Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 3 PrvaPrva 1 2 3 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 67
    Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

još jedno pitanje

upala mi oko olympusov e 500 s dva objektiva, e sad me zanima vaše mišljenje o sljedećem:

1.koliko je to bolji foto aparat od powershot S3? s obzirom da je cijena oko 1500 kuna viša

2. kad bi govorili o optičkom povećanju koliko je ono kod ovih leća? 14-45mm 1:3.5-5.6 objektiv, 40-150mm 1:3.5-4.5 objektiv? 8 puta? S3 ima 12x

3. može li se ovaj aparat svrstati u najnižu profesionalnu ili poluprofesionalnu klasu?
    4. je li trajanje baterije zadovoljavajuće?

meni se čini dosta dobrim izborom, a i ne da mise čekati S3-icu pošto su već rekli da će doći, al izgleda dok se u Europi ne nakupuju, ništa još kod nas neće doći...

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e, i pretpostavljam da u ove olympusive ili aparat leće nije ugrađen nekakav sustav stabilizacije slike, koji zahtijeva mirnu ruku i iskustvo...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jerincsson
    upala mi oko olympusov e 500 s dva objektiva, e sad me zanima vaše mišljenje o sljedećem:

1.koliko je to bolji foto aparat od powershot S3? s obzirom da je cijena oko 1500 kuna viša

2. kad bi govorili o optičkom povećanju koliko je ono kod ovih leća? 14-45mm 1:3.5-5.6 objektiv, 40-150mm 1:3.5-4.5 objektiv? 8 puta? S3 ima 12x

3. može li se ovaj aparat svrstati u najnižu profesionalnu ili poluprofesionalnu klasu?
    4. je li trajanje baterije zadovoljavajuće?

meni se čini dosta dobrim izborom, a i ne da mise čekati S3-icu pošto su već rekli da će doći, al izgleda dok se u Europi ne nakupuju, ništa još kod nas neće doći...
    Ukratko, ovako:

E500 je podosta bolji aparat od S3. Iz vise razloga. Ponajprije radi se o dSLR aparatu. Bolje performanse, vece mogucnosti, izmjenjivi objektivi. U kitu dobivas dva objektiva koja tu nude doista i vise nego pristojan raspon. Performanse aparata su dobre. Ako imas zelje za ucenjem i nesto vecom kreativnosti u fotografiranju, sada ili u blizoj buducnosti...razlika u cijeni se definitivno isplati.

Opticko ces povecanje vrlo lako izracunati za svaki objektiv. Podijeli veci broj iz raspona objektiva sa manjim i vrijednost koju dobijes je vrijednost optickoga povecanja (npr. 40-150...150:40=3,75...dakle opticko povecajne je 3,75x)!

Aparat spada u low end dSLR aparate...dakle kako si i rekao najniza klasa dSLR aparata.

Sto se trajanja baterije tice, ona zna biti problematicna pogotovo ako se koristi sa pop up blicom koji aparat posjeduje te ako se usput cesto koristi display. Na zalost Olympus ne nudi battery grip za ovaj model...glupo, ali tako je.

e, i pretpostavljam da u ove olympusive ili aparat leće nije ugrađen nekakav sustav stabilizacije slike, koji zahtijeva mirnu ruku i iskustvo...
    Niti jedan od objektiva nema sustav za stabilizaciju slike. Oba su naravno 4:3 sustav objektiva Zuikko, razvijeni bas za digitalni format. Karakteristike su im solidne za cijenu!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo mene s još jednim dosadnim pitanjem....
    odgovor možda i naslućujem, ali moram pitati

u kakvom su odnosu u kvaliteti npr. novi powershot S3 koji dolazi, Powershot Pro 1 i Olympusov c-8080. Mislim da je S3, kao što je i prije rečeno, više-manje, kao i S2, s nekim sitnim dodacima, extra megapixel i par dodatnih opcija....
    koliko je kvaliteta slike bolja kod ovih malo "starijih aparata" i koje su njihove prednosti....
    prema S3 me vuče 12x zoom, ovo dvoje imaju po 7 i 5x zoom, ali se mogu koristiti i dodatne leće, malo jesu skuplji....a i čini mi se da ih je teško naći u nekom još dućanu...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo mene s još jednim dosadnim pitanjem....
    odgovor možda i naslućujem, ali moram pitati

