E pa prijatelju nije ti neka brzina u kopiranju DVD-a
Ajmo prvo jel imaš slučajno Pioneer???
Bilo bi dobro da se kaže koja se pržilica posjeduje
Dali netko zna kako da buffer u nero v.6.6.1.0 ostane stalno pun...naime kada kopiram dvd-ove reading speed i s njime i reading buffer mi je nikakav..tj stalno skace a kad przim ista stvar sa writing bufferom.
updatao sam firmware na pionner przilici i stanje se popravilo (citaj sa sat vremena sam kopirao za 10 min) ali se sad odjednom opet ista stvar dogada,tj treba mi pol sata da se kopira dvd
ima netko nekakvo rjesenje??
hvala
E pa prijatelju nije ti neka brzina u kopiranju DVD-a
Ajmo prvo jel imaš slučajno Pioneer???
Bilo bi dobro da se kaže koja se pržilica posjeduje
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
ne znam zašto ti je toliko Pineeer "prirastao srcu", evo ja ga imam i nemam nikakvih problema, i prži i kopira sve odlično. da mu nije to do radne memorije?Izvorno postao blazzer
Ma mnogi su na forumu imali problema, a kad se pioneerki jave problemi onda su riješenja neka ultra luda, e evo sad nešto što se meni dogodilo:
Idi na System (conrol panel > system), pa na hardware, pa device menager.
Tu pronađi IDE ATA/ATAPI controllers. Trebala bi ti se izlistati dva uređaja.
Sad trebaš pronaći gdje ti je tvoja pržilica, može biti il na jednom il na drugom.
Klikni desnom tipkom na controller pa idi na properties.
Kad ti se otvorio properties idi na primary, pa onda na secondary channel. Tu ćeš negdje pronaći svoju pržilicu. E kad je nađeš pobrini se da ti je kod transer mode uključena opcija "Let BIOS to decide transfer mode"
Onda bi trebao usljediti restart i eto ga.
To se i meni događalo, prženje je trajalo predugo, a dok se prži komp bi bio vrlo spor - neupotrebljiv
EDIT: Ispričavam se što sam ispustio ovaj dio gdje se spominje da je pioneer pržilica![]()
pioneer dvr-109 je model,a kad otvorim IDE ATA/ATAPI imam 3 devica,od kojih su dva primary i secondary IDE channels.medutim pod propertisima se neda mjenjat transfer mode pod advanced settings karticom,mogu samo birati hocu li DMA if available ili PIO only....tako da nisam uspio nis napravit..jel mi mozes detaljnije objasnit
Gledaj samo da ti u tim propertiesima pod "Current transfer mode" piše:
za HDD - "Ultra DMA Mode 6"
za optičke - "Ultra DMA Mode 2"
Ako sve tako piše je ok, i pusti nek ti ostane opcija "DMA if available"
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ja sam imao isti problem... ultra dma mode je bio ukljucen,
konfa je imala 512 rama i svaki put kad sam przio dvd-e brzinom vecom od 4x, buffer je stalno divljao......
i uzeo jos 512rama i sad przi na 12x bez beda i divljanja buffera....
tako je bilo u mom slucaju...
VK 1010-IO
Mene istoi pioneer zeza , cde przo savrseno , a dvde kad sprzim sve prode super , al kad stavim NETOM sprzeni DVD u dakle tu pionner przilicu koja ga je sprzila , ne prepoznaje kaj je na DVDu *?!?!??!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
daj zabriij koji majmun je moja prziljec kad ne prepoznaje nes kaj je SAMA sprzila
imam najnoviju flash (1,08) za tu svoju pržu , novijeg nema.
Zadnji uredio Ljubav : 12-04-2006 u 12:58
Iako piše da je dma uključen nekada nije naodmet desni klik na taj kanal i odinstalirati ga, te resezirati računalo da ga windowsi opet prepoznaju...
Bookmarks