Pozdrav, evo kako imam odavno misao da kameru nabavim sad sam suzio izbor, pa je ovo ostalo:
Olympus Mju mini digital
Sony cybershot DSC-s40
HP M22
HP M23
kameru najviše koristim za snimanje videoa, al i uslikam često štogod
Pozdrav, evo kako imam odavno misao da kameru nabavim sad sam suzio izbor, pa je ovo ostalo:
Olympus Mju mini digital
Sony cybershot DSC-s40
HP M22
HP M23
kameru najviše koristim za snimanje videoa, al i uslikam često štogod
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Ovako, nisam koristio S40, ali imam S80...fotić je zakon, snima odličan video i fotke, ali imam i jednu zamjerku o kojoj sam dosta pisao...naime, radi se o lens flare efektu, odnosno kod jako slabog osvjetljenja (u nekim sličajevima), pojavljuju se bijele mrlje na fotkama, radi odbijanja svijetla od leća...znam da s tim imaju problema i drugi fotići, ali ovdje je nekako dosta izražajno...no, to će ti se pojaviti možda na 5-6 slika od njih 100...inače, kad uslikaš fotku vidiš na displayju na fotki jel imaš kakvih anomalija na slici, ali znam da S40 ima dosta mali display tako da ne znam dal ćeš to moći skužiti prije nego razviješ sliku ili je prebaciš na komp...
No, bez obzira na sve, ja bi uzeo Sony!!!![]()
Bom Chicka WahWah
Ako stoji sto si napisao, dakle:Izvorno postao blazzer
1. Dvojis samo izmedju navedenih aparata.
2. Aparat koristis najvise za snimanje videa.
Tada nemas mnogo za razmisljati.
Trebas uzeti Sony DSC S40. Aparat ima daleko najuvjerljiviji movie mod od sva cetiri navedena. Dakle snima u VGA rezoluciji 30fps, ako imas por Memory Stick, i to ograniceno samo kapacitetom same memorijske kartice. Movie modovi ostala tri aparata nisu niti do koljena navedenomu.
Pored spomenutoga, S40 sasvim pristojno izgleda i daje dobre fotke za te novce!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Nije meni nešto do izgleda, al sam nailazio na netu na reviewe koji veličaju Mju mini (valjda im se izgledom svidio)
Nego kakav je zapravo memory card kojeg koristi S40??? Ima to kod nas nabaviti???
Osim interne memorije koja je u ovoga modela 32 MB, moguce ja naravno, i koristenje memorijskih kartica.Izvorno postao blazzer
Ovaj aparat prima Memory Stick i Memory Stick Pro kartice, bilo originalne od Sony - ja ili bilo kojega drugoga proizvodjaca (SanDisk, Lexar...)! Podrzani su kapaciteti kartica do 2 GB. Osobno savjetujem kupnju kartice od 256 MB minimalno, a bilo bi optimalno imati 512 MB.
Kako je Phyto i spomenuo mozes koristiti i Memory Stick Duo Pro kartice uz adapter.
Sve navedene memorije su prilicno lako dobavljive jer se koriste i u nekom mobitelima, video kamerama, fotoaparatima...
Navedeno se moze desiti iz vise razloga. Najcesci su: sporost kartice ili aparata pri procesiranju podataka nakon fotografiranja (prebacivanje iz buffera na memorijsku karticu, obrada, komprimiranje u JPEG...), tromost fokusa nakon fotografiranja prosle fotografije do mogucnosti ponovnoga fokusiranja za novu, sljedecu fotografiju i ako je blic ukljucen po defaultu ili na auto, a aparat procijeni da je potreban, kod slikanja par slika za redom, aparat nece okinuti sljedecu fotografiju dok ne napuni blic, zato se ceka i do 5 sekundi.Izvorno postao PhytoSculpt
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ne znam kako je u BiH, ali kod nas ga ima za nabaviti...koliko mi se čini ovaj od 128mb dođe 200kn, a od 256mb dođe oko 260kn...također, osim klasičnog memory sticka možeš koristiti i Duo, te Pro Duo kartice, ali onda moraš imati adapter, koji ti košta kojih 50-ak kuna...
