Josip voskrese, vaistinu voskrese
Ajd fala na informaciji.Baš sam razmišljao o Qtek-u
od travnja pocinje prodaja Qtek smartphone-ova u hrvatskoj
podsjetimo, Qtek je HTC-ova marka koju stavlja na telefone koji se prodjaju na europskom trzistu. Neke qtek telfone vec ste upoznali kao MDA uredjaje, ali sada dolaze samostalno, dakle i jeftinije![]()
vise info:
http://www.myqtek.com/
..i u novom broju Mobila koji izlazi 1. travnja..
Josip voskrese, vaistinu voskrese
Ajd fala na informaciji.Baš sam razmišljao o Qtek-u
A koliko jeftinije? Ako MDA Pro dođe 5800kn, koliko će onda koštat Qtek 9000?
Testis unnus, testis nullus!
Sam bog zna. U svakm slučaju nerviralo me to što moraš biti rob T-mobileu da bi se oni smilovali i prodali ti vrhunski uređaj i još te pri tome dobro oderali. Da ne govorim o tome koliko mrzim brendirane uređaje. Ono "T-mobile" na MDA-u dođe k'o šaka u oko.
Izvorno postao Drug Mile
Da, meni je isto tako. Kad sam kupio TIM 6630, odmah sam išao mijenjat masku...
Nekako sumnjam u puno niže cijene...
@Mile Vjeruj mi i mene nerviraju brandirani mobiteli, ali na svu sreću MDA uređaji se daju totalno modificirati dako da se taj brand miče u potpunosti.
Inače taj T-mobile znak na kučištu bilo kojeg MDA uređaja se miče tako da se lagano sastruže sa kovkom šećera jer ne ostavlja nikakve ogrebotine na kučištu(provjereno)![]()
Ma da, znam otprilike, jedino ne znam kao ide s unlockom. U svakom slučaju ne brine me previše jer dolazi Qtek.![]()
Sa unlock-om ide jednostavno: kupis uredaj bez pretplate i ugovora i eto drugi dan code na mail.Izvorno postao Drug Mile
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
ako nekoga zanima qtek nek se javi,mogu dobiti par komada ali su dosta skupi od 500eur pa na vise cak i do 1300eura?????
Napokon, jedva cekam da se cijene "udomace" pa da si ubodem neki WM smartphone...
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
ali nisu nesto,spori su procesori za windozu,cak sam u nekim novinama citao test nekoga qiteka i dosta se los pokazao slaba kamera,procesor,malo roma....po meni iste su mogucnosti motorole mpx 2....i qiteka
Kako bez ugovora i pretplate? Zar ne ide jedino s tim?Izvorno postao kokibj
EDIT
Jesam li ja dobro vidio, ali ni u jednom Qteku osim 9000 nema Worda i Excela u "serijskoj opremi", WTF???
Evo koji softver dolazi u 9100
Pocket PC Phone Edition Applications
Microsoft Pocket Outlook: Inbox, Contacts, Calendar,
Tasks
Microsoft Windows Media Player
Microsoft MSN Messenger
Microsoft Pocket Internet Explorer
Microsoft ActiveSync
Games
Calculator
Voice Notes
Photo Caller ID
Closed User Group
Value Added Applications
WMV 10 plug in to support playing more audio/video
format
Camera capture utility
Camcorder (H.263 and MPEG4 encoder and decoder)
Zip
Polyphonic MIDI Ringtone Engine and Plugin
SmartDialing
PhonePad
Windows Media Player Plugin (Dshow Filters)
MSFT Picture Enhancement
MMS with video clip support
JAVA virtual machine (J2ME, CLDC1.1, MIDP 2.0)
ClearVue Suite – PDF Viewer
Voice dial
OMA DRM 1.0
Blackberry email client (operator dependent)
Ili sam ja možda navikao na pravi WM na Ipaq-u, pa mi je ovaj phone edition pušiona?
