Evo je mogu reći da se svaki dan na poslu susrećem sa nekom vrstom mobinga od strane nedređenog, pa me zanimaju mišljenja ostalih!![]()
Da
Ne
Evo je mogu reći da se svaki dan na poslu susrećem sa nekom vrstom mobinga od strane nedređenog, pa me zanimaju mišljenja ostalih!![]()
Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM
A mobing je korištenje moba ili?![]()
nije to je zlostavljanje na poslu na svima osim sadasnjem sam se susretaoIzvorno postao Ba®t
DUKE II CMGSN
Samo jedno pitanje. Tko zna više o poslu, ti ili šef?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Kakve to veze ima s icim? WTF???Izvorno postao Sljaka
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Pa da, to uopće nema veze, a i da znam više imao bi vjerojatno svoju firmu, a i plaćen sam da više od ovog što znam ne moram znat!Izvorno postao Bimbi
Znanje nema veze sa mobingom, to je stvar odnosa zaposlenika i poslodavca
Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM
Ima, i to vrlo velike. Najčešće su teroristi oni koji se osjećaju ugroženo, a kad znaš više od šefa on se osjeća ugroženo i nesigurno. On isto ima šefa koji bi mogao skužiti odnos "pameti" i zato koristi svaku priliku da te podsjeti "gdje ti je mjesto".Izvorno postao Bimbi
Da on nebi ostao bez svog.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
I još nešto ako radnik zna manje, znači li to da ga treba verbalno zlostavljatIzvorno postao Sljaka
Radnik bi trebao znati manje. Zato i ima šefa. Samo često puta je šefovo znanje samo jako dobar blef. Takve stvari se najlakše skuže upravo kad pogriješiš, a onda umjesto savjeta i pomoći dobiješ predbacivanje i vrijeđanje.Izvorno postao Chessmaster
Pokušaj napraviti slijedeće. Napravi posao do polovice i onda pitaj šefa pred drugim ljudima (da imaš svjedoke) kako to završiti. Reci da si glup i da ne znaš. Dobro promatraj reakciju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Mislim da ovo nije dobar potez...prvo, šef će te sigurno osramotiti pred suradnicima, a drugo, smatrat će te još glupljim što će mu biti dodatni poticaj da te *ebe u zdrav mozak...Izvorno postao Sljaka
Bom Chicka WahWah
Potpisujem jer to smo već probali!Izvorno postao PhytoSculpt
![]()
Kao prvo šef te već sramoti pred ljudima, tako da jedna sramota više manje. Drugo šef te ne smatra glupim, nego prikriva svoju glupost a maltretira zato da te ubija u pojam jer dok ti razmišljaš zašto on to radi, griješiš na poslu ili bar nemaš vremena vidjeti kako stvari tako da je njegova pozicija sigurna.Izvorno postao PhytoSculpt
A s obzirom da Chessmaster piše da su probali, samo pokazuje da šef nije na svom mjestu zbog sposobnosti nego zbog podobnosti (da ne pišem ulizivanja).
Ostaje samo ono kaj je Erika napisala , naravno prilagođeno situaciji ili sjeti se da imaš dva uha. Kroz jedno unutra kroz drugo van.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Uopće ne mora bit. Recimo ti imaš hrpu love i pokreneš bizniz za koji plaćaš duge da ga znaju radit. Npr. otvoriš kliniku, a pojma nemaš o medicini, ali zato zaposliš one koji imaju pojma.Izvorno postao Sljaka
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ako 'ne znaš' napraviti posao za koji si plaćen i koji bi navodno trebao znati, onda ti šef ima pravo pred svima (svjedocima koje si naveo) dati otkaz zbog nesposobnosti. To bi bila dobra reakcija.Izvorno postao Sljaka
![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
ljudi koji zlostavljaju druge ljude su frustrirani ljudi i nisu sretni u životu. moguće je da to što rade rade pomalo nesvjesno, a gorčina koja dopire iz njih je gorčina vlastitog neuspjeha bilo kakve vrste.
najbolje rješenje je odvažiti se i upozoriti, ali na samo, da se dotična osoba ne nađe ugrožena, inače je "ili ja ili ti". ako nastavi onda radikalnije metode......