Bom Chicka WahWah
neznam koliko ti je od pomoči ali ja neko kratko vrijeme koristim Sony cybershot DSC-s80, što je slično S40, namam nekih zamjherki, možda bi jedino naveo kako ne lovi koj put iz prve sliku kad se stisne tipka za slikanje (ne slika iz prve) ali nauči se. Nisam ga cijelog proučio i isprobao ali ono što sad koristim je dobro.
To kaj se tiče da ti neće slikati koji put kad stisneš za slikanje, to je normalno...ne znam zakaj je to tak, al to mi se događalo na gotovo svim fotićima, pa i na S80 koji trenutno koristim...
Bom Chicka WahWah
...javlja se još jedan korisnik s80-ice: ma to što ponekad neće odmah uslikat sam skužio - radi se o tome kad koristim bljeskalicu (i samo tada) jer se ona nije napunila pa stoga neće odmah okinut, bar je tako kod mene...
...a ostalo - mogu samo pohvalit Sony, te se ja mogu pohvalitda sam radio s F828 s kojim nisam imao nikakvih problema, ali to je već druga priča - drugi rang...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
moj prijedlog: Sony cybershot DSC-s40, sad sam malo usporedio navedene modele, i po meni najjači je sony.
Ako mogu jedan, da nekažem primitivan savjet kod kupnje digitalniog aparata:
1) što manji, tanji i lakši, da stane u džep, s druge strane sa što većim LCD-om koji ne blijedi na suncu
2) optički zoom do 3X eventualno 4X, sve preko toga je nekorisno jer ruka nije mirna i fotke su mutne (osim ako se ne slika sa stativa (a ne slika se))
3) Za fotke koje se pregledavaju na računalu ili izrađuju u dimenziji od cca 10X15 cm sasvim je dovoljno 5 miliona pixela
4) digitalni zoom, kao što je svima poznato, je beznačajan
5) optika kod digitalaca je ključna, Sony koristi carl zeiss leće pa ga preporučam kod razmišljanja o kupnji novog digitalca
6) sa izmjenjivim punjivim baterijama (da ne moraš čekati da se iste napune)
7) sve ostalo je stvar osobnog ukusa ...
Nije ovo za mene ...
Izbor je definitivno pao na ovoga Sony-a
Samo opet mi je problem što u uvkojebini živim, pa nisam odmah u stanju nabaviti, al sam malo truda uložiopa sam pronašao trgovinu gdje su imali, al će opet naručiti S-40, pa čekam da to dođe.
A što se tiče toga da neće slikati valjda je do blica da se napuni, to je i kod olympusa od mog tate. A zanima me kad stisneš dugme za slikanje (ako je pun blic) kolko mu treba da reagira??? U ovoga olympusa treba neko vrijeme (vrlo kratko), al kad se ne stisne ona tipka do kraja, nego se malo čeka pa onda tek skroz stisne, on slika trenutno. Nadam se da dobro objasnih (nisam ja baš stručan za ovo, što se da i vidjeti), pa me zanima jel ima to i kod ovoga sonyevca?
Ima, ima ne brini.Izvorno postao blazzer
Kratko objasnjenje: kada okidac stisnes odmah do kraja, aparat najprije fokusira i onda sam okine, zato nesto dulje traje od stiskanja okidaca do okidanja. Ako, pak, najprije stisnes okidac do pola aparat tada fokusira i ceka da ga stisnes do kraja i onda okine, dakle okida trenutno jer je vec prethodno fokusirao.
Ovu opciju imaju svi digitalci koje mozes kupiti.
Neki imaju i focus lock...ali to sada nije bitno.
sony dsc-40
....a nitko se nije sjetio DSC-S600 ...
Ej ljudi, evo nigdje u fuc..... gradu nema S40
Ali ima S600, gledao sam nešto, čini mi se da su tu negdje po mogućnostima, samo ovaj S600 ima malo više mega Pixela, a po veličini ne znam kakva je razlika
Inače S600 košta 309KM (1KM = 4kn)
Pa što mislite, jel se ovaj valja uzeti?????
...vjeruj mi, vrijedi... ima sve potrebno, sličan je S40-ici a ima veći senzor... nećeš pogriješit ako ga kupiš...Izvorno postao blazzer
Koja im je razlika????
...evo specifikacija (skrolaj skroz dolje, pri dnu stranice):Izvorno postao blazzer
S40 - http://www.steves-digicams.com/2005_.../sony_s40.html
S600 - http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/s600.html
Bookmarks