Join Today

Vidi rezultate ankete: Susrećete li se s mobbingom na svom radnom mjestu?

Glasači
14. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • Da

8 57,14%
  • Ne

6 42,86%
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 43 od 43

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fakat zeznuta situacija...valjda možeš zaključiti da se situacija neće promijeniti dok taj netko ne ode iz firme...
    Evo par savjeta:
    1.) Ako nemaš nekih veza da nađeš drugi posao, ostani raditi i probaj pretrpiti, ali probaj malo tražiti neki drugi posao...nije da ti solim pamet, al mlad si, i sam veliš da si ambiciozan, da ne zabušavaš, tako da mislim da imaš šanse pošteno zaslužiti kruh...što si stariji, manja je vjerojatnost da nađeš stalni posao (osim ako nemaš namjeru studirati)...
    2.) Pokušaj razgovarati sa jednom od osoba koje su na višoj poziciji (s kojima si si najbolji i u koje imaš najviše povjerenja da te neće odati za sve kaj bi im rekao), a žele te unaprijediti...razgovaraj s njima otvoreno i pitaj ih koji su razlozi za to što ti se događa...no procijeni situaciju, jer taj potez može biti riskantan, ali i jako koristan...
    3.) Prouči šefove jake i slabe strane, te malo obrati pozornost sa kime je više dobar, a sa kime je manje dobar u firmi...ako postoji još ljudi kojima se zamjerio, trebali bi nešto kolektivno poduzeti a da ne naštetite sebi, niti poduzeću...
    4.) Kao dokaz, pokušajte snimiti nekoliko takvih neugodnih situacijama (ako netko ima kameru, neka je stavi na neko mjesto gdje nije primjetno...može i diktafon) i pokažite to osobama sa kojima ste si najbolji i kojima najviše vjerujete u poduzeću...ako je ta osoba na višem položaju, sigurno će moći učiniti više, nego vi...
    Bom Chicka WahWah

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Nokia N8 + 2GB malih MB
    Operater
    VIP
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala, zbilja korisno
    Već ja tražim novi posao jer premlad sam da izgubim živce a kao graf. dizajner nadam se da će biti bolje,
    a snimit ću sigurno, pogledaj mob. ispod avatara!
    Ali čisto sumjnam da bi to moglo pomoć, ali i zbilja ništa ne gubim ako pokušam!
    Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ak si grafički dizajner, još bolje...mislim da su takva zanimanja danas vrlo tražena po firmama, pogotovo marketinškim...
    Imam par frendova kaj su završili grafički dizajn i vrlo su zadovoljni, a kaj je najbitnije odmah su dobili posao...

Ajde sretno i ak te još kaj zanima, rado ću ti pokušat pomoći, jer znam kaj je mobing
    Bom Chicka WahWah

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Nokia N8 + 2GB malih MB
    Operater
    VIP
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala, bit će sigurno bolje jer ja nisam lud,
    a ovo je malo prešlo na privatnu stvar, a mene još uvijek zanima dali se ostali susreću sa mobingom na svojim radnim mjestima i kako su te probleme rješavali?
    Gens Una Sumus!_______>>Mi smo Hogari >> posjetite nas >> http://hogar-wifi.hr pogledajte mnogo korisnih linkova i stvari na ZDENAC FORUM

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pošto još ne radim, nego završavam faks, nisam imao izravnih iskustava...ali znam dosta primjera, ali o tome bi se dalo pisati...
    Bom Chicka WahWah

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Nokia N8 + 2GB malih MB
    Operater
    VIP
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je to velik problem u nas Hrvata!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    w810i moded E300
    Operater
    Vip / Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nikada dozivio mobing a mislim da se sef nebi dobro proveo kada bi poceo srati nesto jer osim sto bi dao otkaz bi mogao dati i samar dva tom debilu.

Ok je da sam prilicno mlad ali sam radio na jedno 20 mijesta i nigdje nije bilo ni najmanjeg mobinga ali mozda zato jer sam se tako postavio tko ce ga znati...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Nokia N8 + 2GB malih MB
    Operater
    VIP
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa vidiš i to je dobro, i ja imam sličan stav, ali opet bojim se dati otkaz, jer teško je naći drugi posao u maloj sredini, jedini sam koji odgovori na vrijeđanja ali ostali šute pa i ja moram većinu pretrpit

Forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je stvar u tome kako se postavis,prema sefu i kolegama. U bivsoj firmi jedna moja "nadredjena"pokusala je neko vrijeme uspostaviti tiraniju nadamnom ...
    korak 1. pozvala sam ju na kavu i pokusala razgovarati i doznati u cemu je problem.Primirila se par dana,a on da nastavila po starome.
    Islo je to neko vrijeme dok meni jednostavno nije pukao film...

korak2.
    Zatrazila sam termin od svega 5 minuta kod vlasnika firme...odrecitirala monolog,izasla vani i nogom potegla vrata(tako da je cijela susjedna kancelarija izletjela na hodnik)

korak 3.