Zadnji uredio Drug Mile : 11-03-2006 u 10:17
@Mile to što ti je kokibj rekao se odnosi na kupnju MDA uređaja u T-mobile centrima. Kupiš uređaj ali po cijeni samog uređaja(bez pretplata i ugovora) te im pošaljš scan računa na mail i oni tebi pošalju unlock code
Nisam imao pojma. Zanimljivo.
ovo je zbilja dobra vjest,konačno se nešto i kod nas počelo događat,osobno sam jako zainteresiran za Qtek proizvode.
Naravno i ja sam isto jako zainteresiran za QtekIzvorno postao sodom
![]()
A jel se zna tko će ih prodavati? (i da li će ih biti i na crno)
Mislim da se ne isplati kupovati na crno kada ce npr. 8310 legalno biti 3700kn, a 9x00 oko 5000kn, no o tome potome - rekoh, cekajte Mobil 1.4.Izvorno postao 2fast4you2fast
ps. t-mobile na MDA uredjajima se najlakse skida sa pastom za poliranje zaslona!
Nemoj mi opet s tim datumom. Taman sam se ponadao...........Izvorno postao RSRRCTDjsp_m
![]()
Qtek 8310
Qtek 8310 je vuk u janjećoj koži, smartphone u pakiranju "običnog" telefona.
Marka Qtek predstavljena nam je sa dva HTC-ova uređaja - Qtek 8310 je smartphone model bez zaslona osjetljiva na dodir koji može izvršiti većinu funkcija ostalih "pametnih telefona" tvrtke. U pratnji razumne cijene ovaj će uređaj napraviti pomutnju među smartphone uređajima na tržištu.
Prozor u svijet ovaj telefon naći će na maksimalan broj načina – u prvom redu preko kao i na računalu, pozivanjem i spajanjem preko Dial-Up-a (iza kojeg se krije CSD i 9600 ograničenje). Slijedeći su korak GPRS i EDGE. I na kraju – wLAN, Wi-FI, IEEE 802.11b![]()
Tajne izbornika
Nekoliko je zgodnih detalja koji se mogu podesiti u Qtek-u 8310 koje želimo podijeliti sa čitateljima. U prvom redu to je automatski postav profila koji kada je odabran automatski prebacuje između statusa "general" i "meeting" ovisno o rasporedu sastanaka u kalendaru. Druga zanimljivost je mogućnost podešavanja koliko će dugo telefon čekati na pritisak slova na tipkovnici prije nego ga smatra konačnim – na primjer pri pisanju riječi "mobil", može se unaprijed postaviti koliko će telefon čekati nakon (jednog) pritiska na broj 6 prije nego oslobodi istu tipku za novo slovo (dva pritiska, slovo "o"). Opcije se protežu od pola do dvije sekunde. Sviđa nam se i sistem![]()
Multimedija
8310 je opremljen i za hvatanje i reprodukciju raznih aspekata stvarnosti; ima diktafon i foto/video 1.3 mpix kameru, svirač digitalne glazbe (MediaPlayer) i preglednik fotografija i video zapisa. Sve to mjesto nalazi na memoriji uređaja koja osnovno iznosi 64MB ROM i 64MB DDR mem![]()
Ej Jozo, a reci mi koji je MDA model ekvivalent Qteku 9100, ako uopće postoji kao takav.
EDIT. Ajde skužio sam da bi to mogao biti Vario
Zadnji uredio Drug Mile : 16-03-2006 u 19:24
MDA Vario ti je t-mobile izdanje Qteka 9100Izvorno postao Drug Mile
Ok hvala. A kad je taj model (Qtek 9100) izašao na tržište?
Pitam se isplati li se kupiti sada, ili treba pričekati nasljednika, ukoliko je model na zalasku? Nisam baš pratio događaju u vesi s ovim. Tek sam nedavno počeo "parit oči"
Bookmarks