Imam Samsung X100 i svaka 3-4 mi se na displayu ispise poruka UMETNITE SIM. Naravno, niti ga otvaram niti ga bacam pa ne znam zasto se to dogadja. Nakon toga ga restartam i onda opet proradi. Ima li tko kakvo objasnjenje u cemu je stvar?
Imam Samsung X100 i svaka 3-4 mi se na displayu ispise poruka UMETNITE SIM. Naravno, niti ga otvaram niti ga bacam pa ne znam zasto se to dogadja. Nakon toga ga restartam i onda opet proradi. Ima li tko kakvo objasnjenje u cemu je stvar?
probaj staviti neku drugu SIM karticu pa gledaj dali ce se isto desavati. Ako nece onda zamjeni SIM jer vjerojatno nesto nije u redu s njim ili se nevoli sa tvojim telefonom i obratno. Ako je i sa drugim SIMom isto, onda je do telefona; citac kartice ili SW. Probaj malo prebrisati karticu frotirastom krpicom.
dobar grah daleko se čuje
Da, testirao sam, na VIP-u je sve radilo OK, a ocito da mob ne voli Tele2 karticu. Hvala na savjetima.
Provjeri i debljinu SIM kartica, iako bi sve trebale biti jednako debele (bolje rečeno tanke) postoji neznatna razlika između kartica zbog koje može doći do gubljenja kontakta između mobitela i SIM kartice. Komadić papira iznad SIM kartice obično rješava problem.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Iako su Tele2 kartice malo deblje od VIP-ovih i ja sam, prije nego sto si mi ti ovo napisao, dosao na ideju o papiricu. Stavio sam ga pa cu vidjeti hoce li biti problema.
Bookmarks