Recenzija kaže drugačije. Ja sa Motorolom imam nekih 60-70 kbps. OK, možda je EDGE unutra, ali ja ga definitivno nisam "osjetio".Izvorno postao observer
Gle...prije kupovine trebaš dobro procijeniti treba li ti smartphone ili komunikator. Ovdje se neću osvrtati na iPAQ-a i slične PDA-ove, ali pravilo ti je da od smartphonea ne očekuješ PDA mogućnosti.Izvorno postao observer
Smartphone je telefon, PPC nije usporediv sa smartphoneom i mislim da nije u redu povlačiti analogiju. Da se mene pita uzeo bih Zaurusa, CF Bluetooth i WLAN kartice, MicroDrive od 8GB i nekakav EDGE/UMTS mobitel. Nemojmo se ni ovdje zavaravati. Jedan PDA nikad neće biti punokrvna zamjena za laptop ili stolno računalo, što zbog ograničenih mogućnosti proširivanja, nemogućnosti čitanja CD-ova ili ograničene vanjske memorije uređaja. Jer tržište je konstruirano ovdje da te vuče prema još jačem od onoga što imaš i na kraju nećeš biti zadovoljan sve dok ne kupiš nekakav ultra portabilni HTPC koji možeš nositi u torbi i za kojeg ćeš iskeširati masnu lovu. Ali stvar je u tome da je tržište naprosto tako konstruirano i da je jedan Microsoftov Smartphone puno komercijalniji i zbog toga će uspjet na američkom tržištu, jer jednog prosječnog John Doea neće zanimati da li može brzo scrollati u PDF-u ili skidati datoteke sa Interneta, bitno je da će on moći obavljati puno više funkcija nego sa klasičnim mobitelom. I to je to. I Microsoft će uspjeti u svom naumu zato što je to komercijalniji OS od Symbiana.Izvorno postao observer
Ja koristim organizator, kalendar, Operu, Profimail, Agile Messenger + IM+, TCPMP i PocketMusic vrlo intenzivno, tj. sad više ne toliko intenzivno, ali vrlo mi je korisna mogućnost da primim mail sa nekim privitkom, raspakiram ga i pročitam dokument bez potrebe za odlazak na PC. Jest scrollanje malo mukotrpno, ali barem ne moram vaditi laptop usred tramvaja i autobusa da bih pročitao nešto što mi je šef poslao.Izvorno postao observer
Nitko nije rekao da MPx-ica nema svoje nedostatke, ali kao jedan fin dodatak (i definitivno preskup po mom mišljenju) je sasvim u redu i zadovoljava svoje funkcije. Onaj koji voli manje to će i platiti.Izvorno postao observer

Odgovori uz citat
Bookmarks