ajde sta niko nezna objasnit?!?!?!??!
koja je razlika izmedju pasive matrix displaya i active matrix displaya??
ajde sta niko nezna objasnit?!?!?!??!
pa pise ti, jedan je pasivan, a drugi aktivan
Proguglaj malo, ali mozda jedan citavo vrijeme osvjezava sliku (active), a drugi samo kada je to potrebno.
i vi ste mi neki ferovci
A common type of flat-panel display consisting of a grid of horizontal and vertical wires. At the intersection of each grid is an LCD element which constitutes a single pixel, either letting light through or blocking it. A higher quality and more expensive type of display, called an active-matrix display, uses a transistor to control each pixel.
evo...
Barem nisam lijen, da me zanimalo bi si proguglao, a ne slao 2 posta na forum![]()
Kaj nije da je pasivan LCD, u praktičnom smislu a ne tehnološkom, teško vidljiv ako se gleda pod kutem, tj. vidiš ga samo ako si direkt ispred njega (bar sam tako nešto čuo za laptop LCD ekrane prije par godina... mislim da su danas svi aktivni i da se dobro vide i ako si sa strane...).
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
pa da ali ja bi htio da mi to neko zdravo seljacki objasni, ovo bas nisam shvatio 100%
Kako nisi skuzio? Objasnit cu ti jaKako sam ja shvatio, kod pasivnog ekrana svakim pikselom upravljas tako ta kontroliras razine napona u odredenom retku i stupcu. Kod aktivnog displaya kao sto pise imas tranzistor koji se isto kontrolira naponskim razinama, promjenom napona kontroliras da li je odredeni piksel upaljen ili nije.
da a to je razlika koju mi ne vidimo, zasto je onda bolji ovaj active disply od passive displaya?
pa u onom opisu gore nema opisano kako se kontrolira pasivni display.... tako da nije moguće napraviti usporedbu![]()
kaj su ovdje tri miocanina i neznaju rjesit problem!
Bookmarks