Frend ima isti problem s tim da se on spaja preko 56k modema
Evo, molim forumase koji su se susreli sa navedenim problemom ili one koji misle da znaju kako, da predloze rijesenja za isti, jer ja usprkos poduljem stazu za racunalima, iskustvu u odrzavanju i povecih mreza (na jednom od nasih fakulteta), nemam rijesenja!
Situacija je sljedeca! Prijatelj posjeduje dva racunala. Ta dva racunala spojena su na router. Router je konektiran na mrezu koristeci DSL preko resursa koje pruza jedna tvrtka koja nudi usluge kabelske televizije i kabelskoga interneta. Zadnja dva tjedna pri pokusaju spajanja na web adrese njih 80% se ne otvara, uz standardnu poruku Server can not be found, premda znam da su adrese definitivno validne (provjereno i sa drugih racunala)!
Navedena dva racunala su skenirana i ociscena od nesto sitno spywarea sto je gore bio. Inace moj je dojam da su racunala sto se virusnih problema tice bila vrlo dobro odrzavana. Na oba je dignut Nod32 i AdAware SE PRO, koji su svakodnevno updateani. Racunala su skenirana sa dva navedena programa, sa Ewido - m i Kasperskim. Nista znacajno nije bilo pronadjeno, a i one sitnice koje su pronadjene su uklonjene.
Spajanje sam isprobao sa dignutim navedenim antivirus SW - om, kao i sa start up - om bez i jednoga antivirus programa i firewall - a, sa Win internet security - jem na low, te niti u jednome od dva navedena slucaja racunalo nije bilo u stanju otvoriti preko 80% web adresa!
Takoder sam, navedeno isprobao sa Explorerom, Mozillom i Operom, uvijek uz isti rezultat!
Unaprijed hvala!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ako je ta tvrtka o kojoj pričaš AK, taj globalkabel im je još nova usluga i zato ima nekih problem. Radim za njih pa znam da se dosta ljudi žalilo zbog toga te oni obećavaju da će se to popraviti. Pogotovo ako je u dijelu grada gdje je mreža novo provedena.
Na zalost nije AK!
Tvrtka je DSM (ili tako nesto slicno), a podrucje je Malesnica!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
valjda DCM![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Izvorno postao flOorKilla
Izvorno postao Bimbi
Kako rekoh slicno!
Imam i ja takav problem u školi ni cafe.mobil mi neće otvorit (otvori se nešto 100-to)
Super ljudi...ali ja trazim rijesenje, a ne jos problema!Izvorno postao Hacker
![]()
jel prijavljuje kakve probleme sa DNSom?Izvorno postao Bimbi
...ponekad router ne stigne obraditi zahtjev (prebrz mu je)...
Sad pitanje - oba kompa su uključena?
Pri refreshu stranice da li se uspije spojiti na traženu stranicu?
Slično sam imao, imam ADSL, e na početku nikako router nije htio
onda sam sve povadio i cijelu instalaciju routera na oba računala odradio i sve je išlo normalno
Pa ako nije neka komplicirana situacija predlažem isto uradi
Samo se u mojem slučaju stranice nekad dale otvorit, a nekad ne...
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Ne. Palo mi je na pamet. Cak sam pomislio da je provider uveo restrikcije na neke siteove ili ogranicio pristup, pa sam ih kontaktirao, ali prema onome sto su mi rekli, nemaju nikakvih restrikcija, niti imaju SW koji bi im navedene restrikcije omogucio!Izvorno postao Inovator
Poznato mi je ovo sa routerom i sporadicnim kasnjenjima obrade. Medjutim stvar je sljedeca: do prije dva tjedna sve je normalno radilo, besprijekorno. I onda su samo najednom poceli navedeni probleni. Niti je mijenjana oprema (hardware) niti SW, niti ikoja komponenta bilo kojega od oba racunala.Izvorno postao dmi
Inace, potpuno je svejedno, da li radi samo jedno ili oba racunala. Razultat kod pokusaja otvaranja stranica je isti i to na bilo kojem od racunala.
Stranice se ne otvaraju niti nakon 10 reloada! Jednostavno nikad!
Bookmarks