vrsta. Svaki od njih ima svoju svrhu i ulogu. PReporucam da malo istrazis filtere...na netu ima doista mnogo o njima, pa da onda prema vlastitim sklonostima izaberes neki koji bi iskoristio najvise, a ne ovako nasumce birati onaj koji ti najbolje zvuci.

...dobro... nisam baš toliko tele, a i ne znam zašto bih nasumce birao filter...
    Zadnji uredio Bimbi : 02-06-2006 u 10:46 Razlog: Spajanje postova!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osobno...dovodim u pitanje isplativost kupnje originalne (u ovm slucaju Canon) dodatne opreme za foto aparate, pogotovo u compact klasi. Kod tebe je slucaj da ipak imas nesto bolji aparat, pa bi onda rasprava o kupnji original opreme mogla biti predmet rasprave.

E sad i dalje stoji cinjenica da je oprema drugih proizvodjaca (tzv. zamjenska oprema) i do dvostruko jeftinija.

Kod nas ti originalnu dodatnu opremu za Canon aparata (dakle sve sto je dobavljivo na trzistu ili imaju ili mogu nabaviti) dobavlja i prodaje Kodak Centar:

http://www.kodak-centar.hr/Pages/Canon/Start.htm

Dakle, trazis pod skupina Digitalni aparata, pa na Pribor za digitalne aparate!

Na stranicama imas i cjenike!

Dodatnu opremu za Canon ne SLR aparate drzi i Bratulic:

http://www.bratulic.hr/

Ja ti za zamjensku opremu savjetujem sljedeci site:

http://www.praxis.hr/proizvodi/proizvodi.asp

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala još jednom...
    čini se da ima dosta velik izbor na ovom praxisovoj stranici, kakva je kvaliteta tih leća? jeftinije jesu.... inače adapter koji sam kupio za canonovu tele leću je 58 mm i plastična je.... malo ću pregledati pa te pitati za savjet...

...a canonova je tele leća stvarno skupa, no priznajem da sam je dobio nešto jeftinije pa sam se i odlučio na kupovinu iste...bilo bi mi previše dati 900 do 1000 ili više kuna...

... i jedno dodatno pitanje: zbog čega se mora koristiti adapter za predleću? udaljenost od vrha objektiva do vrhe predleće je veći za 5-6 cm?
    Zadnji uredio jerincsson : 02-06-2006 u 11:50

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 03-10-2005, 13:53
  2. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Fotografiranje # Softverska obrada # Foto radnje # Foto materijal
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 10-09-2005, 15:25
  3. Canon PowerShot A510 slike, utisci ...
    By Šile in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 16-06-2005, 20:21
  4. Canon powershot A300
    By plišani in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 03-07-2003, 10:49
  5. CANON Powershot A10
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 22-05-2003, 19:01

Bookmarks