Ako si slikao jednu te istu sliku na potpuno jednakoj udaljenosti i u istim uvjetima sa N70 i 7610, onda mi se sve čini da je u nečemu problem... Znam da nema autofocus i macro kao K750 i slični modela, ali opet da je slika toliko mutna...
Imam nekolikp pitanja..sto mi je nekako cudno...pa me zanima jel netko probao to malo gledati..
Imam N70, 2.0536.0.2 znam da je to star softver, ali eto..
e sad s kamerom je sve 5, no kad slikam neki text na papiru, slova su tolko zamucena da se ne mogu pročitati skoro ništa...
dok nokija 7610 - najnoviji softwer (ako to ima uopce veze) daje savrsene slike i text na tom istom papiru pri istim uvjetima... a znamo da je kamera duplo slabija, naime 1MP, dok je N70 2M
sad sam nabavio k750, koji daje savrsne slike i citljiv text...
zanima me,,jel netko to malo uspoređivo..jel ima veze softver sto je slika tako losa ili je to jednostavno tako i gotovo..
Ako si slikao jednu te istu sliku na potpuno jednakoj udaljenosti i u istim uvjetima sa N70 i 7610, onda mi se sve čini da je u nečemu problem... Znam da nema autofocus i macro kao K750 i slični modela, ali opet da je slika toliko mutna...
Ajde ti khideg postaj obje slike pa da to malo pogledamo i da ti onda eventualno nešto pamento kažemo.
Inače kvalitetka kamere/leće/fw-a/slike nema veze s pikselima.
Slučajno sam čitao post o tome kako Motorola "neka" daje lošije fotke sa sterom verzijom softa, a bolje s novom.
Možda, ali možda je do verzije softvera unutra.
PS-ubuduće sad znaš s kojim mobom fotografirati!![]()
pa moguce da je fora u tome sto je drugacije podesen fokus. znaci oni nemaju automatski fokus, ali je podesen na neku fiksnu vrijednost.
Jest, slova su prilicno mutna na glavnoj kameri, probaj iskljuciti produzeni zum, ali i onda su losa, cak i kad se zumira malo !!
Ali zato na drugoj VGA kameri sve je cito i bistro !!!
Za ne povjerovati !
Zadnji uredio letmarebrmbarov : 04-04-2006 u 10:45
Istina, malčice je bistrije, ali ništa pretjeranoIzvorno postao letmarebrmbarov
postat cu slike...ali nevjerojatno mi je da n70 daje tka mutna slova,a 7610 tako dobre slike...prakticki se pokazuje za 7610 ima bolju kameru od n70??? mislim o cemu mi ovdje pricamo..Izvorno postao frish-KI
Mozda na blizinu !!!Izvorno postao khideg
Probaj sa drugom kamerom, ili napravi vise svjetla !
Jest da je puno mutnije, ali si ipak nešto bliže slikao sa N70 nego sa N7610 i u prvom i u drugom slučaju...
Podesi kod kamere - image setup:
scene - user definded
flash - on
whitw balance - cloudy
Meni slika ispala odlicna !
Zadnji uredio letmarebrmbarov : 04-04-2006 u 13:26
nisam blize, vec s oba moba podesim da cijela scena obuhvaca ijeli papir od ruba do ruba...
jasno je da ta dva moba imaju razlicite fokuse, zato nije bitno koja je udaljenost vec je bitno da se ista scena obuhvati,i tako ce biti naoptimalnije...
sto kod ovoga se vidi da je kamera dosta mutna...
probat cu ovo s cloudy..pa cemo vidjeti..
Bookmarks