u kakvom su odnosu u kvaliteti npr. novi powershot S3 koji dolazi, Powershot Pro 1 i Olympusov c-8080. Mislim da je S3, kao što je i prije rečeno, više-manje, kao i S2, s nekim sitnim dodacima, extra megapixel i par dodatnih opcija....
    koliko je kvaliteta slike bolja kod ovih malo "starijih aparata" i koje su njihove prednosti....
    prema S3 me vuče 12x zoom, ovo dvoje imaju po 7 i 5x zoom, ali se mogu koristiti i dodatne leće, malo jesu skuplji....a i čini mi se da ih je teško naći u nekom još dućanu...
    Sto se razlike izmedju S2 i S3 tice, dobar je zakljucak da se navedena dva aparata, osim u boji u malo cemu razlikuju toliko da bi to bilo vrijedno neke vece paznje.

Sto se ostaloga dijela pitanja tice jedino sa cime bi se S2 i S3 mogli koliko, toliko ravnopravno usporedjivati od dva navedena je 8080. 8080 je kvalitetan aparat, odlicnih karakteristika, ali ga vec polagano izjeda vrijeme. Trenutno bi moj savjet nekome tko dvoji izmadju S3 IS i 8080 bio da priceka S3, jer ce njegovom kupnjom dobiti aparat mnogo novijega datuma, polivalentniji i vrlo slicnih performansi.

Sto se usporedbe sa Pro 1 tice ona ne stoji i ta dva aparata uopce ne bih niti usporedjivao. Ukratko, ako krenemo iznad ultra zoom serije digitalnih foto aparata , po da to tako nazovemo kvalitativnoj hijerarhiji, onda bi naisli na high end prosumer aparata, a zatim na dSLR modele.

Upravo high end prosumer aparatima pripada i Pro 1. Ovi su modeli relativno rijetki i na trzistu ih ima malo. Predstavnici bi bili Canon Powershot Pro 1, Sony DSC F717, Sony DSC F828, Sony DSC R1, Fuji S9000, Samsung 815, , te jos model ili dva od Panasonica. Navedeno bi otprilike bilo to u navedenoj grupi foto aparata.

Ovi su aparati daleko kvalitetnije optike i da se tako izrazim "profesionalnijih" performansi u odnosu na ultra zoom seriju. Na zalost ta razlika u kvaliteti se itekako dobro vidi na cijeni. Ovi aparati su toliko skupi da postoje entry level dSLR - ovi u kitu i sa po dva objektiva, koji jos uvijek kostaju manje od npr. jednoga R1 ili 815. Po meni je ovakvo ulaganje s obzirom na trenutno stanje na trzistu u ovaj tip aparata vrlo upitno!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tako sam i ja otprilike mislio i smislio, nego, eto, priznajem, malo me hvata nervoza i nestrpljiv u očekivanju S3-ice kad sam se već odlučio za njega... pa ovako malo pogledam što se nudi u "okolo"... a da je trenurno stanje na tržištu nemirno, i da je upitno ulagati u pro 1, i meni se čini...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da malo nadopunim temu o ovome digitalcu kojega mnogi sa nestrpljenjem iscekuju!

Naime, konacno je izisao full review na www.dpreview.com, pa link na njega donosim u nastavku:

http://www.dpreview.com/reviews/CanonS3IS/Default.asp

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo uzeo sam napokon Powershot S3 i za sad sam više nego zadovoljan, stvarno me iznenađuje koliko toga možeš s vrlo jednostavnim postavkama...opalio sam danas oko 300 slika, opcija snimanja filmica je također iznenadjuce dobra, šteta što najbolja film najviše kvalitete ubrzo popuni karticu i traje samo 9 minuta, no, pretpostavljam da ti i ne treba više jer ipak to nije kamera... mala nesigurnost oko izbora aparata držala me dok nije aparat stigao i kod nas, nadam da ce me dobro služiti...hvala još jednom na savjetima, pogotovo tebi Bimbi

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cestitam na kupnji. nisam znao da je vec u prodaji i kod nas.

bez brige, sluzit ce te jako dobro
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo uzeo sam napokon Powershot S3 i za sad sam više nego zadovoljan, stvarno me iznenađuje koliko toga možeš s vrlo jednostavnim postavkama...opalio sam danas oko 300 slika, opcija snimanja filmica je također iznenadjuce dobra, šteta što najbolja film najviše kvalitete ubrzo popuni karticu i traje samo 9 minuta, no, pretpostavljam da ti i ne treba više jer ipak to nije kamera... mala nesigurnost oko izbora aparata držala me dok nije aparat stigao i kod nas, nadam da ce me dobro služiti...hvala još jednom na savjetima, pogotovo tebi Bimbi

Pridruzujem se killi u cestitarenju!

