tnx
još ću ga malo isprobavat, pa ćemo vidjet kako se ponaša![]()
tnx
još ću ga malo isprobavat, pa ćemo vidjet kako se ponaša![]()
Mislim da sam prokužila stvar... objektiv funkcionira ovako... kada izoštrava na beskonačno, odzumiran je do kraja, ali kada autofocus izoštrava na blizu tj. cca 1.5 m onda izbaci objektiv za tih 2 cm.
Što znači da bi zadnji autofocus trebao biti daleko kako bi se objektiv mogao skroz odzumrati i lijepo pospremiti na sigurno
Malo sam razočarana s tim, ali nadam se da će se pokazati dobar u pogledu kvalitete i oštrine fotki.
Kako si ti bio zadovoljan s kvalitetom fotki?
Znaci...stvar rijesena. Drago mi je!Izvorno postao Sova_004
Moji dojmovi. Kako rekoh nije bilo bas jucer, ali sve u svemu sa navedenim objektivom sam bio zadovoljan.
Sjecam se da sam neke filtere imao sa nijme...polarci...i da me je izludjivao prednji rotirajuci dio, jer je tada vrlo tesko pozicionirati polar filtere.
Osim te, mozemo reci, marginalne zamjerke objektiv je ispao tocno ono sto sam od njega i ocekivao.
Pouzdan i kvalitetom na razini, objektiv prvenstveno za eksterijere, pri povoljnom svjetlu...namijenjen, recimo to tako...malo zahtjevnijim amaterima. Pozicija u Canonovoj gami objektiva izmedju prethodnika 75-300 i DO srodnika, premda se sjecam da sam citao i da niti recenzenti, a bas niti korisnici, nisu nasli opravdanje za toliku cijenu DO izvedbe (jest da je kompaktan i prenosiv, ali kvaliteta slike i performanse nisu na razini). Definitivno nije takmac L seriji, ali samom optikom na nizem kraju zooma nije niti tako daleko.
Kvaliteta slike je inace cak bih rekao vrlo dobra duz cijele duljine zooma objektiva, ali je podosta ovisna o svjetlosnim uvjetima. Pri izvlaci vecoj od 200mm javljaju se neke sitnije mane na slikama, poglavito bacvasta izoblicenja, ostrina slike pada. Sve je ovo jos i zamjetnije ako svjetlosni uvjeti nisu bas idealni.
Dakle, sve skupa, vrlo dobar objektiv za te novce...nadam se da ce te sluziti.
Zelim puno dobrih slika nacinjenih njime!![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
a daj pogledaj u opcijama aparata jel ima opcija da prilikom isključivanja aparata 'pospremi' objektiv... to ima olympus, zaboravio sam kako se opcija točno na engleskom zove, ali generalno radi to da objektiv 'parkira' na zoom beskonačno, dakle pospremi leće unutra...Izvorno postao Sova_004
Bookmarks