Onako nabrijana otisla u ured doticne dame...odvristala jos jedan monolog..i na njemo pitanje da lii ja to njoj prijetim....odgovorih: o daaaaaaa obecavam a ne prijetim

Ako misli itko da ce me za******* lako to rijesim. Pokusat cu doduse prvo razgovorom,ako nejde,boze moj..ja znam kolko vrijedim i koliko znam..posao cu naci,..kraj price.

epilog;
    Doticna "dama" me u nastavku price zaobilazila u sirokom luku,komunicirajuci poslovno i to samo preko mail-a. Uzgred da pojasnim izraz"bivsa firma".
    Nisam popustila i otisla,firma je otisla u stecaj))

Mislim da je velika pogreska..postaviti se pasiivno u tim situacijama,trpjeti i sutiti.To moberima samo jos vise podize krila,jednostavno se hrane time.Netko te placa za tvoj rad,nije te kupio,ne posjedujete. Ako odgovorno i precizno obavljas svoj posao,ne daj da ti to rade

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Nokia N8 + 2GB malih MB
    Operater
    VIP
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao erika
    Mislim da je stvar u tome kako se postavis,prema sefu i kolegama. U bivsoj firmi jedna moja "nadredjena"pokusala je neko vrijeme uspostaviti tiraniju nadamnom ...
    korak 1. pozvala sam ju na kavu i pokusala razgovarati i doznati u cemu je problem.Primirila se par dana,a on da nastavila po starome.
    Islo je to neko vrijeme dok meni jednostavno nije pukao film...

korak2.
    Zatrazila sam termin od svega 5 minuta kod vlasnika firme...odrecitirala monolog,izasla vani i nogom potegla vrata(tako da je cijela susjedna kancelarija izletjela na hodnik)

korak 3.

Onako nabrijana otisla u ured doticne dame...odvristala jos jedan monolog..i na njemo pitanje da lii ja to njoj prijetim....odgovorih: o daaaaaaa obecavam a ne prijetim

Ako misli itko da ce me za******* lako to rijesim. Pokusat cu doduse prvo razgovorom,ako nejde,boze moj..ja znam kolko vrijedim i koliko znam..posao cu naci,..kraj price.

epilog;
    Doticna "dama" me u nastavku price zaobilazila u sirokom luku,komunicirajuci poslovno i to samo preko mail-a. Uzgred da pojasnim izraz"bivsa firma".
    Nisam popustila i otisla,firma je otisla u stecaj))

Mislim da je velika pogreska..postaviti se pasiivno u tim situacijama,trpjeti i sutiti.To moberima samo jos vise podize krila,jednostavno se hrane time.Netko te placa za tvoj rad,nije te kupio,ne posjedujete. Ako odgovorno i precizno obavljas svoj posao,ne daj da ti to rade
    To ja zovem uzimanjem stvari u svoje ruke, a i ja ću tako nešto napravit samo kad prokipim! Mislim da je to jako dobar lijek "na vikanje viknut još jače"!

Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo sad iskreno šta bi ja uradio:
    razje...... sve po redu i nastavio s poslom
    Znam da nevalja, ali nemam ja živaca i pravo sam brzoplet i to mi je veliki problem
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE k750 i, N 6600
    Operater
    dojče-telezvon i VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobbing nije izmišljen jučer, to je samo novo ime za nešto čime se srećemo od kada smo se uključili u društvo. Kako se postaviti? Onako kako ti trenutna snaga dozvoljava! Ako imaš ženu i dijete(cu) i radiš 12 sati dnevno za 5-6 tisuća kuna i trpiš raznorazna vrijeđanja (PODVLAČIM VRIJEĐANJA JER KRITIKE NE SMATRAM VRIJEĐANJEM) onda ILI UŽIVAŠ U SVEMU TOME ILI NEMAŠ MUDA DA KRENEŠ DALJE.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dobro to su sad varijacije na temu
    Mislim da nitko nije toliko blesav da si ugrozi posao. Bez uvida u konkretnu situaciju nemoguće je dati konkretan savjet. Može se samo dati nešto općenito i na osnovi svog iskustva, a onaj kome je to potrebno mora savjete prilagoditi svojoj situaciji.
    A kad smo već kod šefova, mrtav šef je najbolji šef
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    SE K608i U6
    Operater
    T nešto Vip vodaroda
    Godina
    59
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim iz pozicije radnika ili sefa svejedno -ako nesto neznas konzultiras se s timom a dobar tim funkcionira kao jedna jedinka i rijesenje se najde brzo i ucinkovito-bitno da je tocno i dakle na vrijeme
    abdbda

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Nokia N8 + 2GB malih MB
    Operater
    VIP
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao abd
    mislim iz pozicije radnika ili sefa svejedno -ako nesto neznas konzultiras se s timom a dobar tim funkcionira kao jedna jedinka i rijesenje se najde brzo i ucinkovito-bitno da je tocno i dakle na vrijeme
    Slažem se, ali to ti funkcionira tamo gdje mobinga nema!!!!!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    SE K608i U6
    Operater
    T nešto Vip vodaroda
    Godina
    59
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Chessmaster
    Slažem se, ali to ti funkcionira tamo gdje mobinga nema!!!!!
    uvijek se trudim svojim nastupom ukloniti svaki pokusaj stvaranja nelagodne atmosfere na radnom mjestu bilo prema podredjenima (imam svapsku tipkovnicu-ebi ga) bilo prema nadredjenima
    abdbda

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    65.504
    Nivo