a sto sam se shebo... kod naziva tamo poslje USB ide jos DONGLE pa onda domet....
ili
BLUETOOTH USB DONGLE,DO 140M DOMET,SINGLE PACK....
neka se moderatori neljute (pliz) ali tamo na gdje bi ovaj post trebo bit nema zive duse pa se nadam da ce te mi ovdje prije pomoc.... e sad sam se ja sjetio kupit bt....i dodjem ja u jednu trgovinu nema dodjem u drugu nema dodjem u trecu tip kaze ima ali on o tome nema pooojma.kaze da su kupovali i odnoslili i ok...i sad on meni zapise kako se zove bt i kaze da se ja raspitam...pa kaze
BLUETOOTH USB,DO 140M DOMET,SINGLE PACK....
sto se mene tice platit cu ja to a on kaze da nema drugi...
e sad dali bi vi meni mogli objasnit kad ja kupim bt sta ja dobijem uz njega gdje ga ugradim na maticnu ili gdje dali dobijem kakav softver ili sta i kako cu spustat sve to na mob...??? jer nemam pojma ni kako to cudo izgleda ni kako radikaze da to oni neznaju ugradit i tako....a kaze da je IrDA skuplja od tog bta pa onda bt ostaje...sad vi meni molim vas pomozite... pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz
![]()
a sto sam se shebo... kod naziva tamo poslje USB ide jos DONGLE pa onda domet....
ili
BLUETOOTH USB DONGLE,DO 140M DOMET,SINGLE PACK....
ja pojma nemam. ali sam cuo da se podaci brze prenose preko 'plavog zuba'. Kod nas u R.S. je externa irda sa USB prikljuckom jeftinija od 'plavog zuba.
YumIRC:
http://www.yumirc.org
@Lampir, ali zavisi gdje..one uvozne su u RS oko 100 maraka, a nase su 25 maraka...www.alfanet.com
@Smileny x2, ja mislim da ti je svejedno uzeo IrDA ili Bluetooth jer nude iste mogucnosti na razlicite nacine..ako ti nije muka prinositi telefon kompu uzmi IC, ako jeste BT....ma sta ja lupam ovdje, uzmi sta je jeftinije (isti qrac drugo pakovanje).
3,2,1...3...Jedan je Djordjevic Sasa!
BT ti je definitivno prakticniji a nije puno skuplji
Sam ti naziv kaže USB dongle znači kupiš - otpakiraš - umetneš u USB port - zvekneš CD koji si najvjerovatnije dobio uz spravicu (ako u manualu nije navedeno da će tvoj OS odmah prepoznati dodatnu opremu što čisto sumljam) i onda ti instalira driver za isti - pokreneš aplikaciju i naravno uključiš BT na mobu (stavi ga u vidljivi mod mislim na BT) te pusti da se "potraže" i kad im uspije prepoznavanje samo slijedi upute koje će ti davati aplikacija...
BT je praktičniji kao što je napisao Coma i naravno ovo što si napisao o Dongle-u znaći da spada u klasu 1 (zahvaljujem suforumljanima koji su me prosvjetlili o klasama pri BT-u)pa mu je domet oko 100 metara (naravno ako si na koliko toliko vidljivom mjestu bez puno zidova) dok kod IrDA-e trebaš optičku vidljivost najviše do 1 metar i ne smiješ puno pomicati mob...
![]()
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
A koliko traže za BT??
Tko rano rani, rano dan zajebe!
za taj trazi 250kn sto se ni necudim jer u brodu nema nista pametno i jeftino a neda mi se sad ic TUR DE CROTAIA da nadjem jeftiniji....i znaci samo u USB i to je to..... hvala
Cijena BT usb dongla ti je oko 300 kuna. Samo oni lešinari u Poreču će ti sigurno cijenu dignuti 50% gorePoslao: Oryon
A koliko traže za BT??Probaj u ZIP-u (Mali Maj) ako još ta firma postoji
![]()
a dali dobivam kakav softver ili ga moram skinit sa neta i
ako netko koristi bt kakav vi preporucavate???
U kompletu s svim ti proizvođači isporučuju soft (ako je potreban) tj. drivere...
Pa klasi 1 domet do 100 metara (trebao bi bit') i naravno nešto s druge strane što možeš spojit' na komp (naravno mislim na mob ili...).![]()
ma mislio sam na program da mogu prebacivat na mob dali dobijes nekakav program ili ga moras skinit nisam mislio na drivere....
nedobijes program, kak ce proizvodjac bt-a znati za koji ti mob(ili nesto drugo) treba
Pa sa svakim mobom ti dolazi nekakav program za razmjenu podataka (ili ako nema s mobom onda pretežno imaš na web-u)...
U biti koji mob imaš - misliš imat' pa da provjerimo...![]()
t68i i probam instalirat onaj comunication suit i dodje do nekog djela gdje treba instalirat nestal valjda preko outlooka ili kao nesta preko neta i nece i nece i nece....
Bookmarks