I'M SUPERMAN!
Slijedom tvoje tvrdnje svakom onom tko zatraži savjet i prizna na nešto ne zna treba dati otkaz, zar ne? Čemu onda upravo liječnici imaju konzilije i međusobno se savjetuju? Plaćeni su da liječe ljude, ako traže savjet od kolege ili šefa odjela onda im treba dati otkaz jer su nesposobni, zar neIzvorno postao whiteboy
?
Nitko normalan neće tražiti pomoć za neku sitnicu, ali u svakom poslu postoje trikovi koji se saznavaju i uče s vremenom. Upravo na takvim stvarima može se najbolje procijeniti nečije stvarno znanje iz prakse, a ne samo dobro ili čak i loše blefiranje
Istina je da mogu, ako imam love, otvoriti i kliniku, ali isto tako s obzirom da nisam stručan u tom području moram zaposliti stručnjaka da mi vodi tu kliniku. Ostali zaposlenici imaju njega za šefa, a ne mene. Ja sam samo vlasnik.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Fala na objašnjenju!![]()
Mogu reci da te razmumijem, jer jedan clan moje obitelji ima isti problem... a poduzeti ne moze apsolutno nista.Izvorno postao Chessmaster
Forumaš godine :)
opcija ti je ili da trpiš i samo je pitanje dana kada ćeš puknuti i doživiti svoj prvi živčani slomić(mislim da ti je prerano za to, pricekaj još koju godinu dvije
) ili da nadrđenog skuliraš i staviš na klick ignore
![]()
gle... to je samo job... !!!
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
Pa dobro, ima tu nešto! Ali strah nije razlog da bi se po nekom pucalo kad ti sjevne u glavuIma, i to vrlo velike. Najčešće su teroristi oni koji se osjećaju ugroženo, a kad znaš više od šefa on se osjeća ugroženo i nesigurno. On isto ima šefa koji bi mogao skužiti odnos "pameti" i zato koristi svaku priliku da te podsjeti "gdje ti je mjesto".
Da on nebi ostao bez svog.
Strah je vrlo dobar, čak odličan razlog. Imam i ja takvog šefa, samo smo nas dvojica došli do faze kad galamimo jedan na drugog. On se boji za mjesto, a ja znam da me treba pa si dopuštam i previše. Milo za dragoIzvorno postao Chessmaster
![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Prvo, za one koji ne znaju što je uopće mobing - mobing (work abuse, employee abuse) je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički (moralno) zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta.
Znam i ja nekoliko ljudi na koje se vršio mobing, pošto se to najviše pojavljuje u mojoj struci...također, nekoliko od tih ljudi je čak zatražilo i pomoć psihijatra, koliko je pritisak i tortura od strane šefa (čak i radnih kolega koji su na istoj hijerarhijskoj poziciji u poduzeću) utjecala na njihovo psiho-fizičko stanje...
@Chessmaster > daj malo opiši na koji način šef vrši mobing na tebe? To je vrlo bitno kod donošanja odluka o daljnjim postupcima...
Bom Chicka WahWah
Da ne iznosim sve jer ima toga za knjigu, evo samo slučaj danas, ima nas 6 dečki u firmi, i po svima se konstantno puca ovako: Koje ste vi nestreće, pa koji ste komadi govedine, nemate tri čiste, niste za ništa...itd..
Ubija te u pojam da si niko i ništa.
Ostatak ekipe šuti, jedino meni ponekad pukne film pa odgovorim, ali u većini progutam
A koji posao radiš i di radiš ak nije tajna? Koje obrazovanje imaš i jesi li prije negdje radio? To su dosta važni podaci...
Bom Chicka WahWah
Obrisano zbog sigurnosti! Kog je zanimalo pročitao je!
Zadnji uredio Chessmaster : 10-03-2006 u 00:05
Bookmarks