Takodjer mi je drago da si zadovoljan odabirom, iako je na neki nacin to bilo i za ocekivati...naime postoje dvije mogucnosti, prema mojim iskustvima kad netko kupi bilo koji od S serije...ili je prezadovoljan i ne mijenja...ili ga aparat poatkne na ucenje i stekne entuzijazam oko fotografije, da prijedje na neki SLR digitalac!

Ako se osjecas sposobnim i imas volje kakva recenzija u dijelu foruma namijenjenom tome bi dobro dosla!

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala...
    ...recenziju ću rado napisati, al ću još uzet nekoliko dana da ga bolje upoznam...
    imam pitanje što se tiče baterija i punjenja:
    kupio sam 8 baterija sanyo 2700 mAh i punjač od sanya za 85 kuna(samo punjač)...e sad, punjenje baterija se prekida nakon 17 sati, što i dogodilo, međutim ja sam odmah iskopčao i ponovo ukopčao jer su lampice svijetlilo crveno... u uputstvima ne piše mijenja li se svjetlo kad se napune baterije...razlog zašto sam to napravio je što na kutiji od punjača piše da se nakon tih 17 sati napune baterije od 1700mAh... imate l iskustva s ovim, jesam li pogriješio što sam ih vratio da se još pune, hoće li taj prekid punjenja(1 sat) upropastit baterije, koliko mi je dovoljno da se napune 2700 mAh? prije nikad nisam koristio AA baterije na punjenje pa nemam pojma o tome...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala...
    ...recenziju ću rado napisati, al ću još uzet nekoliko dana da ga bolje upoznam...
    imam pitanje što se tiče baterija i punjenja:
    kupio sam 8 baterija sanyo 2700 mAh i punjač od sanya za 85 kuna(samo punjač)...e sad, punjenje baterija se prekida nakon 17 sati, što i dogodilo, međutim ja sam odmah iskopčao i ponovo ukopčao jer su lampice svijetlilo crveno... u uputstvima ne piše mijenja li se svjetlo kad se napune baterije...razlog zašto sam to napravio je što na kutiji od punjača piše da se nakon tih 17 sati napune baterije od 1700mAh... imate l iskustva s ovim, jesam li pogriješio što sam ih vratio da se još pune, hoće li taj prekid punjenja(1 sat) upropastit baterije, koliko mi je dovoljno da se napune 2700 mAh? prije nikad nisam koristio AA baterije na punjenje pa nemam pojma o tome...
    Veselim se recenziji!

Recenzije idu u sljedeci dio foruma:

http://cafe.mobil.hr/forumdisplay.php?f=96

Sto se baterija tice...pohvale, uzeo si doista kvalitetne baterije...po meni najbolje trenutno dobavljivo na trzistu!

Steta sto punjac nije jednako dobar...ovi jeftini sto se prodaju sa baterijama i nisu bas nesto. Ipak bolji su od onih, kao brzih! Da ponovom sto sm vec i rekao oko punjaca...ako se odlucite na jeftiniji, neka to bude ovaj sto sporije puni. Sto se prvoga punjenja tice trebalo bi trajati ipak barem za 50 posto dulje nego normalno, koje bi kapacitet baterija napunilo do kraja. Takodjer bilo bi dobro da se baterije prvih par puta stvarno do kraja isprazne.

Tak nakon par punjenja baterije ce doseci svoj maksimalan kapacitet!

To sto se punjenje prekinulo, nece utjecati na bateriji, u smislu da ce ih ostetiti!

Za malo vise o navedenoj tematici (Punjaci i baterije) pogledaj sljedecu temu:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=8864

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    drago mi je da sam pogodio za baterije, nije mi bilo žao dati 50 kuna više kad ih svi toliko hvale... pod oštećenjem baterije sam mislio hoće li prekid punjenja(nakon 17 sati, jer nisam znao koliko treba), pa ponovni nastavak nakon 3 sata(još par sati) utjecati na kapacitet i vijek trajanja... evo danas sam ih stavio u aparat i baš me zanima koliko će dugo...
    ..nakon još jednog dana što koristim S3, sve mi je draži, ima toliko postavki i mogućnosti koje nisu skrivene u meniju, brz je, a supermacro opcija je stvarno moćna...

