daj specifikacije kompa.
instaliraj nekaj jako zahtjevnoga i pokreni (probaj neke na unreal enginu)
vjerovatno se grije proc, pa se (u biosu nariftano) sve gasi na određenoj temperaturi.
probaj CPU Burn
ovak, kad se igram neko vrijeme (konkretno battle for m e 2 i wormsi4) zna mi se dogodit da se komp zgasi sam od sebe i moram ga ostavit neko vrijeme da bi ga opet upali.
e sad jel mi je vrisnulo napajanje; riknula grafička; pregrijava se procesor;
inače kad radim bilo kaj drugo, (npr gledam filmove po 4 - 5 sati, pržim, surfam itd) ništa.
mislim da se proc ne zagrijava (bios provjeravao)); jel bi se grafička mogla pregrijavat?
pustio sam ga neki dan da radi 10 sati i niš.
čistim od prašine, sve sam pogledal i brus!
i da, ak može da mi preporučite neki dobar servis u novom zagrebu (sam da nije hg spot)
Zadnji uredio tomy81 : 28-03-2006 u 23:37
daj specifikacije kompa.
instaliraj nekaj jako zahtjevnoga i pokreni (probaj neke na unreal enginu)
vjerovatno se grije proc, pa se (u biosu nariftano) sve gasi na određenoj temperaturi.
probaj CPU Burn
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Upališ prime95 ili neki benchmark, optereti proc skroz i prati temperaturu sa recimo speedfanom ili nekim drugim programom, vjerojatno je pregrijavanje...
mozda su ti RAM-ovi krepali
tako se i meni desavalo
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
pogledaj kondiće da li su ti napuhani
DUKE II CMGSN
moj prijedlog da ako ti se gasi komp "nakon nekog vremena", prvo što pogledaj temperaturu procesora u biosu, tj. prati ju neko vrijeme, da vidiš dal dolazi do maximuma, pa se zbog toga gasi.
sa sam gledal bios.
cpu i system su uvijek u granicama normale
kad niš ne radi je 37 - 45°
al sam malo bolje pogledal (ne kužim se u bios tolko) da se system fan ne vrti neg stoji uvijek 0 rpm
onaj od proca je na 2700rpm
jel možda to?
evo da dodam; pokrenul sam cpu burn i nakon sat vremena se zgasil komp. Kad sam ga opet upalil bil je sys na 42° a cpu na 55°
kondenzatzori nisu; ram sam stavil novi od frenda i opet ista stvar.
rastavil sam sve i očistio dobro. sad bum skinil speedfan pa bumo vidli
Zadnji uredio tomy81 : 29-03-2006 u 23:53
možda ti se pregrijava procesor ili nešta druga pa se resetira probaj ga isčistiti od prašine
Sumljam da su RAM-ovi.Izvorno postao ReNE
Rekal bi prije procesor.
pogledajte datum autorovog zadnjeg posta......... mjesec dana......
Bookmarks