= Citat = Izvorno postao Fabi
Jel velika razlika izmedu ova dva uredaja?
Naime, MDA2 mi je jeftiniji nekih 100 eur od MDA compact.
Jel se isplati dati 100 eur vise i uzeti compact ili ne?

Vidim da su dimenzije u pitanju.. mozda jos nesto bitno sto ne vidim..

Tnx na odgovoru..
Ako ti dimenzije ne smetaju (ja imam MDA III i velicina mi je OK) uzmi MDA II jer je u biti jaci stroj nego MDA Compact. Jedinu prednost koju Compact ima u odnosu na MDA II (ako ne racunamo dimenzije) je da u startu dolazi sa novijim operativnim sustavom (WM 2003 SE), nesto novija generacija procesora (sto je nebitno, jer oboje rade na skoro istom taktu i imaju jako slicne mogucnosti overclockanja) i kamera sa vise pixela (koja je ionako u kur*cu ako nemas dnevnog svijetla). Ali ako si "power user", stariji OS ti nece biti nikakvi problem jer, za razliku od Compacta s kojim si osuđen na isti OS cijeli život, MDA II ima full otvorene mogucnosti (zahvaljujuci vecem ROM-u, a i RAM je duplo veci) nadogradnje operativnog sustava pa tako mozes imati i WM 2003 SE, a bogme i WM 5.0 koji Compact moze samo sanjati. Ako trebas prije svega "kompaktni" mobitel koji ugodno stane u dzep uz tek povremeno koristenje pametnih i multimedijalnih funkcija uzmi MDA Compact, ali ako zelis pilu sa vecim display-om (koji je nesto slabije kvalitete nego Compactov - ali je veci!) sa mogucnoscu nadogradnje OS-a, planiras cesto igrati igre, gledati filmove i citati knjige uzmi radije MDA II, ili ako se mozda pruzi prilika MDA III.