Danas prije posla prije nego sam ga upalio maknuo sam stranicu, pa ću vidjeti kad dodjem doma da li se ugasio prije vremena...
Danas prije posla prije nego sam ga upalio maknuo sam stranicu, pa ću vidjeti kad dodjem doma da li se ugasio prije vremena...
Vjerojatno je do prašine i zagrijavanja... Imaš negdje kupiti komprimirani zrak u spreju (mislim u getro-u), dakle sprej ali je u njemu zrak pod pritiskom, i s tim iztjeraš prašinu iz hladnjaka, čipova bla,bla...
Probaj isprazniti kondenzatore, izčupaj kabel za napajanje iz napajanja i ako imaš prekidač na napajanju postavi ga u off položaj... Ako nemaš spoji prstom sva 3 pina na jack-u napajanja gdje uštekavaš kabel napajanja...
![]()
Seriously?
Izvorno postao Compov
Ovo je fora, ali kad se nekad računalo nakon nestanka struje neće upalit. Izgleda da kad HEP ponovno uključi struju snaga napona bude tolika da se kondenzatori napune i ne isprazne što ne da računalu da se upali.
Ovo sam radio dosta puta u firmi i moram priznat da je upalilo na svakom računalu koje nije davalo znakove života nakon nestanka struje, a da mu nije stvarno izgorilo napajanje.
Samo ne radi to s prstom, ja to izvedem s odvijačem, ipak struja zna bit dosta jaka, pa otrne ruka na neko vrijeme.
Što se tiče tvog problema, često se računalo gasi samo od sebe kad napajanje "probija" tj. dogodi se da određene komponente u napojnoj jedinici od opterečenja popuste i "propuste" napon koji dolazi na masu (uzemljenje). Ako ne nađeš dobar razlog, predlažem ti testiranje ispravnosti napajanja u nekom servisu.
Zadnji uredio Kuki : 10-03-2006 u 23:22
Bookmarks