Hvala Krompirko!
E sad ovak, idem(o) odabrati komponentu po komponentu, samo te molim da mi predlažeš komponente iz Ve-milovog cjenika jer budem kupil konfiguraciju kod njih!
1. Procesor: odluka je pala na AMD Athlon 64 3000 + BOX s939 Venice jezgra
Zanima me kak bude AMD radil u globalu, znači igrice, multimedija i to?
Dali je AMD kompatibilan sa svim programima , igricama i sl? Vjerujem da je pomalo glupo pitanje al mi je frend rekel da su Windowsi optimizirani za rad s Intelovim procesorima pa zato pitam, dal ima istine u tome i kak bude mi onda radil AMD![]()
Dali se AMD jako grije i dal bude potreban možda još koji cooler osim onog koji dolazi sa CPU (box )?
2. Matična: pošto u Ve-milu imaju samo Epox, Gigabyte i Albatron matične, izbor mi je dosta sužen. Namjeraval sam uzeti neku Gigabyte MBO al mi je trgovac u Ve-milu rekel da ih ljudi najviše reklamiraju pa sam odustal od njihovih matičnih.
Mislil sam uzeti od Albatrona matičnu konkretno ovaj model
*MB Albatron K8NF4X, Socket 939, NVIDIA nForce4-4x, 4 x Serial ATA, SATA RAID, UDMA133, 2PCI, 3PCI-E x1, PCI-E x16, 4DDR (Dual Channel, 400/333/266MHz), 6-channel Sound, SPDIF out (coax), LAN, nVidia FireWall, USB2.0, ATX - 450 kn
Dal bi bila ok ta matična?
3. HDD: namjeravam uzeti Maxtor 160 GB. Dal je to ok ili možda bolje Seagate?
Mislim na ovaj model Maxtora *HDD Maxtor 6V160E0, S-ATA300, 160 GB/8MB/7200rpm - 583,91 kn
4. Kučište: Namjera mi je uzeti Codegen 400 W pa me zanima kakva su njihova napajanja, imaš kakvih iskustva s njihovim kučištima tj. napajanjima ?
Konkretno ovo kučište
CODEGEN midi tower 6211L-C9, srebrno, 400W, P4, USB,audio; 490x182x425; 5.25"x4, 3.5"x1, 3.5" (hidden)x6 - 230 kn
5. Grafička kartica: E to me najviše muči, ne znam kaj da uzmem.
Odustal sam od jeftine 256 MB kartice poslušavši tvoj savjet pa sam se odlučil za 128 MB 128 bita za cca 500 kn.
Kaj bi bilo best buy za uzeti?
Uzel bi Sapphire grafičku koju si mi predložil al me muči jer ima samo godinu dana garanciju dok ova ima dvije. No ako je Sapphire puno bolja kartica ....
Dal je ova ok?
GIGABYTE Radeon X600Pro 128MB DDR, TV-out, DVI-out, PCI-X, bulk - 531,98 kn
Sorry na toliko pitanja, al želim kupiti najbolje kaj mogu za te novce pošto nemam namjeru kupovati drugi PC bar 3 godine....
![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks