Posto sam prosli tjedan imao prilike oprobati tri karakteristicna medija za pohranu fotografija u dSLR fotoaparatima, otvaram evo, i jednu ovakovu temu, kakvu jos nemamo na forumu, da podijelim iskustva, za koja drzim da bi forumasima, tj. onima koji se pokazuju malo vecim entuzijastima sto se fotografije tice, mogla olaksati odabir u eventualnim buducim odlukama u kupnji nove memorije.

Svakako da je u ovu temu dobrodoslo i misljenje i iskustva forumasa vezana uz spomenutu opremu.

Naglasavam da se nalazimo u SLR dijelu foruma, dakle govorimo samo o medijima za pohranu koje koristimo u dSLR foto aparatima, premda se neki od ovdje opisanih i spomenutih medija, mogu upotrebljavati i kod ne SLR digitalnih foto aparata.

Dakle, kako sam vec i spomenuo, prosli tjedan mi se dopao ruku Canon 20D sa kit objektivom 17-85 IS, te sam uspio pribaviti tri, po mome sudu, reprezentativna medija, koja danas koristimo u dSLR aparata, da nacinim mali test. Navedeno testiranje vec me dugo zanima, te ga vec dulje vremena pokusavam ostvariti. Navedenu zelju je ubrzala cinjenica, da je trenutno i preda mnom odluka o kupnji memorije, naravno u slucaju da se ostvari kupnja koju pokusavam realizirati. O ovoj tematici citao sam dosta na netu i gledao razne reviewe, ali s obzirom da su znali biti dosta kontradiktorni, zelio sam iz prve ruke isprobati ove medije.

Tako sam sa navedenim aparatom imao prilike isprobati ove memorije:

Kako je sa slika i vidljivo radi se o:

1. SanDisk Ultra II 512 MB Compact Flash
2. SanDisk Extreme III 1 GB Compact Flash
3. Hitachi 3k6 4 GB Microdrive

Vrlo sam zadovoljan sto su obje CF kartice koje sam imao na raspolaganju bile SanDisk - ove, upravo zato jer je upravo SanDisk prvi proizveo CF karticu i uveo ovaj standard koji danas poznajemo kao CF, pa ih tako mozemo proglasiti pionirima proizvidnje CF medija za pohranu podataka. Upravo zato danas vodeci svjetski proizvodjaci digitalnih foto aparata, preporucuju upotrebu upravo SanDisk, a u zadnje vrijeme i Lexar CF medija, dok za kvalitetu CF medija drugih proizvodjaca ne garantiraju. Takodjer sam zadovoljan i sto je Microdrive bio Hitachijev, jer je upravo Hitachi pored IBM - a pionir u razvoju microdrive medija.

***nastavak u: Memorijske kartice iliti mediji za pohranu fotografija kod dSLR foto aparata - 2. dio***