Pa ne mogu vjerovat. Nije istina.Oni nisu normalni.
Mogli su još ograničit jel smijem s mobom na WC ili ne.
****** stari, mislim da ti je ovo dobra škola da ne kupuješ brandirane telefone uopće, a pogotovo ne Vodafone.
Imam nokiu 6230i i kada želim postaviti mp3 kao melodiju zvona javlja mi da nije omogućeno ključem za uključenje ili na engleski not allowed by activation key. Kako je mobitel kupljen u Vipa, zvao sam tamo i oni kažu da je vodafone postavio zaštitu i da se mogu stavljati samo mp3 koji su kupljeni na njihovim stranicama.
Da li netko ima sličan problem i da li se može riješiti?
Pa ne mogu vjerovat. Nije istina.Oni nisu normalni.
Mogli su još ograničit jel smijem s mobom na WC ili ne.
****** stari, mislim da ti je ovo dobra škola da ne kupuješ brandirane telefone uopće, a pogotovo ne Vodafone.
Pa koji su to luzeri, ja bi je sad baš dakodirao pa nek se nose kvragu i oni i garancija
Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM
Slažem se u potpunosti!Izvorno postao Chessmaster
Otkodiraj ga, tko ih hebe!
Pa mater im njihovu.... Ovakvu perfidnost dugo nisam vidio.
Dekodiraj, i makni taj njihov brandirani software, gubiš garanciju, al bar ćeš moći koristiti mobitel u potpunosti.
Testis unnus, testis nullus!
I ova "sitnica" vjerojatno nije nigdje naznačena pri kupnji uređaja.
Ma nešto se mislim, da se nije operater iz SZK malo zeznuo, da možda nije strpao Nokiu sa SE u isti koš.
Koliko znam još na forumu nije bilo ovakvoga slučaja. Može li se soft Nokije toliko izmanipulirati odn. prilagoditi brandu?
Ak se može na 6630,može se i na drugim nokijama....
Stari moj, to ti je ono kak se kaze guzi me sa stilom. Ja imam isto nokiu 6230i kupljenu u tele2, al ona nema tih problema. Ove pedere iz vipa steraj u rodno mjesto, dekodiraj mobitel i uzivaj!!!
Ni ja ne mogu vjerovat.. Ne znam uupće da li bi oni smjeli ograničavati mobitelu funkcije, a da to pritom ne navedu negdje. Probaj zahtjevat da ti ga besplatno otkodiraju- pogledaj dal se to ipak negdje navodi, a ako ne, priprijeti im da ćeš dovesti Udrugu potrošača- možda zvuči naivno, ali ipak..
Nemam brendiran mobitel pa ne mogu sa sigurnošću reć ali mislim da takvi u VIP-u Vodafonov, negdje piše, koda sam vidio da kupnjom se prihvačaju sva prava Vodafona, a vjerujem da su to negdije i napisali pa se može pročitata ali zbok (ne)reklame to nisu naveli, vjerujem da bi im opao promet kad bi ljudi znali da nim nije sa standardnim mogućnostima.
Molim ispravak ako sam što krivo naveo (nije namjerno).
Uprez za ubuduće svim koji kupuju u kopletu mobitele, česta pojava.
ista stvar ko sto sam dozivio na sony ericsonu k300 i k700 kupljenim u vipu .
A zato oni posebno označuju vodafone modele i skidaju im cijenu... Tako da kupiš mobitel i onda ga malo po malo preplatiš...![]()
Uvijek sam smatrao da sam dobro informiran o pravima i obvezama u vipu, ali tko bi mogao pročitati sav taj sitni tisak...![]()
Ne možeš sebe kriviti. Pa, čuj kad se o Nokiji radi, do sada kod nas nije bilo posebnih modela da su izrađeni baš za neki brand (kao D750i).Izvorno postao Tito Puentes
Mislio sam da je Nokia "imuna" na te "dječje igrice", ali izgleda-biznis je biznis!
Dekodirat ga ne mogu, jer je mobitel službeni. ****** izgleda da sam osuđen na midi kao melodije zvona.
Čak sam i kupio jednu mp3 melodiju preko Vipa, ali neće ni nju da postavi kao melodiju.
Poslao sam pitanje Nokii Hrvatska i evo odgovora:
Cijenjeni!
Najvjerovatnije je da VIP ugradio zaštitu,i zbog toga ne možete koristiti mp3 za melodju.
Hvala Vam što ste nam se obratili s pitanjem!
S poštovanjem
Nokia Care
Eto i Nokia je dala svoj blagoslov.
Nevjerujem baš da ga nemožeš dekodirat, šta to su ti rekli ovi iz nokie ili...
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
Nokiu sam pita šta mogu napravit da to riješim i odgovorili su mi da ne mogu ništa. Uostalom mobitel mi je poslovni i firma na njega ima garanciju.
Pokuša sam i sa nekim alatima koji pretvaraju mp3 u drm format (i to je uspjevalo kod Sony/Ericssona), ali izgleda da su u Vodafonu otkrili i tu caku pa na novijim mobitelima ne može.
Isti problem imaju i na stranim forumima, nisam vidio da je itko riješio problem..
Kako kažu ostali, najvjerojatnije bi pomogao nebrandirani software ili unlock
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nazovi Vip, pa njih pitaj zasto ti ne daju ni da kupljene melodije stavis kao zvonjavu!!!
Da idu tako daleko, to nitko ne bi ocekivao.
Zadnji uredio gjuro76 : 22-03-2006 u 12:57
Nazvao sam Vip i rekao da sam kupio melodiju što su oni i provjerili i vidjeli da je kupljena preko vodafone live. Kažu da bi se takva melodija trebala postaviti kao melodija zvona i da će mis se javit. Onda sam ja kupio još jednu melodiju preko vodafona za provjerim da nisam šta krivo napravija prvi put, ali opet ništa, melodiju mogu slušat ali postavit kao zvono ne.
Zovu oni mene i ja im govorim da mi se ponavlja isti slučaj.
Ovaj zapisuje podatke, kaže da će dati kolegama da testiraju i da će mi se javit.
možeš dati mobitel u ovlašteni servis nokie da ti ga unlockaju, pa nećeš izgubiti garanciju
I'M SUPERMAN!
tak je i meni sa sharpom bilo....
o kakvom vi crnom unlocku pričate. Treba novi FW da nema Vodafon izbornik. To može pregazit u servisu besplatno a telefon i dalje ostaje zalockan, ako uopće je.
dobar grah daleko se čuje
ja ne vjerujem kakve gluposti VIP radi!!! Uzas,mogu si misliti kakve muke 'Fantomas' ima,koja glupost...
do VIPa nego do Vodafona. kupi taj telefon u bilo kojoj državi sa Vodafone izbornikom i imat češ isto sranje. Jednostavno Vodafone je odlučio na tim telefonima koristiti zaštitu. Da je fer baš i nije. Po meni kad se kupuje malo skuplji telefon netreba se ponašat kao da je frtalj kruha u pitanju. isto tako ako to nije nigdje navedeno odnosno ako piše da može postaviti MP3 kao zvuk zvona, telefon se može vratiti u roku dva dana čini mi se.
A što se tiće obavijesti da se nešto može ili nemože mislim da je to malo teže uskladiti. Meni nigdje recimo ne piše da SE T610 nemože reproducirat AMR kao zvuk zvona, a podržava ga i šta sad kome da se žalim, kome?
dobar grah daleko se čuje
Bookmarks