= Citat = Izvorno postao fly_nan
Definicija
Premenstruacijski sindrom (PMS) je poremećaj s biološkom, psihološkom i društvenom podlogom. Najčešće se javlja između 20. i 40. godine. 90% žena ga ponavljano doživljava, manje od polovine žena proživljava ga kao fizička i psihička ograničenja, dok 5% žena PMS doživljava kao teški oblik psihičkog i tjelesnog stresa.

Uzrok
Uzrok nije poznat, iako postoji nekoliko teorija:
- hormonska teorija koja podrazumijeva promijenjene odnose hormona estrogena i progesterona ili povećane količine prolaktina, aldosterona i prostaglandina. Iako su hormonske promjene važne, po dosadašnjim spoznajama, one same nisu dovoljne za izazivanje PMS-a.
- nehormonska teorija kao uzroke pretpostavlja manjak vitamina, smanjenu razinu glukoze u krvi, infekcije, poremećaje u stvaranju živčanih prijenosnika (neurotransmitera)

Simptomi

depresija, emocionalna osjetljivost, psihička napetost, promjene raspoloženja, poremećaj ponašanja, gubitak inspiracije, društvena izolacija, poremećaj aktivnosti, plačljivost, gubitak koncentracije, gubitak samopouzdanja, umor, bol u prsima, valovi vrućine, bol u zglobovima, migrene, vrtoglavice, akne, glad, porast tjelesne težine, povraćanje, bolovi u trbuhu, glavobolja,poremećaj sna, smanjena ili povećana spolna aktivnost...

.... i nakon svega što mi žene prolazimo, a tu vam piše, vi ste toliko okrutni, sprdate se s nama, odbacujete nas i priključili bi nas ku***m, flešali nas i stavili novi software..... (mislim da ovakvo nešto groooznooo nisam već dugo čula )

zapravo... pms je tu da bi mi žene VAMA muškarcima zagorčali život
bokte, ovaj PMS ima uzrok, povod, simptome, ko da vodimo II. svjetski rat, svi uzročnici su navedeni........ gadno je to.......