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daj mi reci jel ti skripi pod prstima onaj dio za baterije kad primis fotic u ruku, malo stiskaj,
    jer kod mene na s2 skripi i to me malo nervira jer ostavlja dojam jeftine plastike

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baš sam danas čuo da je izašao novi S3 pa me zanima koliko si ga platio i gdje. Mislio sam uzeti S2, ali pošto je izašao S3...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao TomoVXR
    Baš sam danas čuo da je izašao novi S3 pa me zanima koliko si ga platio i gdje. Mislio sam uzeti S2, ali pošto je izašao S3...
    Imas ga za nabaviti u Optimum racunalima i Nobilis informatici!

Cijena je 3500 kuna!

Dakle 200 njak kuna skuplji od modela S2 IS!

Po meni, s obzirom na sadasnje stanje cijena, nema dvojbe...S3 je logican izbor!

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    daj mi reci jel ti skripi pod prstima onaj dio za baterije kad primis fotic u ruku, malo stiskaj,
    jer kod mene na s2 skripi i to me malo nervira jer ostavlja dojam jeftine plastike
    čuj, stvarno taj dio fotoaparata i je od neke bezvezne plastike, ali na mom ga ova neka tamno siva boja spašava, tako da se i ne primjećuje dok ne obratiš pažnju na to...ostali djelovi imaju neku drugu nijansu sive... možda su namjero stavili taj tip plastike da bi što bolje pristajao uz ruku...

... a što se tiče cijene, stvarno je neočekivano niska i nema dvojbe, treba uzet S3,... ali nazovi i rezerviraj jer su se u ponedjeljak ujutro razgrabili dostupni primjerci...

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    je li netko od vas nekom tekućinom ili na neki drugi način čisti vanjski dio leće kad padne malo prašine ili nečeg drugog pa ostane trag? pretpostavljam da nije baš pametno čistiti majicom iako samo to morao učinit jednom...

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja cistim sa posebnom malom krpicom, dosta skupom, inace za stakla od maminih naocala ima i tekucina

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo podosta o tome i slicnim pitanjima...mozda pomogne:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10865

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question

evo mene opet s pitanjima.... s S3com sam uzeo originalni adapter i telekonvertersku leću (koja povećava 1.5x, dakle, optički je onda 18x), ali razmišljam o ne-canonovom adapteru kako bih mogao stavit neki filter kojim bi zaštitio vrh leće. Na lencemateu sam vidio adapter od 52 mm na kojeg se mogu staviti wide leće, ali to me ne zanima. koristio bih možda taj adapter i neki filter i poklopac.... gdje se najbolje informirati i ima li toga kod nas?
    kakva je, recimo, korist od UV filtera?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo mene opet s pitanjima.... s S3com sam uzeo originalni adapter i telekonvertersku leću (koja povećava 1.5x, dakle, optički je onda 18x), ali razmišljam o ne-canonovom adapteru kako bih mogao stavit neki filter kojim bi zaštitio vrh leće. Na lencemateu sam vidio adapter od 52 mm na kojeg se mogu staviti wide leće, ali to me ne zanima. koristio bih možda taj adapter i neki filter i poklopac.... gdje se najbolje informirati i ima li toga kod nas?
    kakva je, recimo, korist od UV filtera?
    Ponajprije ne shvacam zasto se ljudi koji kupe aparat koji vec ima 10 ili 12x opticki zoom, jos odluce na kupnju tele konvertera...pa koji ce vam vrag toliki zoom. Mnogo je i u mnogo vise prilika korisniji sirokokutni konverter, i u interijerima i za panoramske fotografije u eksterijarima.

Pored navedenoga sirokokutni konverter generira manje mana u fotografijama, u svakome slucaju manje od tele konvertera. Pored toga pri max izvlaci objektiva uz tele konverter, bez stativa, dobiti ostru fotku je otprilike vjerojatno kao i dobiti na lotu.

Nadalje...uloga filtera nije da stiti objektiv. To je otprilike kao da kazemo da membrana zvucnika sluzi da prasina ne upada u zvucnicku kutiju. Dakle zastita objektiva je logicna posljedica uporabe, ne i razlog!

Filtera postoji mnogo vrsta. Svaki od njih ima svoju svrhu i ulogu. PReporucam da malo istrazis filtere...na netu ima doista mnogo o njima, pa da onda prema vlastitim sklonostima izaberes neki koji bi iskoristio najvise, a ne ovako nasumce birati onaj koji ti najbolje zvuci.

Evo ti link na nas forum gdje se dosta pisalo o filterima. Procitaj ga ima dosta korisnih informacija i linkova:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11423
    Zadnji uredio Bimbi : 02-06-2006 u 00:29

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a čuj, zašto ne? uostalom, nisam nasumce kupio telekonverter, nego za ono što će mi trebati...
    ...nego nije meni toliko do filtera samog koliko do adaptera koji bi mi zaštitio dio koji se izvlači vani pri upotrebi fotoaparata. dakle adapter koji ima svoj poklopac, a dug je koliko se leća izvadi van pri korištenju, a na njega se dodatno mogu ili ne moraju moći staviti filteri...
    ima li neka specijalizirana prodavaonica kod nas?

= Citat =:
    Originally Posted by Bimbi

Nadalje...uloga filtera nije da stiti objektiv. To je otprilike kao da kazemo da membrana zvucnika sluzi da prasina ne upada u zvucnicku kutiju. Dakle zastita objektiva je logicna posljedica uporabe, ne i razlog!

Filtera postoji mnogo vrsta. Svaki od njih ima svoju svrhu i ulogu. PReporucam da malo istrazis filtere...na netu ima doista mnogo o njima, pa da onda prema vlastitim sklonostima izaberes neki koji bi iskoristio najvise, a ne ovako nasumce birati onaj koji ti najbolje zvuci.

...dobro... nisam baš toliko tele, a i ne znam zašto bih nasumce birao filter...
    Zadnji uredio Bimbi : 02-06-2006 u 10:46 Razlog: Spajanje postova!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osobno...dovodim u pitanje isplativost kupnje originalne (u ovm slucaju Canon) dodatne opreme za foto aparate, pogotovo u compact klasi. Kod tebe je slucaj da ipak imas nesto bolji aparat, pa bi onda rasprava o kupnji original opreme mogla biti predmet rasprave.

E sad i dalje stoji cinjenica da je oprema drugih proizvodjaca (tzv. zamjenska oprema) i do dvostruko jeftinija.

Kod nas ti originalnu dodatnu opremu za Canon aparata (dakle sve sto je dobavljivo na trzistu ili imaju ili mogu nabaviti) dobavlja i prodaje Kodak Centar:

http://www.kodak-centar.hr/Pages/Canon/Start.htm

Dakle, trazis pod skupina Digitalni aparata, pa na Pribor za digitalne aparate!

Na stranicama imas i cjenike!

Dodatnu opremu za Canon ne SLR aparate drzi i Bratulic:

http://www.bratulic.hr/

Ja ti za zamjensku opremu savjetujem sljedeci site:

http://www.praxis.hr/proizvodi/proizvodi.asp

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala još jednom...
    čini se da ima dosta velik izbor na ovom praxisovoj stranici, kakva je kvaliteta tih leća? jeftinije jesu.... inače adapter koji sam kupio za canonovu tele leću je 58 mm i plastična je.... malo ću pregledati pa te pitati za savjet...

...a canonova je tele leća stvarno skupa, no priznajem da sam je dobio nešto jeftinije pa sam se i odlučio na kupovinu iste...bilo bi mi previše dati 900 do 1000 ili više kuna...

... i jedno dodatno pitanje: zbog čega se mora koristiti adapter za predleću? udaljenost od vrha objektiva do vrhe predleće je veći za 5-6 cm?
    Zadnji uredio jerincsson : 02-06-2006 u 11:50

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 3 PrvaPrva 1 2 3 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 03-10-2005, 13:53
  2. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Fotografiranje # Softverska obrada # Foto radnje # Foto materijal
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 10-09-2005, 15:25
  3. Canon PowerShot A510 slike, utisci ...
    By Šile in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 16-06-2005, 20:21
  4. Canon powershot A300
    By plišani in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 03-07-2003, 10:49
  5. CANON Powershot A10
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 22-05-2003, 19:01

Bookmarks