da ali bitno je ono što si napisao da nama to išta ne znači. Meni isto ništa ne znaći što nova Scania može utovarititolko tereta i što je udobna do boli, a košta ko 5 auta. meni treba samo da se vozim.
Ista je stvar i sa telefonima.
da pokrenem malu diskusiju oko cijena nekih mobova, ne čini li vam se da neki mobovi vrtoglavo gube cijene u odnosu na neke čak i po karakteristikama lošije od njih samih ( ma da se i o tome može raspravljat, svako ima svog favorita). uzmimo za prinjer jedan K750, super mob, kamera jedna od najboljih, cijena oglas na crno cca 1900 kn, dok jedan z800 može se čak reć lošiji u mnogim segmentima( možda malo pretjerujem) jedino vodi to što je 3G, mada nama mnogina to ništa još ne znači, cijenom u dučanu i više košta od k750, a može se reć i za oglasnik. pa da malo prodiskutiramo o toj logičnosti ,odnosno nelogičnosti![]()
da ali bitno je ono što si napisao da nama to išta ne znači. Meni isto ništa ne znaći što nova Scania može utovarititolko tereta i što je udobna do boli, a košta ko 5 auta. meni treba samo da se vozim.
Ista je stvar i sa telefonima.
dobar grah daleko se čuje
Meni ima dosta nelogicnosti u samoj prodaji na oglasima konkretno svima koji nisu trgovine.
Na primjer kada sam kupovao d500 cjena je bila oko 1800kn sa time da si mogo naletiti na mob bez garanicije ili sa garancijom za tu cjenu i tako dalje tako da stvarno treba paziti kada se nsto kupuje a da nije iz trgovine.
Nelogičnosti ima, čak i paradoksa (npr. Motorola e1000 je u nekim stvarima superiorna npr. N6630, ali ...).
Mislim da se o ovome ne može baš logično razgovarati jer uspoređujemo različite proizvođače, koji različito kotiraju na tržištu.
Mislim da bi se dalo pričati o nelogičnostima unutar jednog proizvođača, a ovako nije zahvalno o tome govoriti.
pa zato sam kao usporedbu i stavio se k750 i z800
Možda ima logičnosti ako to gledaš ovako.
K750 možeš kupit kod operatera u malo izmjenjenoj verziji i to dosta povoljno, a tko želi Z800 neka si ga plati kao što sam i ja napravio.
Ja to tako vidim.
Evo jedan primjer od kad je došla na naše tržište Motorola V3x prve cijene su bile po 400eura nakon dva tri mjeseca cijena tog moba je pala na 1700kn.
A tek su neki dan dosle motorole u vip i cijene su im oko 3200kn. A mobitel je stvarno zvijer ima odličnu kameru ekran itd. npr puno je bolji od samsunga D600 a njega cijene ko suho zlato.![]()
ma čovječe,to kaj si ti vidio u oglasniku dve motorole po 1700kn ili po 260 e dva oglasa,od tipova koji konstantno ruše cijene i ponavljaju im se brojevi,ne znači da ima je pala cijena,bilo je par k750 po 1350kn,to znači da toliko koštaju odma??ili to kaj ja mogu nabaviti n70 za 2200kn ne znači da dođe toliko...
Meni je glupa razlika između K750i, D750i i w800 jer je razlika u softwareu, W800 ima fight mode, a D750i je brandiran do bola što se može promjenit promjenom softwarea
There are no shortcuts in evolution.
evo ja o nelogičnosti kad ono prije dva dana u EM pala cijena dotičnog moba sa tri somića na dva i tristo i još ti poklone bt. možda više ovakvih tema pa možda i više sniženja![]()
Ima par godina malo nakon šta se pojavija T-65, ja u dučan i dogovorim sa likom da mi ga proda iz Simpa paketa bez broja za 1650 a onako je bija oko 2000.
Računam, ludilo sam proša, kad ono za misec ili dva (davno je to bilo) u VIP-a isti mob za 1 kunu (slovima "jednu" kunu), uz neku pretplatu od 1 god.
E to je zajeb.
Niko ne ruši cijenu nego je cijena takva odi na stranicu od burze pa vidi malo cijene V3X i kolko ih ima po toj cijeni,ja osobno znam lika koji će ti ih prodat kolko oćeš po toj cijeni tako da je to potpuna istina.Izvorno postao smogovac
koliko god bio,vrijedi tu lovu...
Ima već dulje vrijeme par ljudi prodaje u oglasniku SE w900 od nekih 370 do 450 eura a tog telefona još niti nema u dućanima u hrvatskoj a niti u elektromagicu, baš me zanima kolika će mu biti cijena u dućanima kada stigne!!![]()
mislim da će oko 3900kn...
Piše u novom Moby-ju da je cijena oko 4500kn.
4000 kn u bagu prošli mjesec opis tog moba i njegova cijena
ima frajera koji striktno ruše cijenu mobovima na način da ih švercaju izvana,dekodiraju i prodaju za male pare a iste dobili za 0 ili 1 ili 50 eura.nisam zavidan ali takvi mobiteli su otuđeni iz navedenih država gde su kupljeni po promocijskim cijenama a za iste vjerojatno ne plačaju pretplatu ili pristigle račune.ako slučajno odeš u tu zemlju može ti se desiti da ti provajder pomoču svoje mreže prilikom ulaska u tu državu sjebe mob a ti ni kriv ni dužan.ali mi ipak nemamo love za skupe mobove pa nabavljamo takve kakvi su.pozdrav.
Zadnji uredio mrcina : 01-04-2006 u 08:36
W900i stigo u Elektromagic, cijena 4199,99 kn.
Napokon da je stigao ali je previše skup isto kao i sve ostale stvari koje se nude u EM-shopu, primjerice sony memory stick PRO duo od 512 Mb košta nekakvih 450 kn približno a ja svoju platio u metrou oko 380 kn!![]()
Slazem se. Ja sam svoju (Sandisk, isto 512M) platio nekih 320Kn u Feniksu.
Bookmarks