Kamera je jaaako loša. Ja sam svoju MPx220 platio preko 3000 kn pa si možete misliti kako sam se osjećao kada sam vidio cijenu u izlogu na njoj od 1600 kn nedavno. Kako sam navikao raditi s dlanovnicima pretpostavljao sam da će ovo biti solidan uređaj zanimljivog koncepta. Bogme sam se prevario. Nakon dva tjedna sam morao napraviti hard reset. Pretpostavljam da je dobar za nekoga tko nije prezahtjevan, ali meni fali toliko toga. Organizator mu je jadan kao i rezolucija ekrana. Ako su već radili smartphone mogli su ga bar napraviti u qvga rezoluciji. Zatim bez obzira na njegov 204 MHz procesor, još uvijek nije u stanju scrolati 2D objekte glatko (poput excelovih tablica), već skaču stupac po stupac da se izgubiš dok si rekao keks. Zatim, microsoft je bar mogao izdati neku svoju kvalitetnu verziju office-a za tu platformu (pa kada su već izbacili platformu na tržište). Baterija je slaba, ako ga koristim isključivo kao obični GSM onda mi baterija traje max 4 dana. U suprotnom ju mogu iscrpiti za sat i pol vremena. Osim ekrana i kamera je loša, ugrađen je odvratno loš CMOS senzor koji toliko pati od zagrijavanja da nije za vjerovati, pa vam se javlja šum pixela. Spajanje preko njegovog EDGE modema se ne isplati kod naših operatera, Vip uvjetuje dvije pretplate a T-mobile ima na pameti još odvratnije stvari poput mjenjanja sim i EDGE kartice svaki put kada biste htjeli pristupati na web (tako su meni objasnili). Poklopac baterije je užasno tanak i klimav. Zatim kada želite provjeriti stanje na vanjskom LCD-u automatski se pali i unutarnji iako je mob zatvoren (možda koriste zajedničko osvijetljenje) što vam dodatno troši bateriju. Kroz većinu aplikacija se na ovom tipu uređaja dosta teško kretati pošto većina njih nije intuitivno rađena. Na snimanje video klipića nemojte niti pomišljati, ozbiljno. Konektor s kojim spajate uređaj s računalom je odvatne izvedbe i kada ga spojite na mobitel ima tendenciju ispadanja tj.otpajanja. Surfanje internetom na tako maloj rezoluciji ne bih preporučio nikome pošto je to živa patnja.

Ima toga još dosta, ali sam umoran.
No bez obzira na sve ja ću taj mob zadržati iz 2 razloga:
-trenutno nema baš nekih supstitucijskih rješenja
-ovaj sam šrot tako preplatio da ga sada namjerno neću prodavati, radije ću
ga baciti u vodu